Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Daniel86

Związek szkolny vs dorosły

Polecane posty

Witam. Marzy mi się związek typu szkolnego, bo taki związek kojarzy mi się z czystą miłością, czyli my chcemy być ze sobą, bo my się lubimy, a nie dlatego, że my widzimy w sobie interesy typu dzieci, pieniądze, zaradność życiową, dom, majątek itd. Przy tym wszystkim miłość wygląda, jakby ona była tylko opcjonalnym dodatkiem.

Z drugiej strony zakochanie trwa tylko do dwóch lat, a potem dorosłych ludzi łączą wspólne interesy, więc oni nadal mają powody do bycia razem.

Co Wy o tym myślicie? Jaki typ związku jest preferowany przez Was?

A mnie się marzy odpoczynek i wyjazd do ciepłych krajów. I co teraz? Jak swoje trzeba zrobić i urlop dopiero we wrześniu..

Autorze. Kup w końcu kartę sim i zacznij wyrywać licealistki 🤗

25 minut temu, Daniel86 napisał:

Witam. Marzy mi się związek typu szkolnego, bo taki związek kojarzy mi się z czystą miłością, czyli my chcemy być ze sobą, bo my się lubimy, a nie dlatego, że my widzimy w sobie interesy typu dzieci, pieniądze, zaradność życiową, dom, majątek itd. Przy tym wszystkim miłość wygląda, jakby ona była tylko opcjonalnym dodatkiem.

Z drugiej strony zakochanie trwa tylko do dwóch lat, a potem dorosłych ludzi łączą wspólne interesy, więc oni nadal mają powody do bycia razem.

Zakochanie może i trwa 2 lata, ale miłość może trwać wiecznie. Ludzie zostają ze sobą, nie tylko ze względu na wspólne „interesy”, ale na łączące ich uczucie- miłość i przyjaźń. 

• Like 1
  • Thanks 1

53 minuty temu, Daniel86 napisał:

Zw. radziecki sie źle kojarzy, ale so ludzie co też o takim marzo, bo wszystko było za darmo, praca była, tani alkohol..

Są związki wyznaniowe ale trzeba tam płacić składki i chodzić na msze.

Najlepiej być samemu.

• Haha 1

1 godzinę temu, Daniel86 napisał:

Zakochanie nie trwa tylko 2 lata, a już na pewno nie miłość. Pomijając, że dojrzała miłość jest lepsza, bo ludzi łączy już prawdziwa intymność (także psychiczna).

Podobno na innych forach też trollujesz, udając upośledzonego.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować