Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Agent Benek

no co tam dalej się ślubu boicie

Polecane posty

1 minutę temu, Żaba Monìka napisał:

Ponoć prawdziwej miłości nawet ślub nie zaszkodzi.

Ja nie kupuję perfum w ogóle, dostaję w prezencie. Większość znanych firm testuje na zwierzętach, więc unikam zakupu, ale teściowa i tak mi kupuje.

Leki testuje się na zwierzętach. Też nie bierzesz żadnych?.

1 minutę temu, papamobil 666 napisał:

ale musza mieć tam z tobą znuj 

Właśnie  naduzywane  tanie perfumy są zbyt intensywne i śmierdzą. 

Jak goli pachy, używa kulek, antyperspirantów  j się  myje to nie widzę  problemu 

1 minutę temu, afekafe napisał:

Leki testuje się na zwierzętach. Też nie bierzesz żadnych?.

Leki biorę, ale tutaj raczej nie mam wyboru. Unikam tam, gdzie się da.

Przed chwilą, Żaba Monìka napisał:

komuchy i KK to przy tobie liberałowie

Przed chwilą, Żaba Monìka napisał:

No właśnie. Więc czego oczy nie widzą... 

9 minut temu, Żaba Monìka napisał:

Ponoć prawdziwej miłości nawet ślub nie zaszkodzi.

Ja nie kupuję perfum w ogóle, dostaję w prezencie. Większość znanych firm testuje na zwierzętach, więc unikam zakupu, ale teściowa i tak mi kupuje.

eee tam takie gadanie

na zasadzie, że jak nie wyszło to miłość nie była prawdziwa, a  prawdziwej to nic nie zaszkodzi

a miłości wiele może zaszkodzić

Perfumy na zwierzętach to aż trudno mi uwierzyć. składniki są znane od lat.

Jaki sens miałoby stworzenie nowej kompozycji ze znanych składników i np. perfumowanie myszy? co można by w ten sposób zbadać?

Ja nie miałbym oporów żeby na mnie testować nowe perfumy - podoba się/nie podoba się albo czy są trwałe czy nietrwałe

A taka myszka to co może powiedzieć?

10 minut temu, Lubię banany napisał:

Właśnie  nadużywane  tanie perfumy są zbyt intensywne i śmierdzą.

to się dotyczy każdych perfum

drogimi tez można przesadzić

tez dostałam czasem wody toaletowe albo perfumy w prezencie, choc zbytnio nie uzywam, raz mialam ładne zielone Poison ale zebym potrzebowala tych perfum specjalnie to nie sadze

w sumie nawet nie wiem czym sie rozni taka woda toaletowa od wody perfumowanej szkoda gadac lezak sie darł ze fleja

1 minutę temu, WychodzeNaChwile napisał:

eee tam takie gadanie

na zasadzie, że jak nie wyszło to miłość nie była prawdziwa, a  prawdziwej to nic nie zaszkodzi

a miłości wiele może zaszkodzić

Perfumy na zwierzętach to aż trudno mi uwierzyć. składniki są znane od lat.

Jaki sens miałoby stworzenie nowej kompozycji ze znanych składników i np. perfumowanie myszy? co można by w ten sposób zbadać?

Ja nie miałbym oporów żeby na mnie testować nowe perfumy - podoba się/nie podoba się albo czy są trwałe czy nietrwałe

No przecież oni nie psikaja mysz perfumami ani nie nakładają im szminki na pyszczek 🤣 te znane są produkowane przez firmy, które testują na zwierzętach więc ich unikam. Jakieś lokalne pewnie nie, bo w Unii takie testy są zakazane.

2 minuty temu, WychodzeNaChwile napisał:

Piiii?

Trzeba zapytać naszego kolegi poliglozoologa. Zna się na mowie zwierząt. Na własne oczy rano widziałam co pisał.

😜

Dobranoc 👋

• Haha 1

24 minuty temu, afekafe napisał:

Musze się przerzucić na laptopa, bo z telefonu na dotyk ten numer nie przechodzi 😜

w ekszyn mają: Składana klawiatura bezprzewodowa Lab31

3 minuty temu, Dumb napisał:

w sumie nawet nie wiem czym sie rozni taka woda toaletowa od wody perfumowanej szkoda gadac lezak sie darł ze fleja

Woda perfumowana ma większe stężenie więc i trwałość większą.

• Like 1

3 minuty temu, Dumb napisał:

kiedyś się mówiło: let me google that for you ale teraz to let me AI this for you

Woda toaletowa (Eau de Toilette) i woda perfumowana (Eau de Parfum) różnią się głównie stężeniem olejków zapachowych oraz intensywnością zapachu.

1. Stężenie olejków zapachowych:

• Woda toaletowa zazwyczaj zawiera od 5% do 15% olejków zapachowych. Jest lżejsza i bardziej świeża, co sprawia, że jest idealna na codzienne noszenie.
    • Woda perfumowana ma wyższe stężenie olejków zapachowych, zazwyczaj od 15% do 20%, co sprawia, że jest bardziej intensywna i trwała.
  2. Trwałość zapachu:

• Woda toaletowa zwykle utrzymuje się na skórze od 3 do 5 godzin.
    • Woda perfumowana może utrzymywać się od 4 do 8 godzin, a czasami nawet dłużej, w zależności od składników.
  3. Zastosowanie:

• Woda toaletowa jest często wybierana na dzień, do pracy lub na ciepłe dni, gdyż jest mniej przytłaczająca.
    • Woda perfumowana jest często stosowana na wieczorne wyjścia lub specjalne okazje, gdzie intensywniejszy zapach jest bardziej pożądany.

Podsumowując, główne różnice między wodą toaletową a wodą perfumowaną to stężenie olejków zapachowych, trwałość zapachu oraz ich zastosowanie.

• Like 1

2 minuty temu, Żaba Monìka napisał:

Nie rozumiem.

Nie używasz kosmetyków testowanych na zwierzętach ze względów ideologicznych. Jest ci ich zwyczajnie żal itd.

Jednak są w naszym życiu sytuacje gdy musimy złamać swoje zasady, by ratować swoje zdrowie i często życie. 

Przed chwilą, afekafe napisał:

Nie używasz kosmetyków testowanych na zwierzętach ze względów ideologicznych. Jest ci ich zwyczajnie żal itd.

Jednak są w naszym życiu sytuacje gdy musimy złamać swoje zasady, by ratować swoje zdrowie i często życie. 

No tak. Używanie perfum nie jest taka sytuacją.

17 minut temu, WychodzeNaChwile napisał:

w ekszyn mają: Składana klawiatura bezprzewodowa Lab31

Nie jest mi potrzebna. Wolę dotyk. Prawie nowy laptop znowu kurz zbiera. Gdy go kupowałam, facet jeszcze mi myszkę polecał. Powiedziałam, że nie chcę, nie lubię, poręczniejszy dla mnie touchpad.

Był w szoku 🤣

6 minut temu, Żaba Monìka napisał:

No tak. Używanie perfum nie jest taka sytuacją.

Ja (mięsożerca) bynajmniej do tego nie zmuszam. 

5 minut temu, afekafe napisał:

Ja (mięsożerca) bynajmniej do tego nie zmuszam. 

No dzięki 😄

11 godzin temu, WychodzeNaChwile napisał:

właśnie ja nie rozumiem po co ślub z intercyzą

Ślub = złączenie majątków 2 osób

Ślub z intercyzą = mam ślub ale majątki się nie łączą -> znika jeden z najważniejszych skutków małżeństwa więc po co wtedy brać ten ślub?

po to ze ktos moze np. prowadzic ryzykowne zajecie i moze zbankrutowac jak masz intercyze to bankrutuje jedna osoba a jak nie masz do dwie. 

zawsze ktos moze wpasc w dlugi masz intercyze to zyja normalnie bo drugie ma swoj majatek i dochody nie masz to oboje wpadaja w dlugi

intercyza to ochrona przed dlugami i jakimis nieszczesciami zyciowymi a nie ochrona przez zona mezem. tak na to patrza zwykle ci ktorzy by chcieli cos zyskac na slubie. 

ktos jest prawnikiem, lekarzem etc moze jakis blad popelnic i placic odszkodowanie, mozna kogos potracic z wlasnej winy i placic mu rente, mozna popasc w hazard itd. jak sie prowadzi dzialnosc wiadomo nie ubezpieczysz towary spali sie magazyn, ktos cie oszuka itd. masz linie kredytowa zachorujessz wpadniesz w dlugi i powodow moze byc tysiace. mas zintercyze i mozesz byc na utrzymaniu meza zony nadal masz gdzie mieszkac itd. 

znam czlowieka ktory mial hurtownie alkoholu w niespelna rok zbankrutowal i mial 2 milionow dlugu mimo ze mioal 3 mieszkania to komornik sprzedal je za 1/3 ceny i bedzie juz z dlugami do konca zycia mieszka u matki. jakby nie mial rozwodu to zona tez by miala dlugi ale akurat przypadkiem rok wczesniej wzial rozwod ktory tez odwlekali lata. 

wszystko sie moze zdarzyc w zyciu. 

11 godzin temu, Żaba Monìka napisał:

Oglądam dokument Louis Theroux o Żydach, którzy chcą zająć Palestynę i Libanon. Z ofiar przekształcili się w katów moim skromnym zdaniem.

przeciez zydzi od dawna urzadzali holocaust palestynczykom ale swoja droga ci drudzy daja im non stop preteksty do tego. dzikusów cementuje jedynie walka z panstwem izrael jakby izraela nie bylo to juz dawno by tam sie lali miedzy soba. za duzo dzieci za duza bieda tylko zakaz mnozenia sie przez palestynczykow moze spowodowac ze jedynym ich celem nie bedzie walka z zydami a poprawa bytu. calkowity zakaz wp[uszcznaia ich do izraela i po klopocie. w druga strone to samo. niech sobie zyja na tej pustyni i mnoza sie pewnie za pare lat zajma sie piractwem jak w somalii. 

7 minut temu, Libed napisał:

przeciez zydzi od dawna urzadzali holocaust palestynczykom ale swoja droga ci drudzy daja im non stop preteksty do tego. dzikusów cementuje jedynie walka z panstwem izrael jakby izraela nie bylo to juz dawno by tam sie lali miedzy soba. za duzo dzieci za duza bieda tylko zakaz mnozenia sie przez palestynczykow moze spowodowac ze jedynym ich celem nie bedzie walka z zydami a poprawa bytu. calkowity zakaz wp[uszcznaia ich do izraela i po klopocie. w druga strone to samo. niech sobie zyja na tej pustyni i mnoza sie pewnie za pare lat zajma sie piractwem jak w somalii. 

Od dawna im urzadzaja, ale program byl o tych, ktorzy chca calkowicie pozbyc sie Palestynczykow i zajac takze Libanon jako ziemie obiecane przez Boga. Zszokowalo mnie to, jak otwarcie o tym mowia i ze nie widza w tym niczego zlego.

Od dawna im urzadzaja, ale program byl o tych, ktorzy chca calkowicie pozbyc sie Palestynczykow i zajac takze Libanon jako ziemie obiecane przez Boga. Zszokowalo mnie to, jak otwarcie o tym mowia i ze nie widza w tym niczego zlego.

no oszolomy religijne nie wiem co cie dziwi. zakazanie religii na calym swiecie wyszloby ludzkosci na dobre

Ale tu spokoj. Chyba wszyscy na majowke wybyli

1 minutę temu, Libed napisał:

no oszolomy religijne nie wiem co cie dziwi. zakazanie religii na calym swiecie wyszloby ludzkosci na dobre

Nie da sie zakazac religii. Zreszta ludzie zawsze sobie cos znajda, a to wiare w horoskopy, a to w historie spiskowe, a to w szarlatanow.

2 minuty temu, Poetka napisał:

Ale tu spokoj. Chyba wszyscy na majowke wybyli

Czesc Poetko, macie juz wolne?

Nie da sie zakazac religii. Zreszta ludzie zawsze sobie cos znajda, a to wiare w horoskopy, a to w historie spiskowe, a to w szarlatanow.

dac to sie da ale łatwiej sie zarzadza i manipuluje wiernymi 

bog szkodzi zdrowiu psychciznemu

Edytowano przez Libed

Przed chwilą, Libed napisał:

dac to sie da ale łatwiej sie zarzadza i manipuluje wiernymi 

Nic to nie pomoze, ludzie beda to robic nielegalnie i tyle.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się