Dużo pochwy w pochwie 17v2 7 Napisano 12 godzin temu Wyjdzie też z 20zl jak taxi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 877 Napisano 12 godzin temu 12 minut temu, KittyD napisał: Hej dziewczyny.Jak przygotowania do świąt?,bo mam już 120 pierogów zrobionych i zamrożonych i tylko tyle Nie mam weny Na luzie, bo nam do zrobienia tylko rybe po grecku, steki z tunczyka (wiem, że nie tradycyjne danie) i siedzie na wigilię. Robię też obiad w 1 dzień świąt ale będzie tylko obiad i kilka przystawek a z ciast sernik bez pieczenia bo telentu mi brak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
awaria 96 Napisano 12 godzin temu 1 minutę temu, Pokraka napisał: Na luzie, bo nam do zrobienia tylko rybe po grecku, steki z tunczyka (wiem, że nie tradycyjne danie) i siedzie na wigilię. Robię też obiad w 1 dzień świąt ale będzie tylko obiad i kilka przystawek a z ciast sernik bez pieczenia bo telentu mi brak. Jak robisz steki z tunczyka? Bo mi raz wyszly takie nijakie i bez smaku ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tuż po zmroku 4 Napisano 12 godzin temu 3 minuty temu, Dużo pochwy w pochwie 17v2 napisał: Da się ale nie ma pewności wtedy bo ja mam termin składania albo grzywna już więc lepiej jechać chyba Ale masz kwit że wysłałeś jeżeli poleconym i dalej kto inny niech się martwi oraz informuje cię o decyzjach w twojej sprawie. Grzywny też bym się tak nie obawiał, bo jak nie masz stałego dochodu , to wystarczy złożyć wniosek o umorzenie. Albo o rozłożenie na raty i pierwszą ratę jakiś ochłap im rzucić żeby zblokować konto. Po czym wniosek o umorzenie i jeżeli toczy się rozpatrzenie wniosku nie mogą się domagać spłaty grzywny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 877 Napisano 12 godzin temu 2 minuty temu, awaria napisał: Jak robisz steki z tunczyka? Bo mi raz wyszly takie nijakie i bez smaku ... Bez udziwnień, stek sól pieprz kolorowy świerzo mielony sok z cytryny m oliwa z oliwek, grilluje na grillu elektrycznym. Nie mają intensywnego smaku może dla kogoś to nijakie ale mi smakują i chłopakom też a za rybami nie przepadają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
awaria 96 Napisano 12 godzin temu Przed chwilą, Pokraka napisał: Bez udziwnień, stek sól pieprz kolorowy świerzo mielony sok z cytryny m oliwa z oliwek, grilluje na grillu elektrycznym. Nie mają intensywnego smaku może dla kogoś to nijakie ale mi smakują i chłopakom też a za rybami nie przepadają. Dzieki, dzieki Moze ja po prostu za malo przyprawilam. Albo (prawdopodobnie to!) za malo natluscilam. Zdrowe chudziutkie mieso, no i wlasnie nie smakuje jak ryba. A zostawiasz je troche surowe, czy wypiekasz na calkiem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bawidamek z Szczywilka 349 Napisano 12 godzin temu 24 minuty temu, miramar napisał: Ja tylko powtarzam, co usłyszałam o kiełbaskach. nei należy powtarzać rzeczy nie sprawdzonych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bawidamek z Szczywilka 349 Napisano 12 godzin temu 13 minut temu, Dużo pochwy w pochwie 17v2 napisał: Wyjdzie też z 20zl jak taxi chyba za trzaśnięcie drzwiami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 877 Napisano 12 godzin temu 1 minutę temu, awaria napisał: Dzieki, dzieki Moze ja po prostu za malo przyprawilam. Albo (prawdopodobnie to!) za malo natluscilam. Zdrowe chudziutkie mieso, no i wlasnie nie smakuje jak ryba. A zostawiasz je troche surowe, czy wypiekasz na calkiem? Nie spiekam lubię tak jak steki wołowe z wierzchu zapieczone a środek różowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 12 godzin temu 22 minuty temu, Pokraka napisał: To tak ogólnie, bo ja nie mogę, na diecie jestem No tylko chuda kiełbasa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
awaria 96 Napisano 12 godzin temu 4 minuty temu, Pokraka napisał: Nie spiekam lubię tak jak steki wołowe z wierzchu zapieczone a środek różowy. No wlasnie, ja tez. A ten tunczyk nawet wyglada, jak wolowa poledwica. Zreszta jakby spiec na amen, to strasznie suche by bylo. Chyba, ze ktos chcialby na zimno, jak tunczyka z puszki, tylko zdrowiej, bo nie z puszki, do salatki np., czy jakiejs pasty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 12 godzin temu 6 minut temu, Bawidamek z Szczywilka napisał: nei należy powtarzać rzeczy nie sprawdzonych No ale wiesz. Trudno żebym testowała kiełbaski. Wyszła bym na rozwiązłą kobietę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bawidamek z Szczywilka 349 Napisano 11 godzin temu Przed chwilą, miramar napisał: No ale wiesz. Trudno żebym testowała kiełbaski. Wyszła bym na rozwiązłą kobietę. pewnie ktoś testował i są wyniki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 877 Napisano 11 godzin temu 2 minuty temu, awaria napisał: No wlasnie, ja tez. A ten tunczyk nawet wyglada, jak wolowa poledwica. Zreszta jakby spiec na amen, to strasznie suche by bylo. Chyba, ze ktos chcialby na zimno, jak tunczyka z puszki, tylko zdrowiej, bo nie z puszki, do salatki np., czy jakiejs pasty. Można, w zeszłym roku trochę za dużo zrobiłam na wigilie, to następnego dnia poszło w sałatce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KittyD 157 Napisano 11 godzin temu 18 minut temu, Pokraka napisał: Na luzie, bo nam do zrobienia tylko rybe po grecku, steki z tunczyka (wiem, że nie tradycyjne danie) i siedzie na wigilię. Robię też obiad w 1 dzień świąt ale będzie tylko obiad i kilka przystawek a z ciast sernik bez pieczenia bo telentu mi brak. Nie na luzie.Nie mam grama urlopu,w weekend planuję zrobić bigos i kapustę z grochem,zawekować.Oraz miodownik upiec Dorsza po grecku w poniedziałek.Uwielbiam Z tuńczykiem czasem robię sałatkę,ale nie w tym roku.W tym roku łososia upiekę też po prostu przyprawiony i wersja w cieście francuskim ze szpinakiem.Planuję też smażonego dorsza i flądre. Niestety u mnie Wigilja.Nie wiem kiedy ogarnę barszcz,sałatkę tradycyjną,śledzie po żydowsku,kluski z makiem,sernik i makowiec po królewsku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 877 Napisano 11 godzin temu 5 minut temu, miramar napisał: No tylko chuda kiełbasa. No na pewno to wysokogatunkową powinna być jak już Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 11 godzin temu Przed chwilą, KittyD napisał: Nie na luzie.Nie mam grama urlopu,w weekend planuję zrobić bigos i kapustę z grochem,zawekować.Oraz miodownik upiec Dorsza po grecku w poniedziałek.Uwielbiam Z tuńczykiem czasem robię sałatkę,ale nie w tym roku.W tym roku łososia upiekę też po prostu przyprawiony i wersja w cieście francuskim ze szpinakiem.Planuję też smażonego dorsza i flądre. Niestety u mnie Wigilja.Nie wiem kiedy ogarnę barszcz,sałatkę tradycyjną,śledzie po żydowsku,kluski z makiem,sernik i makowiec po królewsku Śledzie po żydowsku? Czyli jakie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 877 Napisano 11 godzin temu 1 minutę temu, KittyD napisał: Nie na luzie.Nie mam grama urlopu,w weekend planuję zrobić bigos i kapustę z grochem,zawekować.Oraz miodownik upiec Dorsza po grecku w poniedziałek.Uwielbiam Z tuńczykiem czasem robię sałatkę,ale nie w tym roku.W tym roku łososia upiekę też po prostu przyprawiony i wersja w cieście francuskim ze szpinakiem.Planuję też smażonego dorsza i flądre. Niestety u mnie Wigilja.Nie wiem kiedy ogarnę barszcz,sałatkę tradycyjną,śledzie po żydowsku,kluski z makiem,sernik i makowiec po królewsku Ja od poniedzialki na urlopie i nie wszystko robię sama to ogarnę na luzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 877 Napisano 11 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: Śledzie po żydowsku? Czyli jakie? Z czosnkiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 11 godzin temu 1 minutę temu, Pokraka napisał: No na pewno to wysokogatunkową powinna być jak już Hmmm... Tradycyjna palcówka? Robienie zakupów to ciężka robota. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 877 Napisano 11 godzin temu I rodzynkami chyba... nie lubię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 11 godzin temu Przed chwilą, Pokraka napisał: Z czosnkiem Śledzie siekany czosnek? W oleju czy z zalewy octowej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
awaria 96 Napisano 11 godzin temu (edytowany) 4 minuty temu, KittyD napisał: Nie na luzie.Nie mam grama urlopu,w weekend planuję zrobić bigos i kapustę z grochem,zawekować.Oraz miodownik upiec Dorsza po grecku w poniedziałek.Uwielbiam Z tuńczykiem czasem robię sałatkę,ale nie w tym roku.W tym roku łososia upiekę też po prostu przyprawiony i wersja w cieście francuskim ze szpinakiem.Planuję też smażonego dorsza i flądre. Niestety u mnie Wigilja.Nie wiem kiedy ogarnę barszcz,sałatkę tradycyjną,śledzie po żydowsku,kluski z makiem,sernik i makowiec po królewsku Ale duzo tego robisz, musisz? Nie majac nawet urlopu? No chyba, ze traktowac to jako inwestycje w przyszlosc, bo potem jest zarelka na cale swieta (mam na mysli dwa tygodnie). Ja tez bede robic dorsza po grecku. Zastanawiam sie nad zestawem warzyw i chyba zrezygnuje z tradycyjnej pietruszki i selera, a dodam do marchewki i cebuli czerwona papryke w paski. Wyjdzie mi cos z tego? Edytowano 11 godzin temu przez awaria Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bawidamek z Szczywilka 349 Napisano 11 godzin temu to podajcie jakieś zajefajne proste przepisy świąteczne bo my siedzimy we 2 i wypada coś zjeść Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 11 godzin temu Przed chwilą, Pokraka napisał: I rodzynkami chyba... nie lubię Z rodzynkami odpadają. Nie lubię rodzynek i nie dodaję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 11 godzin temu Przed chwilą, Bawidamek z Szczywilka napisał: to podajcie jakieś zajefajne proste przepisy świąteczne bo my siedzimy we 2 i wypada coś zjeść Barszcz czerwony z kartonika albo torebki. Ten drugi trzeba rozpuścić w wodzie. Kapusta postna: wkładasz do garnka kapustę kiszoną, gotujesz, przyprawiasz, jesz. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 11 godzin temu 2 minuty temu, awaria napisał: Ale duzo tego robisz, musisz? Nie majac nawet urlopu? No chyba, ze traktowac to jako inwestycje w przyszlosc, bo potem jest zarelka na cale swieta (mam na mysli dwa tygodnie). Starcza do Trzech Króli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
awaria 96 Napisano 11 godzin temu 1 minutę temu, Bawidamek z Szczywilka napisał: to podajcie jakieś zajefajne proste przepisy świąteczne bo my siedzimy we 2 i wypada coś zjeść To tak jak u mnie. Ja na wigilie barsz z grzybowymi pierozkami oraz rybe po grecku i salatke warzywna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
awaria 96 Napisano 11 godzin temu Przed chwilą, miramar napisał: Starcza do Trzech Króli. Takoz myslalam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 877 Napisano 11 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: Z rodzynkami odpadają. Nie lubię rodzynek i nie dodaję. Też nie lubię, choć ogólnie lubię takie mieszane słodko kwasne smaki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach