mk777 41 Napisano 10 Październik Mówią, że statystyczny Polak nie czyta książek w ogóle. Co najwyżej ulotkę z hipermarketu.. ale może to nie jest prawda? Czytacie, lubicie.. co w ogóle teraz czytacie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mk777 41 Napisano 10 Październik Ja ostatnio czytam mniej i wychodzi coś około 20 pozycji rocznie. Kiedyś zdecydowanie więcej czytałem. Ciekawe jak to się z czasem zmienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cisza_nocna 47 Napisano 13 Październik Ja za dużo nie czytam. Chyba że ksiazeczki czytane siostrzenicy się liczą. Nic mnie konkretnego nie interesuje. Po za tym boję się iść do biblioteki, a na kupowanie nie mam pieniędzy. Czytałam ostatnio w kwietniu 3 książki o pokonywaniu lęku i fobii. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mk777 41 Napisano 13 Październik 1 godzinę temu, Cisza_nocna napisał: Ja za dużo nie czytam. Chyba że ksiazeczki czytane siostrzenicy się liczą. Nic mnie konkretnego nie interesuje. Po za tym boję się iść do biblioteki, a na kupowanie nie mam pieniędzy. Czytałam ostatnio w kwietniu 3 książki o pokonywaniu lęku i fobii. A jak wcześniej było? Czytałaś wcześniej więcej? W szkole, jako dorosła? U mnie w domu się dużo czytało, ale znam też ludzi, którzy nigdy w życiu książki nie przeczytali z ciekawości. Książki są dość drogie i wciąż drożeją. Kiedyś, ktoś mówił że to celowe działanie, ponieważ ludzie czytający mają wyobraźnię i ciężko nimi manipulować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cisza_nocna 47 Napisano 13 Październik Nie czytałam. W szkole lektury tylko niektóre. W liceum to ze dwie i to dlatego że miałam długo czekać na autobus. W czasie gimnazjum to trochę czytałam razem z siostrą wypożyczaliśmy opowieści z Narni niektóre części. No i jak sobie coś siostra wypożyczyła to też przeczytałam, ale to ze dwie książki. Więc nie dużo. Tak to Biblię, gdzies coś o religii parę książek ale już dokładnie nie pamiętam jakie, jako dorosła, bo to babci ktoś książkę dał, bo w domu coś było. Niewiele książek przez całe życie. Siostra czytała więcej i mama też. Mój tata wcale nie czyta. Ty masz 20 rocznie, a ja może ze 20 przez całe życie nie licząc lektur, a mam 31 lat. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach