_Gretta 38 Napisano 8 godzin temu Macie jakieś rady? Biała bluzka letnia, wzór w takie esy floresy czarne, dekolt obszyty cekinami czarnymi. Pierwszy raz prałam, woda była granatowa. Białe tło zrobiło się coś z lekka błękitne... I są 2 plamki na białym. Nowa bluzka.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 8 godzin temu 1. Vanish z rozpylaczem. 2. Nie kupować włoskich ubrań Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBynajmniejBoża 46 Napisano 8 godzin temu Już nic nie zrobisz chyba. Mam taką ...enkę nowa która ma jakieś plamy od prania. 3 razy prana pod rząd i ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, afekafe napisał: 1. Vanish z rozpylaczem. 2. Nie kupować włoskich ubrań Polska bluzka nie chiny, czym oni farbują? Dałam wanisza. Majtki czarne też, tak czarna woda leci a wielokroć prane do czarnych. Ale czarne to czarne innego nie zafarbuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, BabkaBynajmniejBoża napisał: Już nic nie zrobisz chyba. Mam taką ...enkę nowa która ma jakieś plamy od prania. 3 razy prana pod rząd i ... A mydełko odplamiajace? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBynajmniejBoża 46 Napisano 8 godzin temu Przed chwilą, _Gretta napisał: A mydełko odplamiajace? Miałam odplamiacz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 8 godzin temu 3 minuty temu, BabkaBynajmniejBoża napisał: Już nic nie zrobisz chyba. Mam taką ...enkę nowa która ma jakieś plamy od prania. 3 razy prana pod rząd i ... Wlewasz płyn do płukania do bębna, czy dozownika? Jeśli te plany są z płynu do prania, zalecam namoczyć w misce kilka godzin z dodatkiem octu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBynajmniejBoża 46 Napisano 8 godzin temu Przed chwilą, afekafe napisał: Wlewasz płyn do płukania do bębna, czy dozownika? Jeśli te plany są z płynu do prania, zalecam namoczyć w misce kilka godzin z dodatkiem octu. Będę musiała coś wymyślić bo szkoda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 8 godzin temu 4 minuty temu, _Gretta napisał: Polska bluzka nie chiny, czym oni farbują? Dałam wanisza. Majtki czarne też, tak czarna woda leci a wielokroć prane do czarnych. Ale czarne to czarne innego nie zafarbuje Nie wiem co doradzić. Przede wszystkim, jeśli ci majtki farbują, zalecam je wyrzucić! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Owsikus Szczerbatus VIII 11 Napisano 8 godzin temu ja mam pelno srodkow do mycia i sprzatania nie wiem czy sie za sprzatanie nie wezme Xd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 385 Napisano 8 godzin temu 12 minut temu, _Gretta napisał: Macie jakieś rady? Biała bluzka letnia, wzór w takie esy floresy czarne, dekolt obszyty cekinami czarnymi. Pierwszy raz prałam, woda była granatowa. Białe tło zrobiło się coś z lekka błękitne... I są 2 plamki na białym. Nowa bluzka.. Wymieszałaś pranie jasne z kolorowym? Kup sobie chusteczki do wyłapywania kolorów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, BabkaBynajmniejBoża napisał: Będę musiała coś wymyślić bo szkoda. Każdą nowo zakupioną szmatkę moczę w misce. Każdą! Sprawdzam czy farbuje i zaraz ją piorę. Ciuchy z włoskich butików często farbują. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBynajmniejBoża 46 Napisano 8 godzin temu Przed chwilą, afekafe napisał: Każdą nowo zakupioną szmatkę moczę w misce. Każdą! Sprawdzam czy farbuje i zaraz ją piorę. Ciuchy z włoskich butików często farbują. Mi by się nie chciało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 8 godzin temu Przed chwilą, afekafe napisał: Nie wiem co doradzić. Przede wszystkim, jeśli ci majtki farbują, zalecam je wyrzucić! Nie na mnie, w praniu. Też polskie, bawełna z 5 procent streczu. Ale 2 lata temu już to przejęły chiny. Może dlatego tak farbią. Zresztą mam klasyczne czarne spodnie z porzadnego polskiego materiału i i przy praniu leci znowóż ciemny brąz, o zgrozo... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 8 godzin temu (edytowany) 5 minut temu, niemaszuprawnień napisał: Wymieszałaś pranie jasne z kolorowym? Kup sobie chusteczki do wyłapywania kolorów. Nie...absolutnie. Samą bluzkę prałam.Mi się wydaje że z ozdobnych cekinów to odfarbowało. Edytowano 8 godzin temu przez _Gretta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 166 Napisano 8 godzin temu (edytowany) 15 minut temu, afekafe napisał: 2. Nie kupować włoskich ubrań Zdecydowanie lepiej zmienić płyn Edytowano 8 godzin temu przez Spaghetti... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 7 godzin temu Przed chwilą, BabkaBynajmniejBoża napisał: Mi by się nie chciało. Błąd. Te wszystkie nowe ubrania były obmacywane przez setki rąk itd. A moczenie w misce pozwala stwierdzić czy farbuje. Lepsza taka metoda, niż wrzucenie do pralki z innymi bluzkami i potem płacz, że wszystkie mają dziwne plamy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 7 godzin temu 5 minut temu, _Gretta napisał: Nie na mnie, w praniu. Też polskie, bawełna z 5 procent streczu. Ale 2 lata temu już to przejęły chiny. Może dlatego tak farbią. Zresztą mam klasyczne czarne spodnie z porzadnego polskiego materiału i i przy praniu leci znowóż ciemny brąz, o zgrozo... Wychodzi na to, że wszystko co polskie jest badziewne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBynajmniejBoża 46 Napisano 7 godzin temu 2 minuty temu, afekafe napisał: Błąd. Te wszystkie nowe ubrania były obmacywane przez setki rąk itd. A moczenie w misce pozwala stwierdzić czy farbuje. Lepsza taka metoda, niż wrzucenie do pralki z innymi bluzkami i potem płacz, że wszystkie mają dziwne plamy. Lubię ryzykować. W kwestii prania bynajmjej 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 7 godzin temu 5 minut temu, Spaghetti... napisał: Zdecydowanie lepiej zmienić płyn ????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, BabkaBynajmniejBoża napisał: Lubię ryzykować. W kwestii prania bynajmjej A ja taki tekst na pół strony wysmoliłam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 166 Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, afekafe napisał: ????? Płyn do prania wymienić na lepszy model Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBynajmniejBoża 46 Napisano 7 godzin temu Przed chwilą, afekafe napisał: A ja taki tekst na pół strony wysmoliłam Nie szkodzi. Doceniam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBynajmniejBoża 46 Napisano 7 godzin temu Ciociolino. Spełnienilam marzenie mam go. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 7 godzin temu Przed chwilą, Spaghetti... napisał: Płyn do prania wymienić na lepszy model Dlaczego ja? To nie ja mam problem z plamami na ubraniach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 7 godzin temu 10 minut temu, afekafe napisał: Wlewasz płyn do płukania do bębna, czy dozownika? Jeśli te plany są z płynu do prania, zalecam namoczyć w misce kilka godzin z dodatkiem octu. Przypomniałaś ! Ocet, tak ! Rok temu białe cieniutkie alladynki prałam ale tu rzeczywiście wrzuciłam niebieską bluzkę i wyszły mocne plamy na alladynkach,. Było szare mydło czeskie w użyciu i ocet, 2 dni moczyłam iwszystko zeszło. Są białe. Dziękuję Spanikowałam i zapomniałam. Za to że w niedzielę prałam to mam Raczej nie robię tego w dzień śweięty, ale spocone pod pachami było to zamoczyłam a tu masz. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 166 Napisano 7 godzin temu Przed chwilą, afekafe napisał: Dlaczego ja? To nie ja mam problem z plamami na ubraniach. Wiem, ale polecałaś nie kupować włoskich ciuchów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 448 Napisano 7 godzin temu Może soda? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 722 Napisano 7 godzin temu 22 minuty temu, afekafe napisał: Nie wiem co doradzić. Przede wszystkim, jeśli ci majtki farbują, zalecam je wyrzucić! a co ty - lekko się spoci i cała D... czarna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBynajmniejBoża 46 Napisano 7 godzin temu Makaron tak się wczul w te swoje piosenki że chyba wierzy ze jest italiano Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach