Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Anonim3333

Czy zmienić pracę?

Polecane posty

Zaoferowano mi pracę w moim zawodzie (dość specyficzny bo geodezja). Na rozmowie kwalifikacyjnej nowy pracodawca (mały prywaciarz zatrudniający 4 osoby, biuro u niego w domu) sprawił na mnie bardzo złe wrażenie (to ja musiałam zadawać pytania czym się zajmują, przy jakich projektach pracują, na jakich programach, a on tylko przez 40 minut biadolił jak to ciężko, jacy pracownicy nielojalni, że 4 osoby na raz niecały rok temu rzuciły mu wypowiedzenie i musiał kompletować zespół na nowo). Po rozmowie od razu stwierdziłam że nie ma opcji że będę tam pracować. Zrobiłam mały research po znajomych i od znajomych znajomych udało nam się dowiedzieć, że oszust, krętacz, wyzyskiwacz, pretensjonalny (3 osoby dały takie informacje). Jednak jego obecny pracownik (znajomy z widzenia z innej pracy, mieliśmy ze sobą kontakt zaledwie kilka minut w życiu i wymienione kilka maili) podpowiedział mu, że na pewno nadaje się do tej pracy i mnie poleca. Ten pracownik również się ze mną skontaktował i bardzo zachwalał swojego obecnego pracodawcę, że dobrze traktuje, że się nie czepia, że premie daje na święta. Pracodawca zadzwonił po kilku dniach i mówi że chce mnie zatrudnić. Ja jednak odrzuciłam ofertę bo nie zaproponował mi więcej niż mam u obecnego pracodawcy. Po dwóch miesiącach pracodawca (ten przyszły niedoszły) znów się odezwał i zaproponował 1000 zł netto więcej na rękę i 1000 pod stołem. Niby ok, zawsze to aż 2 tysiące więcej (tak btw w tej branży płaca pod stolem to norma). I teraz pytanie... Czy zmienić pracodawcę na nowego (mam wielkie wątpliwości czy będzie tam dobrze, w końcu to prywaciarz, praca u niego w domu, wiecznie pod okiem szefa w sumie, nie wiem czy nie wykorzysta przez rok i doprowadzi do zwolnienia po np roku. Z plusów na start na pewno że praca 15 min od domu) czy siedzieć u obecnego (daleko dojeżdżam ale mam zwracane za paliwo, za eksploatację auta nie, pieniądze trochę słabsze, ale dobrze mi się tam pracuje od 3 lat, wszyscy są pomocni, często tylko nadmiar roboty). Co byście wybrały? Nowy niepewny pracodawca czy zostać u starego (tzw znane zło) ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować