Kuui 19 Napisano 10 godzin temu 2 minuty temu, miramar napisał: Barszcz czerwony z kartonika albo torebki. Ten drugi trzeba rozpuścić w wodzie. Kapusta postna: wkładasz do garnka kapustę kiszoną, gotujesz, przyprawiasz, jesz. Najlepiej to zupka chińska wkładasz zalewasz wrzątkiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KittyD 157 Napisano 10 godzin temu 6 minut temu, miramar napisał: Śledzie po żydowsku? Czyli jakie? Jabłuszko,rodzynki,ogóreczki,cebulka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KittyD 157 Napisano 10 godzin temu 5 minut temu, miramar napisał: Z rodzynkami odpadają. Nie lubię rodzynek i nie dodaję. Uwielbiam połączenie słodkiego z winnym i ostrym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 10 godzin temu 2 minuty temu, Pokraka napisał: Też nie lubię, choć ogólnie lubię takie mieszane słodko kwasne smaki. Dodaje suszone morele i śliwki. Bardzo lubię prażone orzechy włoskie więc dodaję tam gdzie mogę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bawidamek z Szczywilka 349 Napisano 10 godzin temu (edytowany) .. Edytowano 10 godzin temu przez Bawidamek z Szczywilka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bawidamek z Szczywilka 349 Napisano 10 godzin temu (edytowany) 6 minut temu, miramar napisał: Barszcz czerwony z kartonika albo torebki. Ten drugi trzeba rozpuścić w wodzie. Kapusta postna: wkładasz do garnka kapustę kiszoną, gotujesz, przyprawiasz, jesz. fuj 4 minuty temu, awaria napisał: To tak jak u mnie. Ja na wigilie barsz z grzybowymi pierozkami oraz rybe po grecku i salatke warzywna. dobra mam już menu teraz jakiś deser tylko inna zupa z krokietami jaka ? Edytowano 10 godzin temu przez Bawidamek z Szczywilka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, Bawidamek z Szczywilka napisał: fuj dobra mam już menu teraz jakiś deser To klasyka Bożego Narodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu (edytowany) 3 minuty temu, Bawidamek z Szczywilka napisał: tylko inna zupa z krokietami jaka ? Krem grzybowy Na deser wafelki andruty posmarowane kajmakiem. Edytowano 9 godzin temu przez miramar Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
awaria 96 Napisano 9 godzin temu (edytowany) 3 minuty temu, Bawidamek z Szczywilka napisał: dobra mam już menu teraz jakiś deser Malinowa chmurka w wersji mega uproszczonej: Zalej mrozone maliny malinowa galaretka i daj na to bita smietne. Z puszki, albo sam ubij. Tylko galaretka musi najpierw zzimniec, przed smietana. Edytowano 9 godzin temu przez awaria 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 877 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: Dodaje suszone morele i śliwki. Bardzo lubię prażone orzechy włoskie więc dodaję tam gdzie mogę. Morele, brzoskwinie, śliwki, ananas, rzurawina tak. Rodzynki mi nie lażą. Orzechy włoskie też lubię. Grzuzini jedzą takie grillowane bakłażany z pasta z orzechów włoskich pycha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu 6 minut temu, Kuui napisał: Najlepiej to zupka chińska wkładasz zalewasz wrzątkiem. Nie mają nic świątecznego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 877 Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, miramar napisał: Nie mają nic świątecznego. Chyba widziałam kiedyś grzybową Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu 2 minuty temu, awaria napisał: Malinowa chmurka w wersji mega uproszczonej: Zalej mrozone maliny malinowa galaretka i daj na to bita smietne. Z puszki, albo sam ubij. Tylko galaretka musi najpierw zzimniec, przed smietana. Galaretka i śmietana na już? Tylko tyle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kuui 19 Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, miramar napisał: Nie mają nic świątecznego. Dlaczego nie lubisz gotować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
awaria 96 Napisano 9 godzin temu (edytowany) 3 minuty temu, Pokraka napisał: Morele, brzoskwinie, śliwki, ananas, rzurawina tak. Rodzynki mi nie lażą. Orzechy włoskie też lubię. Grzuzini jedzą takie grillowane bakłażany z pasta z orzechów włoskich pycha. No, jadlam takie roladki z baklazana z orzechowa pasta w gruzinskim barze, pycha, jeszcze na wierzchu byly kuleczki granatu. Edytowano 9 godzin temu przez awaria Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, Pokraka napisał: Chyba widziałam kiedyś grzybową Rosół można podciągnąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 877 Napisano 9 godzin temu 5 minut temu, Bawidamek z Szczywilka napisał: dobra mam już menu teraz jakiś deser Ja robię serniki na zimno bo łatwe i zawsze wychodzą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, Kuui napisał: Dlaczego nie lubisz gotować? Nie wiem. Denerwują mnie wszelkie czynności związane z gotowaniem. Zaczynając od myślenia o tym, co ugotować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
awaria 96 Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, miramar napisał: Galaretka i śmietana na już? Tylko tyle? Tylko tyle, i az tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, awaria napisał: No, jadlam takie roladki z baklazana z orzechowa pasta w gruzinskim barze, pysza, jeszcze na wierzchu byly kuleczki granatu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, awaria napisał: Tylko tyle, i az tyle. Ubijanie śmietany to podstępny proces. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kuui 19 Napisano 9 godzin temu (edytowany) 1 minutę temu, miramar napisał: Nie wiem. Denerwują mnie wszelkie czynności związane z gotowaniem. Zaczynając od myślenia o tym, co ugotować. Przecież i tak pójdziesz na gotowe. Jak jest zdrowa żyje ? Edytowano 9 godzin temu przez Kuui Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 877 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, awaria napisał: No, jadlam takie roladki z baklazana z orzechowa pasta w gruzinskim barze, pysza, jeszcze na wierzchu byly kuleczki granatu. W ogóle kuchnia gruzińska to moje smaki, a w sosie z zielonych mirabelek to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bawidamek z Szczywilka 349 Napisano 9 godzin temu 6 minut temu, awaria napisał: Malinowa chmurka w wersji mega uproszczonej: Zalej mrozone maliny malinowa galaretka i daj na to bita smietne. Z puszki, albo sam ubij. Tylko galaretka musi najpierw zzimniec, przed smietana. nieee coś lepszego xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bawidamek z Szczywilka 349 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: Ubijanie śmietany to podstępny proces. jest w spray acz uzywałem do ciała xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
awaria 96 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: Ubijanie śmietany to podstępny proces. Mozna sie poratowac sprejem z puszki. Mozna tez na ta zastygla galaretke z malinami dac serek ricotta, czy jakis nieslony i malo kwasny twarozek, z dodatkiem ew. cukru, cynamonu, na wierzch prazone platki migdalow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
awaria 96 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, Bawidamek z Szczywilka napisał: nieee coś lepszego xD To upiecz babke. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu 4 minuty temu, Kuui napisał: Przecież i tak pójdziesz na gotowe. Jak jest zdrowa żyje ? Na gotowe,na gotowe. Ale świata są długie. Ja też muszę coś przygotować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu 2 minuty temu, awaria napisał: Mozna sie poratowac sprejem z puszki. Mozna tez na ta zastygla galaretke z malinami dac serek ricotta, czy jakis nieslony i malo kwasny twarozek, z dodatkiem ew. cukru, cynamonu, na wierzch prazone platki migdalow. Pisz tak jeszcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu 10 minut temu, Pokraka napisał: W ogóle kuchnia gruzińska to moje smaki, a w sosie z zielonych mirabelek to Z mirabelek to nalewkę robię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach