Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Mlodamama1

Spodobał mi się mężczyzna z zespołem Aspergera

Polecane posty

Witam.  Od kilku miesięcy dorabiam sobie jako kelnerka na różnych imprezach w Wiosce, w której kiedyś mieszkałam z rodzicami. Na dwóch imprezach był też mężczyzna (12 lat starszy) z zespołem Aspergera. On mieszka teraz w tej wiosce (moi rodzice też nadal mieszkają, a ja zamierzam się za rok też tam wprowadzić). Wcześniej jeszcze spotkałam Go kilka razy ma wiosce, ale to tylko chwilę. Na pierwszej imprezie nie gadał ze mną, a na drugiej zaczął ze mną rozmawiać. Pierw powiedział jednej dziewczynie, że jestem sympatyczną osobą, potem powiedział mi to sam. Dwa tygodnie temu zgubiłam telefon, a jako że On jest informatykiem mój Tata podał mi do Niego numer, mówiąc, że mi pomoże.(Mój Tata jest sołtysem dlatego miał do Niego nr). Zadzwoniłam do Niego, wytłumaczyłam Mu jak to było z tym tel i wgl.. ale do rzeczy.. na następny dzień napisał do mnie, że jakbym chciała w ten sam dzień o 23 napisał do mnie, że jakbym chciała to może jechać ze mną szukać tego tel.. ja odpisałam Mu dopiero na następny dzień rano. On mi na to, że jako że nie odpisałam od razu, to już ułożył sobie dzień.. a potem dodał, że znowu na następny dzień może mi pomóc.. zgodziłam się.. ale na następny dzień nie odezwał się z rana.. potem wracając z lasu wjechałam do marketu w którym on akurat też był.. mówił mi, że dopiero z miasta wraca i jeszcze szybko wjechał do sklepu (jak wracałam z lasu, to akurat przejeżdżałam koło Jego domu i widziałam, że wyjeżdżał dopiero.. ale okej. Potem tydzień nic się nie odzywał, a teraz w czwartek znowu do mnie napisał, że skoro jeżdżę do lasu (bo jeżdżę na grzyby), to tak sobie pomyślał że moglibyśmy iść razem na spacer jeżeli ja bym tego chciała.. tyle, że akurat wtedy do dzisiaj nie jechałam do lasu i napisałam Mu, że możemy iść razem na spacer tyle że dopiero w poniedziałek.. On na to, że to jest jeszcze odległy czas dla niego i nie wiem co będzie w ten dzień robił i że da mi znać w niedzielę wieczorem.. ogólnie w czwartek dużo z nim pisałam, opowiadał mi o swoich zainteresowaniach i to szczegółowo.. mówił, że w jakiejś wolnej chwili jak będę chciała to mnie zaprosi do siebie, żeby pokazać mi swój wzmacniacz lampowy, z którego podobno wydobywa się bardzo dobry dźwięk. O filmach chwilę popisaliśmy.. w piątek i wczoraj też chwilę popisaliśmy choć już trochę mniej.. jest to bardzo inteligentny facet.. bardzo mnie kręci. Tak się zastanawiam bo nie chce być nachalna, czy mam też czasem napisać do niego pierwsza? Np o ten spacer czy będzie Mu pasował poniedziałek czy inny dzień czy raczej czekać aż On sam pierwszy napisze o tym? Nie wiem za bardzo jak mam postępować.

Dnia 3.11.2024 o 18:13, Mlodamama1 napisał:

Np o ten spacer czy będzie Mu pasował poniedziałek czy inny dzień czy raczej czekać aż On sam pierwszy napisze o tym? Nie wiem za bardzo jak mam postępować.

Dobrze jest pokazać typowi jakiego typu zaintersowanie masz, trochę go pozaczepiać a potem dać mu sie wykazać. On musi  widzieć, że nie chodzi o naprawe komputera za frayer, bo jest somsiadem tylko chcesz go poderwać.  Asperger to rodzaj autyzmu może nie złapać ocb tak szybko jak inni.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować