Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Barnaba 234

Jak to jest z tymi pasami rozniegowymi na ekspresówce, autostradzie .

Polecane posty

Wjeżdżasz na rozbiegowy jak nikt cb wpuścić zatrzymujesz się na końcu pasa rozbiegowego,  czy jedziesz kawałek pasem awaryjnym rozpędzasz się i wskakujesz ?.

Pierwszeństwo ma jadący drogą główną. No chyba, że ten z głównej chciałby skręcić w prawo, korzystając z pasa rozbiegowego. Wtedy kierowca na pasie rozbiegowym ma pierwszeństwo.

14 godzin temu, tekstylna-gda napisał:

Zatrzymywanie się to zły pomysł, kierowcy zwykle starają się wpuścić i ta.

Niby tak , ale jak nie wpuszczą ?. To trzeba się zatrzymać na końcu pasa rozbiegowego.  Jakie wyjście jest . Bo na awaryjny też nie można wjeżdżać bez przyczyny .

9 godzin temu, Barnaba 234 napisał:

Niby tak , ale jak nie wpuszczą ?. To trzeba się zatrzymać na końcu pasa rozbiegowego.  Jakie wyjście jest . Bo na awaryjny też nie można wjeżdżać bez przyczyny .

Teoretycznie jak już nie możesz wjechać to powinnaś się zatrzymać na końcu pasa rozbiegowego. Mi się nigdy nie zdarzyło żebym nie mógł wjechać, aż takiego ruchu to zwykle nie ma, a jak jest to jadą wolno. Raz przede mną facetka zatrzymała się na środku pasa rozbiegowego, że mało w nią nie wyrżnąłem.

7 godzin temu, default_ napisał:

Teoretycznie jak już nie możesz wjechać to powinnaś się zatrzymać na końcu pasa rozbiegowego. Mi się nigdy nie zdarzyło żebym nie mógł wjechać, aż takiego ruchu to zwykle nie ma, a jak jest to jadą wolno. Raz przede mną facetka zatrzymała się na środku pasa rozbiegowego, że mało w nią nie wyrżnąłem.

No tak , można powiedzieć że pas rozbiegowy  jest tylko z teorii , tylko z tym jak się rozbiegasz możesz nie zdąrzyć się zatrzymać przed końcem pasa rozbiegowego.  I niestety bd musiał złamać przepis i wjechać na awaryjny . Lepsze chyba to , niż masz komuś zajechać droge. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować