Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Raper spod żabki

Jestem tak wycieńczony fizycznie i psychicznie w robocie że dopadła mnie jakaś mega depresja

Polecane posty

19 godzin temu, kris888 napisał:

może faktycznie jest w tym metoda, żeby trochę zejść z komfortu życia teraz, żeby później było lepiej.

polecam sobie odkładać stopniowo nawet niewielkie kwoty na początek - od 1% zarobków miesięcznie i zwiększać co miesiąc - w tym miesiącu 1%, w następnym już 2% i tak dalej.

Ale z czego ja mam odkładać jak ja jeszcze do każdej wypłaty dokładam żeby przetrwać miesiąc

4 godziny temu, Raper spod żabki napisał:

No ale Człowieku ja nie wytrzasnę nagle takich ludzi nie mam takich znajomych Zresztą obecnie nie mam żadnych znajomych bo każdy dawno założył rodziny wyprowadził się i poszedł do przodu ja zostałem sam

No wiem , bo nie budowałeś sobie zaplecza więc ciężko będzie coś na biegu wymyślić dla ciebie.

5 godzin temu, Raper spod żabki napisał:

Ale z czego ja mam odkładać jak ja jeszcze do każdej wypłaty dokładam żeby przetrwać miesiąc

Np dobrze że ja mam garderobe chociaż nie bardzo się nadaje na randki ale dla mnie wystarcza 

Ciuchy potrafią kosztować dzisiaj widziałem bluze za 199 kątem oka 

26 minut temu, Pochwa w pochwie 17,2 napisał:

Np dobrze że ja mam garderobe chociaż nie bardzo się nadaje na randki ale dla mnie wystarcza 

Ciuchy potrafią kosztować dzisiaj widziałem bluze za 199 kątem oka 

I co przegrywie? Z Twoimi oszczędnościami nie stać Cię nawet, żeby się ubrać na randkę? Śmiech na sali. I Ty do normalnych kobiet startujesz?! Może poszukaj sobie jakiejś menelicy do związku, bo żadna normalna kobieta na pewno nie będzie zainteresowana 🤣

1 minutę temu, Jestem Jaka Jestem napisał:

I co przegrywie? Z Twoimi oszczędnościami nie stać Cię nawet, żeby się ubrać na randkę? Śmiech na sali. I Ty do normalnych kobiet startujesz?! Może poszukaj sobie jakiejś menelicy do związku, bo żadna normalna kobieta na pewno nie będzie zainteresowana 🤣

Zależy jaką i kiedy bo mam trochę markowych ciuchów w tym garnitur hugo bossa ale tak szkoda mi pieniędzy nie są teraz randki moim priorytetem a jak najdłużej sobie pozyc bez pracy. Jeśli już bym miał się spotkać to z dziewczyną której obojętny mój depozyt i wyrozumiala że chce sobie przeżyć jak najdłużej a nie szsstac teraz kasą. 

5 godzin temu, Raper spod żabki napisał:

no to nie wiem jak pomóc. gdzieś po prostu na coś zbyt dużo kasy idzie.

to tyle ode mnie.

1 godzinę temu, kris888 napisał:

no to nie wiem jak pomóc. gdzieś po prostu na coś zbyt dużo kasy idzie.

to tyle ode mnie.

Dużo? Ja i tak zyje mega skromnie w porównaniu do kolegów. Wszelkie rachunki  1000-1200zl, na jedzenie miesięcznie około 1500zl, benzyna 200 minimum , sa miesięce, że więcej. Czasem się wyskoczy na jakiś koncert, mecz, kino, więc okolo 100 minimum na tego typu aktywnosc. Raz w miesiącu jakaś rzecz do ubrania się kupi zazwyczaj bo się spodnie popruja, but rozwali, cokolwiek, więc kolejne 100-200. Jak auto się popsuje to średnio 700-1000zl naprawa. Czasem dochodzi przegląd, ubezpieczeniez serwisowanie typu olej, wymiana opon. Kolejne tysiące. Dolicz wyjscie na piwo czy pizze chociaz raz w miechu, kolejna setka. Czyjes urodziny/imieniny, kolejna stowka. Jakis wyjazd na majowke, czy inne weekendy dlugie, tysiak. No i zawsze cos wyskakuje w miesiącu z takich rzeczy. Co za tym idzie, te 4k miesiecznie to jest minimum i powtarzam, w porównaniu do kolegow to ja liczę każdy grosz.

8 minut temu, Raper spod żabki napisał:

Dużo? Ja i tak zyje mega skromnie w porównaniu do kolegów. Wszelkie rachunki  1000-1200zl, na jedzenie miesięcznie około 1500zl, benzyna 200 minimum , sa miesięce, że więcej. Czasem się wyskoczy na jakiś koncert, mecz, kino, więc okolo 100 minimum na tego typu aktywnosc. Raz w miesiącu jakaś rzecz do ubrania się kupi zazwyczaj bo się spodnie popruja, but rozwali, cokolwiek, więc kolejne 100-200. Jak auto się popsuje to średnio 700-1000zl naprawa. Czasem dochodzi przegląd, ubezpieczeniez serwisowanie typu olej, wymiana opon. Kolejne tysiące. Dolicz wyjscie na piwo czy pizze chociaz raz w miechu, kolejna setka. Czyjes urodziny/imieniny, kolejna stowka. Jakis wyjazd na majowke, czy inne weekendy dlugie, tysiak. No i zawsze cos wyskakuje w miesiącu z takich rzeczy. Co za tym idzie, te 4k miesiecznie to jest minimum i powtarzam, w porównaniu do kolegow to ja liczę każdy grosz.

To duzo placisz za rachunki jesli sie tylko dokladasz. Twoi rodzice tez cos placa?

12 minut temu, Raper spod żabki napisał:

Sporo tego faktycznie. u mnie podobnie, tylko z tą różnicą że ja:

• mniej na pizzę wydaję (raz na 2-3 miesiące)
  • urodziny... nikt poza najbliższą rodziną i kumplem mi nie składa (tylko im kupuję coś skromnie, wychodzi kilka osób na cały rok - niewielki koszt).
  • piwa nie piję
  • auta nie posiadam ale rozumiem, wiadomo, na wodę nie jeździ 🙂
  • do kina i na koncerty też nie chodzę.

kolorami zaznaczyłem na czerwono - absolutne wydatki, na zielono - dodatkowe. Oczywiście to tylko moja propozycja.

Edytowano przez kris888

34 minuty temu, Żaba Monìka napisał:

To duzo placisz za rachunki jesli sie tylko dokladasz. Twoi rodzice tez cos placa?

Obecnie wynajmuje kawalerke (na dwie osoby) dlatego tyle, wcześniej dawalem 600zl na dom rodzicom.

Dnia 26.11.2024 o 20:47, Raper spod żabki napisał:

Czyjes urodziny/imieniny, kolejna stowka.

a ci, którym prezenty sprawiasz, też coś Tobie kupują na urodziny/imieniny? jeżeli nie, to nie masz po co im fundować.

ja kiedyś też kupowałem, ale oni mi nic nigdy. stąd przestałem ich sponsorować. tak jak pisałem wcześniej, obecnie tylko dla rodziny i kumpla coś tam kupię. nikomu więcej.

Edytowano przez kris888

2 godziny temu, kris888 napisał:

a ci, którym prezenty sprawiasz, też coś Tobie kupują na urodziny/imieniny? jeżeli nie, to nie masz po co im fundować.

ja kiedyś też kupowałem, ale oni mi nic nigdy. stąd przestałem ich sponsorować. tak jak pisałem wcześniej, obecnie tylko dla rodziny i kumpla coś tam kupię. nikomu więcej.

Raczej tak

43 minuty temu, Raper spod żabki napisał:

Raczej tak

No to spoko ludzie są.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się