RC + 302 Napisano 12 godzin temu Przed chwilą, sebix lybedowsky napisał: tak tak on nawet jak sie kompromitowal to ty piales z zachwytu ze na pewno mysli perspektywicznie putin robi go jak chce on nawet jak robi cos przekomicznego to oglasza sukces a tacy jak ty sie ciesza Krótka piłka: Deal z Trumpem był korzystny dla UE czy nie... proste pytanie, twoim zdaniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sebix lybedowsky 25 Napisano 12 godzin temu te jego cla skoncza sie tak ze im wywali inflacja i beda coraz biedniejsi bo nie bedzie ich stac na drozsze produkty. 15% clo powoduje jedynie to ze ceny towarow wzrosna u nich o 15% co to za sukces ? przeciez ci wyborcy trumpa zaplaca wiecej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sebix lybedowsky 25 Napisano 12 godzin temu 1 minutę temu, RC + napisał: Krótka piłka: Deal z Trumpem był korzystny dla UE czy nie... proste pytanie, twoim zdaniem. nie wiem nie znam szczegolow ale na pewno byl niekorzystny dla ludzie mieszkajacyh w stanach bo oni wiele towarow maja z eu ktore nie maja alternatywy wiec beda mieli drozej to jakby zapytac czy inflacja 15% jest korzystna tak dla rzadu jest ale dla ludzi nie bo rzad ma wiecej kasy a ludzie sa biedniejsi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 302 Napisano 12 godzin temu 1 minutę temu, sebix lybedowsky napisał: te jego cla skoncza sie tak ze im wywali inflacja i beda coraz biedniejsi bo nie bedzie ich stac na drozsze produkty. 15% clo powoduje jedynie to ze ceny towarow wzrosna u nich o 15% co to za sukces ? przeciez ci wyborcy trumpa zaplaca wiecej Nie interesuje mnie strona amerykańska, bo nie jestem Amerykaninem. Interesuje mnie strona europejska, bo chcąc, nie chcąc jestem w tym eurobajzlu... i rzecz jest obiektywna: nawet najtwardsi lewacy mówią wprost: ten deal to jest przyklęknięcie UE przed Trumpem... proste. Von Der Leyen nas gnębi a Trumpa zadowala... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sebix lybedowsky 25 Napisano 12 godzin temu 4 minuty temu, RC + napisał: Nie interesuje mnie strona amerykańska, bo nie jestem Amerykaninem. Interesuje mnie strona europejska, bo chcąc, nie chcąc jestem w tym eurobajzlu... i rzecz jest obiektywna: nawet najtwardsi lewacy mówią wprost: ten deal to jest przyklęknięcie UE przed Trumpem... proste. Von Der Leyen nas gnębi a Trumpa zadowala... czyym nas gnebi ? stany sobie moga nakladac cla nie mamy na to wplywu mozemy nalozyc takie same i wtedy te twoej czolgi beda drozsze i tyle nie wiem czy sie bardziej oplaca nalozyc czy nie toi zalezy co kupujemy i czy mozemy tego nie kupowac od usa. jak musimy to sie nie oplaca nakladac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sebix lybedowsky 25 Napisano 12 godzin temu clo sie naklada jak sami produkujemy i sprowadzamy nakladamy cla nasi produkuja dalej a to z zagranicy jest drozsze wiec mimo ze placimy wiecej to mamy w podatkach od tych co produkuja. jak czegos nie produkujemy i nakladamy cla to nic z tego nie mamy i placiumy drozej tak wlasnie zrobil trump bo szampana z szampanii sobie nie wyprodukuje samnochody teoretycznie moze ale zaden koncen biorac pod uwage ze to stary dziad i w kazdej chwili moze go nie byc nie zainwestuje miliardow ktore zwroca sie za 10 lat bo wie ze za 10 lat to nie bedzie trumpa i wspomnien o jego clach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sebix lybedowsky 25 Napisano 12 godzin temu uprzedzajac argument ze zastapi go taki sam oszolom to vance strzelil sobei w kolano wlasnie jak kazal wojskom inżynieryjnym podniesc poziom wody w rzece bo chcial sobei z rodzina poplywac na kajaku to tez pokazuje ze wy prawicowcy jestes tak naprawde komuchami chcecie wodza ktory ma wlasnie takei zachcianki to wam nie przeszkadza pod warunkiem ze trzyma was za gebe i opowiada frazesy. nie lubicie wolnosci to dla was za skomplikowane i przeszkadza wam ze inni maja lepiej dlategoi chcecie wodza ktory zabierze innym i zrowna ich do waszego poziomu. na tym polega fenomen komunizmy ze wszyscy sa tak samo biedni poza wodzem ktremu nawet wode w rzece podniosa czy rozpyla jakies substancje z samolotu zeby mial ladna pogode czy mogl plywac kajakiem. wazne ze sasiad ma tak samo zle jak wy bo jak sasiad ma porsche to was to drazni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wpierdol totalny 4 Napisano 10 godzin temu 2 godziny temu, sebix lybedowsky napisał: putin robi go jak chce tam mongoł pijany co se ubzdurał że jest carem weszrosji niech za bardzo nie bryka, bo cesarstwo chin nie lubi wojenek drobnych watażków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemesio Cervantes 397 Napisano 10 godzin temu (edytowany) 2 godziny temu, sebix lybedowsky napisał: tak tak on nawet jak sie kompromitowal to ty piales z zachwytu ze na pewno mysli perspektywicznie putin robi go jak chce on nawet jak robi cos przekomicznego to oglasza sukces a tacy jak ty sie ciesza dlaczego Ty jestes taki głupi? przeciez ludzie uczą sie na błedach... Edytowano 10 godzin temu przez Nemesio Cervantes Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach