Abram88 0 Napisano wtorek o 09:12 Hejka! Planuję urządzić domową siłownię i szukam inspiracji. Co warto mieć w pierwszej kolejności, żeby treningi były efektywne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hann 0 Napisano 14 godzin temu Zrezygnowałem z klasycznej siłowni na rzecz domowej i nie żałuje. Już trochę sprzętu mam od k-sporta, który jest polskim producentem, z solidnym wykonaniem i dobrą jakością. A z racji, że idą święta, i żeby żona się nie czepiała, że dokupuje coś znowu, zamawiam jej ten fotel k-sport.com.pl/product-pol-222-Drazek-Porecz-zewnetrzny-do-podciagania-uchwyt-na-worek-Ogrodowy-street-workout-KSOZ004.html - na wiosne wystawi go sobie na taras - a ja dzięki temu dołożę klatkę i parę innych rzeczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BOMBSTER84 2 Napisano 4 godziny temu 9 godzin temu, Hann napisał: Zrezygnowałem z klasycznej siłowni na rzecz domowej i nie żałuje. Już trochę sprzętu mam od k-sporta, który jest polskim producentem, z solidnym wykonaniem i dobrą jakością. A z racji, że idą święta, i żeby żona się nie czepiała, że dokupuje coś znowu, zamawiam jej ten fotel k-sport.com.pl/product-pol-222-Drazek-Porecz-zewnetrzny-do-podciagania-uchwyt-na-worek-Ogrodowy-street-workout-KSOZ004.html - na wiosne wystawi go sobie na taras - a ja dzięki temu dołożę klatkę i parę innych rzeczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BOMBSTER84 2 Napisano 4 godziny temu Dnia 21.01.2025 o 10:12, Abram88 napisał: Hejka! Planuję urządzić domową siłownię i szukam inspiracji. Co warto mieć w pierwszej kolejności, żeby treningi były efektywne? Cześć! Świetny pomysł z domową siłownią! Na początek warto skupić się na sprzęcie, który jest uniwersalny, zajmuje mało miejsca i pozwoli Ci trenować różne partie mięśni. Oto kilka propozycji: 1. Podstawowy sprzęt do treningu siłowego: Hantle regulowane – Oszczędzają miejsce i pozwalają dostosować obciążenie. Sztanga z obciążeniem – Przydatna do ćwiczeń wielostawowych, takich jak przysiady czy martwe ciągi. Ławka treningowa – Idealna do wyciskania, ćwiczeń brzucha i innych. Drążek do podciągania – Dobrze sprawdzi się, jeśli chcesz wzmocnić górną część ciała. 2. Sprzęt do treningu funkcjonalnego i cardio: Mata do ćwiczeń – Niezbędna do treningów na podłodze, np. stretchingu lub core. Kettlebell – Wszechstronny sprzęt do treningu siły, wytrzymałości i dynamiki. Skakanka – Tania, a świetnie rozwija kondycję i spala kalorie. Rower stacjonarny lub bieżnia – Jeśli masz miejsce i zależy Ci na cardio. 3. Akcesoria: Taśmy oporowe – Do wzmacniania mięśni i rehabilitacji. Wałek do masażu (roller) – Do regeneracji mięśni po treningu. Lustra – Pomogą Ci kontrolować technikę podczas ćwiczeń. 4. Organizacja i bezpieczeństwo: Stojak na obciążenia i hantle – Utrzyma porządek. Wentylator lub dobra wentylacja – Ważne dla komfortu. Oświetlenie – Jasne światło motywuje do działania. Warto zacząć od uniwersalnych elementów i stopniowo rozwijać siłownię w zależności od Twoich celów treningowych. Jeśli masz jakieś pytania albo szukasz konkretnych rozwiązań – śmiało pisz! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach