Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
AgnesHe

Powód do odejścia?

Polecane posty

8 lat mieszkam w Niemczech z mężem i jego rodzicami. Jest to dom wielorodzinny. Teście mieszkają na górze, my na dole, a na przeciwko nas męża brat z żoną. Niby każdy ma swoje oddzielne mieszkanie, ale wejście mamy wspólne.  Wszystko słychać, teście są bardzo głośni, panoszą się po domu i wszystkimi dyrygują( rozumiem to ich dom , może nawet mają do tego prawo) przychodzą do nas kiedy chcą. 

Mam już dość życia na kupię z rodziną męża. Teście mnie denerwują, cały czas 24 h ich słyszę. Wszystko muszą wiedzieć. Czuję się czasami jak w Big brotherze. Podsłuchiwana i obserwowana. Wszystko jest przez teściową krytykowane. Nawet , to że za dużo śpię.

Męczę się tak od samego początku. Wcześniej od 18 roku życia mieszkałam sama i na swoim( dostałam po rodzicach mieszkanie)

Z własnej głupoty zrobilam jak zrobiłam. Rzuciłam dom rodzinę znajomych  . I wyjechałam do Niemiec , gdzie poznałam swojego męża i dość szybko się do niego wprowadzając.

Jak się wprowadzałam oczywiście wiedzialam ze w domu są jeszcze Teście i brat z żoną. Ale naiwnie liczyłam że za jakiś czas się wyprowadzimy , chociaż mąż nigdy niczego nie obiecywał. Szczerze mówiąc to nawet o tym nie rozmawialiśmy.

Minęło 8 lat a ja jestem kłębkiem nerwów, w tym czasie przeszłam dwa zawały pierwszy w wieku 41 lat drugi po 7 mc ( ze stresu) wcześniej byłam zdrowa .

Mąż zdaje sobie sprawę z mojego nieszczęścia ale chyba jego potrzeby są ważniejsze.

Nie wiem co mam robić?

Dalej tak wegetować?

Czy przestać się katować i odejść od męża?

moze warto postawic warunek albo mi znajdziesz lokum nad glowa gdzie bede mogla odpoczac i czuc sie swobodnie albo wyprowadzam sie a ty zostaniesz sam z rodzicami, a ja znajde sobie nowego meza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się