Kazamate 0 Napisano 6 godzin temu Jaką konsystencję powinna mieć masa do wyrównywania i gładź wykończeniowa? I jak grubo kłaść finisz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iprra 0 Napisano 5 godzin temu Najłatwiej to opisać „na nabiał”: do wyrównywania masa od konsystencji średnio gęstego masła do średnio gęstej śmietany. Gładź (warstwa finalna) lżejsza — od mało gęstej śmietany do średnio gęstego jogurtu. Finisz kładź cieniutko: zwykle ~0,5 mm, maks 1 mm. Dlatego dobre finisze są bardzo miałkie, niemal jak talk — łatwiej je „wyciągnąć” na zero i mniej szlifowania. Jeśli szukasz gładzi pod taki finisz, rzuć okiem: https://mastermas.pl/produkt/mastermas-eco-line/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach