Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
RC Plus

Kontynuuję skasowany temat o miastach świata

Polecane posty

Byłem w Paryżu i jest to moja opinia. Paryż nie zachwyca tak jak na zdjęciach i w filmach... po prostu... Inny jest Paryż i NY na okładkach, inny w realu - moja opinia, a link po to, by pokazać, że zdecydowanie w tym odosobniony nie jestem. 

Uważam środkowo-europejskie miasta za klejnoty, uwielbiam ich architekturę, klimat, elegancję... Budapeszt, Wiedeń, Zurych, Praga... zwłaszcza latem. 

Londyn... też w dużej mierze dżungla, ale architektura, parlament, stare, wąskie uliczki, dają mu jednak ten klimat, nie uwielbiam może Londynu, ale oddaję mu, że ma swój urok i czar.

Tokio - zdecydowanie najfajniejsza metropolia jaką dano mi było widzieć. Może nie ma tego piękna co w/w miasta w Europie, ale jest niezwykle ciekawą stolicą, wielką, przytłaczającą, a jednocześnie z tym azjatyckim uporządkowaniem... chaos miejskiej dżungli i azjatycki ład jakoś znajdują porozumienie w tym mieście  

Edytowano przez RC Plus

jakbys byl to nie pisalbys tych bzdur

nowy jork jest dokladnie taki jak w filmach to tylko potweirdza ze jestes mitomanem praktycznie kazdy kto odwiedza nowy jork i pojdzie do central parku czy na manhatan dolny mowi to samo "identyczny jak w filmach" jestes pierwsza osoba ktora uwaza inaczej 😄

co do londynu i tokyo sie nie wypowiadam bo nie wiem. 

Edytowano przez kontospecjalniedlamary
  • Haha 1

Wszystkie duże miasta są spoko do zwiedzania ale żeby w nich mieszkać to podziekuje. Godziny szczytu w głupim Trójmieście to już mje przytlacza i szkoda czasu

• Like 1

Barcelona, Wenecja i Monaco to dla mnie perełki. Nawet widziałam grób księżnej Grace Kelly i chętnie bym się tam jeszcze wybrała 

Aha Bośnia i Hercegowina też jest urocza i mam nadzieję, że wkrótce wejdą do NATO 💙

Z Polskich to kocham Kraków i dodaję go do w/w klejnotów środkowej Europy obok Budapesztu czy Pragi.

Wrocław bardzo lubię, jest ładnym architektonicznie i ciekawym miastem, jedna z naszych pereł jak najbardziej.

A taką perłą wschodu, często pomijaną jest Zamość - bardzo polecam pozwiedzać, piękne miasto.

Brześć na Białorusi... ze względu na geopolitykę ciężko w obecnych czasach, ale przed tą wojenną zawieruchą miałem okazję być i na równi z Zamościem... ładne, fajne miasto. 🙂

A ja nie kocham Krakowa mam krakow syndrome 😃

co kto lubi musicie to wreszcie zrozumieć ze gusta są różne 😃

• Haha 1

Przed chwilą, BabkaBożaBrioszka napisał:

Tyle ze nowy Jork to nie tylko central park a Hollywood to nie beler. 

wiem ale na filmach zwykle to masz i to jest IDENTYTCZNE jak na filmie. 

ciezko oceniac ze jest inny niz na filmie porownujac dwa rozne miejsca

i na tle stanow te miejsca o ktorych pisal rymcym sa naprawde zadbane i bez cpunow lezacych na chodnikach mozna ich spotkac w metrze i wszedzie inadziej ale akurat nie tam. 

2 minuty temu, BabkaBożaBrioszka napisał:

Tyle ze nowy Jork to nie tylko central park a Hollywood to nie beler. 

O, właśnie... dokładnie. 

Paryz jest inny niz w filmach ale myslalm ze wszyscy prócz tępych i Amerykanów i Chińczyków to wiedza bo to glownie ich tyczy sie ten ‚syndrom’

1 minutę temu, RC Plus napisał:

Z Polskich to kocham Kraków i dodaję go do w/w klejnotów środkowej Europy obok Budapesztu czy Pragi.

Wrocław bardzo lubię, jest ładnym architektonicznie i ciekawym miastem, jedna z naszych pereł jak najbardziej.

A taką perłą wschodu, często pomijaną jest Zamość - bardzo polecam pozwiedzać, piękne miasto.

Brześć na Białorusi... ze względu na geopolitykę ciężko w obecnych czasach, ale przed tą wojenną zawieruchą miałem okazję być i na równi z Zamościem... ładne, fajne miasto. 🙂

krakow to typowe blokowisko tam jest ladny tylko rynek i kazimierz a reszta miasta to wyglada jak katowice

Przed chwilą, kontospecjalniedlamary napisał:

i na tle stanow te miejsca o ktorych pisal rymcym sa naprawde zadbane i bez cpunow lezacych na chodnikach mozna ich spotkac w metrze i wszedzie inadziej ale akurat nie tam. 

No a w Paryżu jest wieża ajfla jak na filmach. Tylko co z tego xD wszystkiego w filmach nie pokazuja

krakow to typowe blokowisko tam jest ladny tylko rynek i kazimierz a reszta miasta to wyglada jak katowice

Ty taki masz charakter po prostu że jesteś malkontent i krytykujesz wszystko dla zasady żeby pokazać jak to się znasz na wszystkim xD

Przed chwilą, aphex_twin napisał:

Paryz jest inny niz w filmach ale myslalm ze wszyscy prócz tępych i Amerykanów i Chińczyków to wiedza bo to glownie ich tyczy sie ten ‚syndrom’

Jest przede wszystkim czysty i chyba to chciałaś napisać 😁😅

3 minuty temu, kontospecjalniedlamary napisał:

O, NY bez ćpunów tak? Wychodzi kto nie był... 😆 Albo byłeś/aś ale lata temu. Polecam kanał Cash Jordan - rodowity nowojorczyk... dzień za dniem wrzuca filmy i live streamy z samego serca NYC... i metra nieszczęsnego zalanego menelstwem 😆 

Edytowano przez RC Plus

Przed chwilą, RC Plus napisał:

O, właśnie... dokładnie. 

ale ty nie pisales o harlemie tylko opisales konkretne punkty tego ny i co tam niby bylo ze cpuni i inny niz w filmie a on w tych miejscach dokladnie tak smao wygllada. 

za to zachwycasz sie newarkiem a tam poza promem do ny z ktorego jest super widok jest wlasnie to co opisales i przypisales do centrum manhatanu 😄

3 minuty temu, BabkaBożaBrioszka napisał:

No a w Paryżu jest wieża ajfla jak na filmach. Tylko co z tego xD wszystkiego w filmach nie pokazuja

paryz zwykjle pokazuja jako klimatyczny i spokojny a ny jako miasto w ktorym jest zgielk a w tych miastach ejst podobny zgielk 😄 

tak tak dla ciebie pewnie tez biegaja tam hordy dzikich z dzidami i atakuja a lewackie media tego nie pokazuja 😄 

1 minutę temu, kontospecjalniedlamary napisał:

ale ty nie pisales o harlemie tylko opisales konkretne punkty tego ny i co tam niby bylo ze cpuni i inny niz w filmie a on w tych miejscach dokladnie tak smao wygllada. 

za to zachwycasz sie newarkiem a tam poza promem do ny z ktorego jest super widok jest wlasnie to co opisales i przypisales do centrum manhatanu 😄

Ale ty straszliwie zmyślasz... Babka boni ma rację co do ciebie... ty po prostu masz jakiś kompleks i chcesz się tym malkontenctwem i podważaniem zdań innych ludzi pokazać i podbudować ego. 😉

• Thanks 1
  • Haha 1

3 minuty temu, BabkaBożaBrioszka napisał:

Ty taki masz charakter po prostu że jesteś malkontent i krytykujesz wszystko dla zasady żeby pokazać jak to się znasz na wszystkim xD

nie ja po prostu mieszkalem tam dosc dlugo i sie urodzilem wiec wiem jak wyglada krakow dalej jak 500 metrow od ...ennic 😄

• Haha 1

Przed chwilą, RC Plus napisał:

Ale ty straszliwie zmyślasz... Babka boni ma rację co do ciebie... ty po prostu masz jakiś kompleks i chcesz się tym malkontenctwem i podważaniem zdań innych ludzi pokazać i podbudować ego. 😉

No w końcu ktoś to napisał 😄

• Haha 1

nie ja po prostu mieszkalem tam dosc dlugo i sie urodzilem wiec wiem jak wyglada krakow dalej jak 500 metrow od ...ennic 😄

W każdym mieście są blokowiska gdy pójdziesz dalej. I co w związku z tym? Zabawny jesteś 

zabudowa typowy prl poza srodmiesciem wszedzie blok na bloku jest w polsce wiele miast calosciowo dobrze rozplanowanych z ladna zabudowa krakow zdecydowanie do nich nie nalezy i poza srodmiesciem i moze kopcem i zakrzówkiem tam naprawde nic ladnego nie ma jak ktos ma inne zdanie to niech mi poda co tam jest ciekawego ?

3 minuty temu, RC Plus napisał:

jaki kompleks i czego ? nic nie zmyslam moge pokazac dowody na swoje slowa 😄 poza tym ja krytykuje wiele miast i nie napisalem ze ny czy paryz mi sie podoba tylko ze jest inaczej jak piszesz. mnie sie np. bardzo podoba waszyngton dc a ny niespecjalnie bo poza tym co ty krytykowales czyli centrum ktore jest swietne jak na filmie to straszna nora a waszyngton ejst naprawde ok. 

przypisujesz mi zdania ktorych nie powiedzialem i na tym budujesz jakas narracje. 

14 minut temu, 250GodzinTak napisał:

Barcelona, Wenecja i Monaco to dla mnie perełki. Nawet widziałam grób księżnej Grace Kelly i chętnie bym się tam jeszcze wybrała 

Aha Bośnia i Hercegowina też jest urocza i mam nadzieję, że wkrótce wejdą do NATO 💙

Mój Ojciec był w Monaco i też zachwala... może kiedyś mi się uda wybrać, no i do Barcy. 🙂

• Like 1

5 minut temu, BabkaBożaBrioszka napisał:

W każdym mieście są blokowiska gdy pójdziesz dalej. I co w związku z tym? Zabawny jesteś 

nie w kazdym jest wiele ladniejszych miast majacych cos wiecej niz ladny rynek i klubu nocne

10 minut temu, 250GodzinTak napisał:

Jest przede wszystkim czysty i chyba to chciałaś napisać 😁😅

Nie, jest brudny. Ma dużo wad ale masa osób jest w tym mieście zakochana i chce tam być.

jaki kompleks i czego ? nic nie zmyslam moge pokazac dowody na swoje slowa 😄 poza tym ja krytykuje wiele miast i nie napisalem ze ny czy paryz mi sie podoba tylko ze jest inaczej jak piszesz. mnie sie np. bardzo podoba waszyngton dc a ny niespecjalnie bo poza tym co ty krytykowales czyli centrum ktore jest swietne jak na filmie to straszna nora a waszyngton ejst naprawde ok. 

przypisujesz mi zdania ktorych nie powiedzialem i na tym budujesz jakas narracje. 

Kompleks bycia nijakim. Wszystko zawsze podważasz. Każde poglądy które nie są zgodne z toba. I robisz to zawsze w ten sam sposób jak byś wszedzie był wszystko widział i wszystkie rozumy pozjadał. O czym to niby świadczy jeśli nie o kompleksach prowincjonalnego dziada który udaje ze jest elita?

• Like 1

5 minut temu, kontospecjalniedlamary napisał:

zabudowa typowy prl poza srodmiesciem wszedzie blok na bloku jest w polsce wiele miast calosciowo dobrze rozplanowanych z ladna zabudowa krakow zdecydowanie do nich nie nalezy i poza srodmiesciem i moze kopcem i zakrzówkiem tam naprawde nic ladnego nie ma jak ktos ma inne zdanie to niech mi poda co tam jest ciekawego ?

Dokładnie krakow jest ładny yylko w tej części starej a tam wszystko co poza to nuda i brzydko raczej. Są miasta bardziej ‚kompletne’ gdzie całe terytorium jest ładne i ciekawe a nie tylko jakis maly fragment 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się