Sevillo 14 Napisano 5 godzin temu Ludzie potrafią zmęczyć, zniechęcić, pozbawić sił i energii. Odebrać wiarę i nadzieję we wszystko. Nawet w człowieka. Opanowali tę sztukę do perfekcji. Doskonalą ją wciąż i nadal. Zmęczyłam się niewdzięcznymi ludźmi. Wciąganiem w gry, których reguł nie znam, nie rozumiem i nie akceptuje. Odgrywaniem teatrzyków, dramatów. Zmęczyłam się tym światem pozorantów, aktorów, ludzi-masek. Zastanawianiem się kto jest kim, ile w nim prawdziwego ja, a ile aktorstwa. Wyciąganiem serca tam, gdzie ktoś wyciąga jedynie dłonie. Zmęczyłam się tymi wszystkimi oszustwami, kłamstwami. Serwowanymi z pokerową twarzą gracza, bez skrupułów, wyrzutów sumienia. Odbudowywaniem z trudem, wciąż od nowa tego, co ktoś z taką łatwością niszczy. Staraniem się za dwoje. Walką dla kogoś, za kogoś. Dbaniem i troską o tych, którzy tylko wymagają i oczekują, bez wzajemności i docenienia. Zmęczyłam się tą wszechobecną obłudą, ludźmi bez honoru, godności, moralności. Zmęczyłam się każdym "Ty musisz, powinnaś, tak trzeba, dasz radę". Zmęczyłam się tym światem, w którym o Twojej wartości decyduje fizyczność i atrakcyjność. A dobre serce i wrażliwość jest przedmiotem szyderstwa, dworowania. Zmęczyłam się. Dlatego przestałam bywać, przestałam uczestniczyć w tym świecie, tak innym od mojego, moich wartości, zasad, wśród tych ludzi, tak dalekich od mojego serca. Jestem tylko tam, gdzie być powinnam. Gdzie czuję szacunek, lojalność i docenienie. Gdzie moja obecność jest wyczekiwana, ważna. Gdzie moje słowa są wysłuchane. Myśli rozumiane. Jestem tylko tam. Gdzie czuję uderzenie serca. 3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sеbix lybedowsky 5 Napisano 5 godzin temu co ćpiesz idź do psychiatry 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_ Gretta 15 Napisano 5 godzin temu To jest prawdziwe .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_ Gretta 15 Napisano 5 godzin temu 14 minut temu, sеbix lybedowsky napisał: co ćpiesz idź do psychiatry Ty jeszcze mało życie znasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1466 Napisano 4 godziny temu Jeśli nie możesz ukształtować swojego życia tak, jak chcesz, przynajmniej o to się staraj tak, jak możesz: aby go nie upodlić w ciągłym ze światem obcowaniu, w bieganiu i gadaniu. Upodliłbyś je, wlokąc to w prawo, to w lewo, obnosząc je dokoła, zanurzając w te spotkania towarzyskie, te bankiety, w tę głupotę codzienną, ażby się stało obcym dla ciebie brzemieniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1466 Napisano 4 godziny temu To Kawafis, jakby co. Nie jestem taka mądra. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBożyBelmondo 76 Napisano 3 godziny temu Nom. Równowaga najwazniejsza. Ktoś cie z buta to wzajemnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rokabaska 16 Napisano 3 godziny temu tu mało normalnych uzytkowników,. ostroznie sobie fora dobieraj,. Tu jest 2 lub 3 nieszczesników lezacych w barłogu (w kraju i za granicą) łacznie maja ze 300 kont, sporo prowokatorów i potomstwo takowych. Resztki resztek normalnych się wykruszają. Na innych grupach, forach są może fałszywi i zycza sobie pysznej kawusi, ale sa przewidywalni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 390 Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, Sevillo napisał: Ludzie potrafią zmęczyć, zniechęcić, pozbawić sił i energii. Odebrać wiarę i nadzieję we wszystko. Nawet w człowieka. Opanowali tę sztukę do perfekcji. Doskonalą ją wciąż i nadal. Zmęczyłam się niewdzięcznymi ludźmi. Wciąganiem w gry, których reguł nie znam, nie rozumiem i nie akceptuje. Odgrywaniem teatrzyków, dramatów. Zmęczyłam się tym światem pozorantów, aktorów, ludzi-masek. Zastanawianiem się kto jest kim, ile w nim prawdziwego ja, a ile aktorstwa. Wyciąganiem serca tam, gdzie ktoś wyciąga jedynie dłonie. Zmęczyłam się tymi wszystkimi oszustwami, kłamstwami. Serwowanymi z pokerową twarzą gracza, bez skrupułów, wyrzutów sumienia. Odbudowywaniem z trudem, wciąż od nowa tego, co ktoś z taką łatwością niszczy. Staraniem się za dwoje. Walką dla kogoś, za kogoś. Dbaniem i troską o tych, którzy tylko wymagają i oczekują, bez wzajemności i docenienia. Zmęczyłam się tą wszechobecną obłudą, ludźmi bez honoru, godności, moralności. Zmęczyłam się każdym "Ty musisz, powinnaś, tak trzeba, dasz radę". Zmęczyłam się tym światem, w którym o Twojej wartości decyduje fizyczność i atrakcyjność. A dobre serce i wrażliwość jest przedmiotem szyderstwa, dworowania. Zmęczyłam się. Dlatego przestałam bywać, przestałam uczestniczyć w tym świecie, tak innym od mojego, moich wartości, zasad, wśród tych ludzi, tak dalekich od mojego serca. Jestem tylko tam, gdzie być powinnam. Gdzie czuję szacunek, lojalność i docenienie. Gdzie moja obecność jest wyczekiwana, ważna. Gdzie moje słowa są wysłuchane. Myśli rozumiane. Jestem tylko tam. Gdzie czuję uderzenie serca. Każdy z nas lubi myśleć o sobie, że jest wyjątkowy i nie pasuje do reszty... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_ Gretta 15 Napisano 1 godzinę temu 22 minuty temu, afekafe napisał: Każdy z nas lubi myśleć o sobie, że jest wyjątkowy i nie pasuje do reszty... Nie zrozumiałaś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 390 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, _ Gretta napisał: Nie zrozumiałaś. Może tak, może nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach