igmar 0 Napisano poniedziałek o 12:26 Zastanawiam się nad wzięciem samochodu w najem długoterminowy - raczej nowego z tego rocznika. Myślałem nad wpłata 20% wartości auta, później rozbicie rat w okolicy ok 2 tysięcy złotych. Interesuje mnie też opcja zrezygnowania z najmu przed upływem 2 lat jeśli by mi sie auto nie podobało i możliwością wzięcia kolejnego w leasing Przykład : biorę skodę Rapid a po dwóch latach chcę wziąć Octavię... Jest coś takiego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kazamate 0 Napisano wtorek o 09:17 A bierzesz prywatnie czy może na jdg? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
igmar 0 Napisano środa o 09:05 Mam jednoosobową działalność. Na początku brałem pod uwagę leasing, ale z tego co wiem to nie udzielają go firmom, które funkcjonują mniej niż rok, zreszta nie wiem nawet czy chciałbym leasing brać biorąc pod uwagę obecne przepisy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kazamate 0 Napisano czwartek o 10:10 No wiesz, nikt Ci tutaj nie napisze czy lepszy jest wynajem długoterminowy czy leasing bo jedno i drugie ma swoje zalety oraz trzeba dobrać metodę do Twojej obecnej sytuacji. Jednak jesli faktycznie firma istnieje krócej niż rok, będzie Ci bardzo trudno go dostać. Poza tym w najmie długoterminowym moźesz lepiej zaplanować sobie swoje finanse. Masz jedną stała ratę, za nic więcej nie płacisz, tylko za paliwo oraz płyn do spryskiwaczy. Ratę możesz sobie oczywiście wrzucić w koszty firmy. Umowa moze być na rok, może być na dwa lata. Masz w jednej racie serwis, naprawy, opony. Jeśli masz wypadek to chroni Cię AC, nawet Ci lawetę podstawia. Nie musisz się pierdzielić z naprawami, serwisami jak w leasingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach