Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Najcyt

Jak zapobiec krzywdzeniu zwierząt?

Polecane posty

W związku z tematem na forum "Czy trzymanie psa na wsi na łańcuchu..." Oraz z drastyczną fotografią. Dotyczącą głodzonego pieska z matową sterczącą sierścią, na krótkim łańcuchu, który stoi w błocie. Pieski nie tylko są systemem wczesnego ostrzegania, są też rasami użytkowymi. Opiekuna uczą odpowiedzialności, obowiązkowości, bezwarunkowej empatii, są też dogoterapią. Od pełnej miski, wolą towarzystwo człowieka. Dlatego adoptujmy ich ze schronisk, z domów tymczasowych, a porzucone przygarniajmy. Możemy też być wolontariuszami, wspierać materialnie etc... Brak troski i krzywdzenie. Wróci za życia i po śmierci, w tunelu naszych uczynków, potęgując uczynioną krzywdę i cierpienie. Analogicznie do czynienia dobra, które wraca. Mój przygarnięty piesek, nauczył mnie bezwarunkowej miłości, która dla człowieka jest niezwykle trudną. Bo gdy odszedł piesek, z którym nie miał dobrego kontaktu.  To z tęsknoty za nim przez 3,5 miesiąca, nie chciał spożywać posiłków. Konkluzja moja jest taka, że nie miało znaczenia, jaki był, tylko że miał być. Proszę o wasze konkluzje.

dobro wcale nie wraca, to takie pieprzenie dla i przez naiwnych...

22 godziny temu, cwaniak napisał:

dobro wcale nie wraca, to takie pieprzenie dla i przez naiwnych...

Pewnie nie czynisz dobra, skoro do ciebie nie wraca.

2 godziny temu, Najcyt napisał:

Pewnie nie czynisz dobra, skoro do ciebie nie wraca.

jak się jest dobrym dla ludzi to się w zamian otrzymuje zło /wiem z doświadczenia/, jeżeli chodzi o zwierzęta to faktycznie to działa w jakichś 90% gatunków ~ że jak się jest dobrym dla zwierzaka to ten odwdzięcza się miłością

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się