Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
igmar

Kwestia druku 3d

Polecane posty

Czy ktoś wie, jak wygląda kwestia skanowania i druku 3D w praktyce? Potrzebuję wiernej kopii elementu, którego dokumentacji technicznej już nie mam.

Tak, skanowanie i drukowanie 3D świetnie sprawdza się w takich przypadkach. W moim przypadku chodziło o stary element z urządzenia, do którego producent już dawno przestał robić części. Dzięki skanowaniu 3D udało się odtworzyć dokładny model, a później bez problemu wydrukować go w potrzebnym materiale. Proces jest dość prosty – najpierw skaner 3D tworzy cyfrowy model, a potem można go jeszcze dostosować w programie CAD. Warto pamiętać, że taki model można później łatwo modyfikować, co daje przewagę nad tradycyjnymi metodami odlewania. Jeśli szukasz firmy, która się tym zajmuje, to sprawdź https://druk-3d.net/ 

, bo oferują zarówno projekty, jak i wydruki na zamówienie. Ja dzięki temu rozwiązałem problem z przestojami w produkcji, bo zamiast czekać tygodniami na części, miałem gotowy element w kilka dni. To bardzo praktyczne rozwiązanie dla biznesu, szczególnie tam, gdzie liczy się czas. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się