RC + 83 Napisano sobota o 15:54 (edytowany) Pierbattista Pizzabala - kardynał Jerozolimy. Intelektualista włoskiego pochodzenia, który zasłynął tym, że gdy w Ziemi Świętej wybuchł konflikt zaoferował się Hamasowi jako zakładnik w zamian za uwolnienie dzieci. Zna płynnie język hebrajski, choć z pochodzenia jest Włochem. Jego sylwetkę przybliżał onet. https://www.onet.pl/informacje/kai/papabili-kard-pierbattista-pizzaballa-oferowal-siebie-jako-zakladnika-hamasu/v3rc12j,30bc1058 Edytowano sobota o 15:54 przez RC + Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 83 Napisano sobota o 15:56 Duży atut to wiek, 60 lat więc jest młody, byłby to potencjalnie długi pontyfikat. https://publisher-ncreg.s3.us-east-2.amazonaws.com/pb-ncregister/swp/hv9hms/media/20231024071032_9c3f755dc29a5cbe3abdfa63a9e0b9e75f56c94c8853e88158c9eb7b69853f00.jpg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Poetka 143 Napisano sobota o 15:58 Oby wybrali jakiegoś lewaka 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żaba Monìka 1660 Napisano sobota o 15:58 No to ładnie z jego strony. Osobiście jest mi obojętnie kto będzie Papieżem, ludzie i tak robią co chcą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 149 Napisano sobota o 16:08 Na 100% nie słyszałam i raczej do porannej kawy nie czytam życiorysów kardynałów. Jest mi obojętne kogo wybiorą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emerabe 28 Napisano sobota o 16:11 katiusza zostanie papiezem nowym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 187 Napisano sobota o 16:13 Stawiam na kardynała z Filipin i Kardynała Roberta Sanaha. Konklawe zdecyduje i to będzie mój już 4 Papież Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dumb 45 Napisano niedziela o 11:16 Sanah może być papieżem 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TREVVO 21 Napisano niedziela o 11:21 3 minuty temu, Dumb napisał: Sanah może być papieżem ZNOWU POMYLIŁAŚ RELANIUM Z DOMESTOSEM? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dumb 45 Napisano niedziela o 11:22 Przed chwilą, TREVVO napisał: ZNOWU POMYLIŁAŚ RELANIUM Z DOMESTOSEM? A ty na jakiejś amfie z tym capslockiem typie, luźne pośladki i spokój trzeba mieć ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WiłaCzerwcowa 208 Napisano niedziela o 11:26 19 godzin temu, niemaszuprawnień napisał: Stawiam na kardynała z Filipin i Kardynała Roberta Sanaha. Konklawe zdecyduje i to będzie mój już 4 Papież Widzę, że twoje zainteresowanie nie gaśnie Ciekawe, jak na kogoś, kto regularnie pluje tu na kościół, szczególnie, gdy ma watahę o podobnych poglądach obok siebie i szczególnie, gdy można to połączyć z hejtem na Pieprz Ale rozumiem, to jedyny temat, na który po przeczytaniu w googlach, możesz rozmawiać z RymCymem, a wiadomo, że chorągiewa to twoje drugie imię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przelot 190 Napisano niedziela o 12:09 52 minuty temu, Dumb napisał: Sanah może być papieżem Mam dosłownie to samo skojarzenie jak czytam posty o tych kandydatach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach