Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
miramar

Prezenty świateczne

Polecane posty

2 minuty temu, miramar napisał:

Barszcz czerwony z kartonika albo torebki. Ten drugi trzeba rozpuścić w wodzie. 

Kapusta postna: wkładasz do garnka kapustę kiszoną, gotujesz, przyprawiasz, jesz. 

Najlepiej to zupka chińska wkładasz zalewasz wrzątkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
6 minut temu, miramar napisał:

Śledzie po żydowsku? Czyli jakie?

Jabłuszko,rodzynki,ogóreczki,cebulka😜

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
5 minut temu, miramar napisał:

Z rodzynkami odpadają. Nie lubię rodzynek i nie dodaję. 

Uwielbiam połączenie słodkiego z winnym i ostrym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 minuty temu, Pokraka napisał:

Też nie lubię, choć ogólnie lubię takie mieszane słodko kwasne smaki. 

Dodaje suszone morele i śliwki. Bardzo lubię prażone orzechy włoskie więc dodaję tam gdzie mogę. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
6 minut temu, miramar napisał:

Barszcz czerwony z kartonika albo torebki. Ten drugi trzeba rozpuścić w wodzie. 

Kapusta postna: wkładasz do garnka kapustę kiszoną, gotujesz, przyprawiasz, jesz. 

fuj

 

4 minuty temu, awaria napisał:

To tak jak u mnie. Ja na wigilie barsz z grzybowymi pierozkami oraz rybe po grecku i salatke warzywna.

dobra mam już menu teraz jakiś deser

tylko inna zupa z krokietami

jaka ?

Edytowano przez Bawidamek z Szczywilka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, Bawidamek z Szczywilka napisał:

fuj

dobra mam już menu teraz jakiś deser

To klasyka Bożego Narodzenia! 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3 minuty temu, Bawidamek z Szczywilka napisał:

 

 

 

tylko inna zupa z krokietami

jaka ?

Krem grzybowy 

Na deser wafelki andruty posmarowane kajmakiem. 

Edytowano przez miramar

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3 minuty temu, Bawidamek z Szczywilka napisał:

 

 

dobra mam już menu teraz jakiś deser

Malinowa chmurka w wersji mega uproszczonej:

Zalej mrozone maliny malinowa galaretka i daj na to bita smietne. Z puszki, albo sam ubij.

Tylko galaretka musi najpierw zzimniec, przed smietana.

Edytowano przez awaria
  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, miramar napisał:

Dodaje suszone morele i śliwki. Bardzo lubię prażone orzechy włoskie więc dodaję tam gdzie mogę. 

Morele, brzoskwinie, śliwki, ananas, rzurawina tak. Rodzynki mi nie lażą. Orzechy włoskie też lubię. Grzuzini jedzą takie grillowane bakłażany z pasta z orzechów włoskich pycha. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
6 minut temu, Kuui napisał:

Najlepiej to zupka chińska wkładasz zalewasz wrzątkiem.

Nie mają nic świątecznego. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, miramar napisał:

Nie mają nic świątecznego. 

Chyba widziałam kiedyś grzybową 🤔

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 minuty temu, awaria napisał:

Malinowa chmurka w wersji mega uproszczonej:

Zalej mrozone maliny malinowa galaretka i daj na to bita smietne. Z puszki, albo sam ubij.

Tylko galaretka musi najpierw zzimniec, przed smietana.

Galaretka i śmietana na już? Tylko tyle? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, miramar napisał:

Nie mają nic świątecznego. 

Dlaczego nie lubisz gotować?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3 minuty temu, Pokraka napisał:

Morele, brzoskwinie, śliwki, ananas, rzurawina tak. Rodzynki mi nie lażą. Orzechy włoskie też lubię. Grzuzini jedzą takie grillowane bakłażany z pasta z orzechów włoskich pycha. 

No, jadlam takie roladki z baklazana z orzechowa pasta w gruzinskim barze, pycha, jeszcze na wierzchu byly kuleczki granatu.

Edytowano przez awaria

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, Pokraka napisał:

Chyba widziałam kiedyś grzybową 🤔

Rosół można podciągnąć. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
5 minut temu, Bawidamek z Szczywilka napisał:

 

dobra mam już menu teraz jakiś deser

Ja robię serniki na zimno bo łatwe i zawsze wychodzą 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, Kuui napisał:

Dlaczego nie lubisz gotować?

Nie wiem. Denerwują mnie wszelkie czynności związane z gotowaniem. Zaczynając od myślenia o tym, co ugotować. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, miramar napisał:

Galaretka i śmietana na już? Tylko tyle? 

Tylko tyle, i az tyle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, awaria napisał:

No, jadlam takie roladki z baklazana z orzechowa pasta w gruzinskim barze, pysza, jeszcze na wierzchu byly kuleczki granatu.

😍

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, awaria napisał:

Tylko tyle, i az tyle.

Ubijanie śmietany to podstępny proces. 😁

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, miramar napisał:

Nie wiem. Denerwują mnie wszelkie czynności związane z gotowaniem. Zaczynając od myślenia o tym, co ugotować. 

Przecież i tak pójdziesz na gotowe. Jak jest zdrowa żyje ?

Edytowano przez Kuui

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, awaria napisał:

No, jadlam takie roladki z baklazana z orzechowa pasta w gruzinskim barze, pysza, jeszcze na wierzchu byly kuleczki granatu.

W ogóle kuchnia gruzińska to moje smaki, a w sosie z zielonych mirabelek to 😍

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
6 minut temu, awaria napisał:

Malinowa chmurka w wersji mega uproszczonej:

Zalej mrozone maliny malinowa galaretka i daj na to bita smietne. Z puszki, albo sam ubij.

Tylko galaretka musi najpierw zzimniec, przed smietana.

nieee coś lepszego xD 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, miramar napisał:

Ubijanie śmietany to podstępny proces. 😁

Mozna sie poratowac sprejem z puszki.

Mozna tez na ta zastygla galaretke z malinami dac serek ricotta, czy jakis nieslony i malo kwasny twarozek, z dodatkiem ew. cukru, cynamonu, na wierzch prazone platki migdalow.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, Bawidamek z Szczywilka napisał:

nieee coś lepszego xD 

To upiecz babke.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
4 minuty temu, Kuui napisał:

Przecież i tak pójdziesz na gotowe. Jak jest zdrowa żyje ?

Na gotowe,na gotowe. Ale świata są długie. Ja też muszę coś przygotować. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 minuty temu, awaria napisał:

Mozna sie poratowac sprejem z puszki.

Mozna tez na ta zastygla galaretke z malinami dac serek ricotta, czy jakis nieslony i malo kwasny twarozek, z dodatkiem ew. cukru, cynamonu, na wierzch prazone platki migdalow.

 

Pisz tak jeszcze. 😁

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
10 minut temu, Pokraka napisał:

W ogóle kuchnia gruzińska to moje smaki, a w sosie z zielonych mirabelek to 😍

Z mirabelek to nalewkę robię. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×