Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
_Gretta

Kafeterianie

Polecane posty

Kichnięcie słychać, a co dopiero seks. Z sąsiadami jedynie dzień dobry. Szału nie ma.

24 minuty temu, _Gretta napisał:

Jak wam się mieszka w blokach. Piszcie 🙂

Mieszkałam kiedyś za dziecka. Sąsiedzi interesujący się wszystkimi i ciągle rzygający sąsiad, który mieszkał piętro wyżej i grał na koncertach. W soboty wracał pijany i grał w nocy na skrzypcach 😁😁😁

25 minut temu, _Gretta napisał:

Jak wam się mieszka w blokach. Piszcie 🙂

Na wsi jest lepiej masz cicho.

Masz gorąco to sobie zaluz klimę.

1 minutę temu, E̲͐l̟̹̻͑̃̏c͉̻̭̭̺̅ͦ̄ͅi͉̹̓ͅa napisał:

U mnie jakoś sie tak dźwięk nie rozchodzi.

Mieszkam na parterze to słyszę tylko jak w mieszkaniu nade mną ktoś biega po podłodze i jak sąsiadka tlucze kotlety. xd

A masz założone kraty na balkonie? 

Bo ja widzę jak jadę gdzieś, że ludzie mieszkający w bloku na parterze mają założone kraty lub siatki, żeby chyba ktoś im tam nie wskoczył 😴

Sąsiadkę miałem, której palenie na balkonie przeszkadzało.

3 minuty temu, niemaszuprawnień napisał:

A masz założone kraty na balkonie? 

Bo ja widzę jak jadę gdzieś, że ludzie mieszkający w bloku na parterze mają założone kraty lub siatki, żeby chyba ktoś im tam nie wskoczył 😴

Balkon na parterze hmm. Nie niemożliwe, ale chyba rzadko spotykane.

U mnie jakoś sie tak dźwięk nie rozchodzi.

Mieszkam na parterze to słyszę tylko jak w mieszkaniu nade mną ktoś biega po podłodze i jak sąsiadka tlucze kotlety. xd

To u mnie też słychać co na parterze mam robi, jak właśnie kotlet rozbija czy drzwi trzaskają na klatce, to takie coś mi nie przeszkadza. 

4 minuty temu, Fifofa napisał:

Na wsi jest lepiej masz cicho.

Masz gorąco to sobie zaluz klimę.

To jeszcze o co inne chodzi. Taka duża miejscowość a nawet aptekę nam zabrali. DOZ splajtował nikt tego nie przejął. Mieliśmy nawet 2 apteki.Sklepy trzy do wyboru spożywcze. Innych też nikt nie otworzy, a miejsca stoją puste.  

zaj3iście

u siebie miałem ogród na balkonie i imprezy a sąsiedzi mili cisi z wyjątkiem muzyka który fajnie grał a tu taki klimat że ludzie mają szafki i buty na korytarzu a przesyłki leżą tydzień na wycieraczce

10 minut temu, niemaszuprawnień napisał:

Mieszkałam kiedyś za dziecka. Sąsiedzi interesujący się wszystkimi i ciągle rzygający sąsiad, który mieszkał piętro wyżej i grał na koncertach. W soboty wracał pijany i grał w nocy na skrzypcach 😁😁😁

No to faktycznie. Los na loterii na kogo się trafi 😉

2 minuty temu, _Gretta napisał:

To u mnie też słychać co na parterze mam robi, jak właśnie kotlet rozbija czy drzwi trzaskają na klatce, to takie coś mi nie przeszkadza. 

To jeszcze o co inne chodzi. Taka duża miejscowość a nawet aptekę nam zabrali. DOZ splajtował nikt tego nie przejął. Mieliśmy nawet 2 apteki.Sklepy trzy do wyboru spożywcze. Innych też nikt nie otworzy, a miejsca stoją puste.  

Tobie nie zaszkodziło ale ja mieszkam przy bardzo ruchliwej ulicy. Jak w nocy oglądam telewizor wystarczy głos na 20 a w dzień na 75   na 20 nic nie słychać, nawet na 40 . Od miejsca też wybrać gdzieś na uboczu miasta

Edytowano przez Fifofa

Zayebiście, przede wszystkim - wygodnie i bezpiecznie. Choć też zastanawiam się jak ludzie tu seks uprawiają. Chyba muszą specjalnie wybierać te nie graniczące ściany z sąsiadami. Skoro zza (tej graniczącej) ściany to nawet normalne rozmowy słychać.

1 minutę temu, hrabia Pomme de terre napisał:

mi też by przeszkadzało bo capi

To się wyprowadź do domku.

Ogòlnie świerszcze nocą  bez żadnych odglosòw jednak to jest duży plus.

na szczescie nie mieszkam, ale beznadziejne sa, złe wspomnienia mam z blokami. Za malo przestrzeni.

Przed chwilą, hrabia Pomme de terre napisał:

mi też by przeszkadzało bo capi

To wlatuje do mieszkania. Mój palił na rogu przy domu, to miałam dym w pokoju na piętrze 🙂 Tak że..

1 minutę temu, _Gretta napisał:

To wlatuje do mieszkania. Mój palił na rogu przy domu, to miałam dym w pokoju na piętrze 🙂 Tak że..

W mieście jest jeszcze bardziej gorąco, niż na wsi,.także  pod tym względem to będziesz przeklinać jak na wsi  było gorąco 

Jednak też jakość powietrza też ma znaczenie.

2 minuty temu, Fifofa napisał:

Tobie nie zaszkodziło ale ja mieszkam przy bardzo ruchliwej ulicy. Jak w nocy oglądam telewizor wystarczy głos na 20 a w dzień na 75   na 20 nic nie słychać, nawet na 40 . Od miejsca też wybrać gdzieś na uboczu miasta

Nam wiadukt wybudowali. Słychać ruch nawet nocą.Wcześniej gdy jeszcze wiaduktu nie było też  było słychać tylko mniej bo to droga głowna przelotowa. Cały czas ruch  Ciężko wyjechać z przecznicy. 

13 minut temu, E̲͐l̟̹̻͑̃̏c͉̻̭̭̺̅ͦ̄ͅi͉̹̓ͅa napisał:

Nie mam balkonu ani krat.

Blok bez balkonu? Nie spotkałam się. 

2 minuty temu, _Gretta napisał:

Nam wiadukt wybudowali. Słychać ruch nawet nocą.Wcześniej gdy jeszcze wiaduktu nie było też  było słychać tylko mniej bo to droga głowna przelotowa. Cały czas ruch  Ciężko wyjechać z przecznicy. 

Z apteką masz dobre relacje z sąsiadami co to za problem poprosić ich aby kupili coś w aptece.

Takie problemy są do obejścia.

Większą część życia mieszkam w bloku. Mieszkanie jest tańsze w utrzymaniu i szybciej się sprząta 😜 Jestem otoczona sklepami, szkołami, urzędami itd, czyli kolejna wygoda. Mieszkałam kilka lat w domu (w każdej chwili mogę zamieszkać), ale jestem chyba zbyt wygodna i leniwa. 

• Like 1

Można z aptek normalnie zamawiać albo kurierem albo do paczkomatu.

Ciekawe czy umie dobrze  napisałas.

2 minuty temu, afekafe napisał:

Większą część życia mieszkam w bloku. Mieszkanie jest tańsze w utrzymaniu i szybciej się sprząta 😜 Jestem otoczona sklepami, szkołami, urzędami itd, czyli kolejna wygoda. Mieszkałam kilka lat w domu (w każdej chwili mogę zamieszkać), ale jestem chyba zbyt wygodna i leniwa. 

A tym wieku to normalne 😉

2 minuty temu, E̲͐l̟̹̻͑̃̏c͉̻̭̭̺̅ͦ̄ͅi͉̹̓ͅa napisał:

Są balkony ale na wyzszych piętrach. 

Takie bloki gdzie balkony są nawet na parterze to bardzo rzadko spotykane.

U nas balkonów nie mają tylko bardzo stare bloki i kamienice. 

2 minuty temu, Fifofa napisał:

Z apteką masz dobre relacje z sąsiadami co to za problem poprosić ich aby kupili coś w aptece.

Takie problemy są do obejścia.

Mam jeszcze męża i mobilny jest, ale wszystko do czasu. Lat nie ubywa niestety. Mi by się coś podobało w bloku wszędzie bliski.Sąsiadów to ja mam już wiekowych,  po za tym nikt nię będzie stał za kogoś w ogonku z receptami.      

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się