Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
sraczuszka

Wielki reset! Wszystko co do tej pory myślałem o sobie i o świecie było nieprawdą!

Polecane posty

Fundamentem moich przekonań i pryzmatem, przez który postrzegałem siebie, świat i ludzi, było silnie wpojone mi  jeszcze w dzieciństwie przekonanie, że jestem gorszy od innych.

Nie tylko nie kwestionowałem tego przekonania, ale nawet nie byłem go świadomy - było dla mnie oczywiste i niezauważalne jak otaczające powietrze

Jednak determinowało i obracało w gruzy całe moje życie, przekreślało wszelkie możliwości, i dewastowało relacje, bo powodowało, że nie czułem się taki jak pozostali, tylko zupełnie odmienny - dlatego byłem przekonany, że inni odczuwają inaczej niż ja, mają inne potrzeby, poza tym czułem się pokrzywdzony, więc nie miałem żadnej empatii dla innych ani nie sądziłem, że mają potrzeby i przyciąga ich coś podobnego jak mnie

Zrozumienie, że nie jestem i nigdy nie byłem gorszy od innych, tylko uwierzyłem w kłamstwo, to tak niewyobrażalna rewolucja w moim życiu, że nie da się tego opisać słowami, można to porównać chyba jednymir do Wielkiego Wybuchu na początku znanego nam wszechświata

10 minut temu, sraczuszka napisał:

Wielki reset! 

masz na myśli projekt blue beam i tysiącletni rząd antychrysta? 

nie, mam na mysli to ze uświadomienie sobie, że nie jestem gorszy od innych ludzi to mnej wiecej tak jak bym sobie uswiadomilem nagle, że jestem supermanem i moge wszystko, czego cale zycie bylem przekonany, ze nie moge

2 minuty temu, sraczuszka napisał:

nie jestem gorszy od innych ludzi

cope. w takim razie dlaczego inni ruuchaja, a ty nie. 

6 minut temu, GEJJA napisał:

cope. w takim razie dlaczego inni ruuchaja, a ty nie. 

Bo liczy się przekonanie w głowie - a ja mialem cale zycie przekonanie, ze jestem nic nie wart

Przed chwilą, sraczuszka napisał:

Bo liczy się przekonanie w głowie

racja, szczególnie na oddziale gdzie leczą psychozy 

14 godzin temu, sraczuszka napisał:

Bo liczy się przekonanie w głowie - a ja mialem cale zycie przekonanie, ze jestem nic nie wart

Wiele osob tak mysli niestety, czuja sie pokrzywdzeni, a nie widza, ze sa nieempatycznymi, skupionymi na sobie ujami. Umiejetnosc wyjrzenia poza wlasny czubek nosa nazywa sie dojrzewaniem.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować