Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Wrynona

Ból zębów z lewej strony

Polecane posty

Bolą mnie wszystkie zęby z lewej strony + ucho, skroń, ogólnie cała lewa strona głowy. Mam zgrubienie na granicy policzka i ucha, 2 zgrubienia za uchem, a w jamie ustnej bąbel nad lewą dwójką. Trwa to już ze 3 miesiące. Byłam u dentystki na NFZ jakieś 2 miesiące temu ale przez depresję cierpię na bezsenność i po nieprzespanej nocy nie kontaktowałam tam zbyt jasno więc powiedziałam jej tylko ogólnie że bolą mnie zęby, a ona nie dopytywała bo pewnie myślała że ten ból sobie zmyslilam żeby się szybciej dostać, ona też nie patrzyła mi w buzię tak sumiennie by zauważyć ten bąbel ale chyba usprawiedliwia ją to że znajduje się on wysoko. Po ocenie całego uzębienia skończyło się na plombie w zębie z prawej strony, więcej niż zaplombowanie nie mogła zrobić bo miałam okres. Ból oczywiście pozostał, próbowałam dzwonić i się zapisać szybciej 2 raz ale to już nie przeszło, pewnie myślała że chcę wykorzystać rzekomy ból zęba, żeby omijać kolejki, a teraz jestem zapisana dopiero na kwiecień. Byłam jakiś miesiąc temu z tym u lekarki rodzinnej, dała mi antybiotyk na zapalenie zęba i ucha, ale on pomógł tylko trochę, co prawda ból jest teraz już nie tak nasilony jak był, ale nadal jest uciążliwy i w momentach gdy najbardziej boli to nie jestem w stanie na niczym się skupić, nawet raz ostatnio wzięłam znowu Paracetamol, a sięgam po niego jak już naprawdę nie mogę wytrzymać, dziś też byłam blisko. Napomknę jeszcze, że to zaczęło się od ręki, najpierw bolało mnie prawe ramię i ręka, potem zaczął mnie trochę boleć ząb, jak wyleczyłam rękę, to stopniowo od zęba, do ucha, do skroni i do głowy zaczął się przenosić i nasilać ból. Nie wiem czy to może mieć jakiś związek, czy może to zbieg wydarzeń. Byłam na tę rękę u lekarki rodzinnej (jakieś 2 miesiące wcześniej niż z zębami), zapisała mi jakiś lek przeciwzapalno-przeciwbólowy, z tym że to było na zapalenia stawów. Co mi poradzicie w tej sytuacji? Znów iść do lekarki rodzinnej? Czy może przysługuje mi szybsza wizyta u dentystki?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować