Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
The Circle's gone

jakie znacie fajne albumy muzyczne?

Polecane posty

Dawac propozycje

Ja moge polecic ep album zespolu SikTh, nazywa sie Opacities.

Niezle momenty sie dzieja, to jakis mathcore ostry metal, ale momenty dobre. 

Albo album Focus zespolu Cynic, tam w 2004 remastered jest piosenka The Circle's gone, fajnie spiewa wokalistka. Cos pieknego, ale mnie relaksuje ten utwor mocno. 

Nie znam takiego zespolu

Ostatnio kilka albumow jazzowych posciagalem, Miles Davis i John Coltrane. Jak zaczne sie jazzu uczyc na perkusji to sie moj repertuar wzbogaci mocno.

Cynic np to jazz metal. Ten Sean na bebnach niezly kocur byl. A Paul Masvidal na gitarze i wokal mistrz. Pisalem kiedys z nim na twitter, mial nick masvidalien xd

@carewicz rzeczywistościAle po co te przytyki od razu przecież ja nie mam nic do Twoich zachwytow nad 'sukcesami', które wyglądają na sukcesy tylko w oczach  najbardziej oddanych fanów.😄

Nie oglądam Książula, ale czytałam kilka artykułów o nim, więc wiem, że ma zasięgi, o jakich większość poważnych twórców których materiały wymagają mnóstwa pracy i wiedzy może tylko pomarzyć. Zestawiłam ich celowo bo Stanowski odtrąbił wielki sukces, a jednak przegrywa z gościem od jedzenia kebabów,  który nie ma żadnego zaplecza marketingowego, sztabu ludzi ani sponsorów. W ogóle nie lubię Stanowskiego drażni mnie jego styl, który w moim odczuciu jest toksycznym miksem różnych negatywnych cech wolę oglądać to, co mnie naprawdę interesuje i co sama wybieram, niż to, co mi ktoś podsuwa.

Ja nic nie kasuje, nie jestem moderatorem

Na moim forum jak beda znowu ludzie, to sobie odbiore funkcje moderatora i admina, bo do tej pory mi brakuje Klaudii albo Elci

Przed chwilą, salix napisał:

@carewicz rzeczywistościAle po co te przytyki od razu przecież ja nie mam nic do Twoich zachwytow nad 'sukcesami', które wyglądają na sukcesy tylko w oczach  najbardziej oddanych fanów.😄

Nie oglądam Książula, ale czytałam kilka artykułów o nim, więc wiem, że ma zasięgi, o jakich większość poważnych twórców których materiały wymagają mnóstwa pracy i wiedzy może tylko pomarzyć. Zestawiłam ich celowo bo Stanowski odtrąbił wielki sukces, a jednak przegrywa z gościem od jedzenia kebabów,  który nie ma żadnego zaplecza marketingowego, sztabu ludzi ani sponsorów. W ogóle nie lubię Stanowskiego drażni mnie jego styl, który w moim odczuciu jest toksycznym miksem różnych negatywnych cech wolę oglądać to, co mnie naprawdę interesuje i co sama wybieram, niż to, co mi ktoś podsuwa.

Facet jest elokwentny, inteligentny, zazwyczaj nieźle przygotowany, ma dystans do siebie i doskonale czuje internet. Ale jeszcze niedawno biegał za jakimiś Janoszkami albo próbował zrobić zasięgi na relacjach z targów ezoterycznych albo spinach z Najmanem czy Staśko. W skrócie zrobi wszystko dla zasięgów, a że teraz padło na publicystę i komentatora politycznego to tak po prostu wyszło.

2 minuty temu, salix napisał:

Ale naprawdę materiały Stanowskiego, choć bardzo popularne i mające często milionowe zasięgi, to drobny procent zawartości Kanału Zero - piszesz a nie wiesz tego i wprowadzasz w błąd innych.

3 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Facet jest elokwentny, inteligentny, zazwyczaj nieźle przygotowany, ma dystans do siebie i doskonale czuje internet. Ale jeszcze niedawno biegał za jakimiś Janoszkami albo próbował zrobić zasięgi na relacjach z targów ezoterycznych albo spinach z Najmanem czy Staśko. W skrócie zrobi wszystko dla zasięgów, a że teraz padło na publicystę i komentatora politycznego to tak po prostu wyszło.

Robił sobie zabawę będąc w Kanale Sportowym. Odcinek z Jasiem Fasolą-Kapelą to już klasyka i pewnie niebawem trafi do Sèvres.

Edytowano przez carewicz rzeczywistości
  • Thanks 1

2 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Nie kwestionuję jego inteligencji problem w tym, że robi wszystko, by zdobyć zasięgi bez względu na temat i poziom skakanie od Najmana, Latoszek i Staśko , aż po publicystykę polityczną sprawia, że trudno traktować go serio jako rzetelnego komentatora.

2 minuty temu, carewicz rzeczywistości napisał:

Robił sobie zabawę będąc w Kanale Sportowym. Odcinek z Jasiem Fasolą-Kapelą to już klasyka i pewnie niebawem trafi do Sèvres.

A u siebie nie robił jakichś cyrków ze Stonoga chociażby? 

1 minutę temu, salix napisał:

Nie kwestionuję jego inteligencji problem w tym, że robi wszystko, by zdobyć zasięgi bez względu na temat i poziom skakanie od Najmana, Latoszek i Staśko , aż po publicystykę polityczną sprawia, że trudno traktować go serio jako rzetelnego komentatora.

Od komentowania to ma Igora Zalewskiego, generała Andrzejczaka, Marcina Matczaka, Jana Rokitę i jeszcze kilka osób...

5 minut temu, carewicz rzeczywistości napisał:

W sumie: robi to co lubi z pożytkiem dla ludzi i jeszcze ma z tego niewyobrażalną kasę. Można pozazdrościć 🙂

W ogole nie bierzesz pod uwage,  że ta kasa musi utrzymać wielu współpracowników, więc tak naprawdę nie jest już tak niewyobrażalna, jak się może na pierwszy rzut oka wydawać.

Przed chwilą, salix napisał:

W ogole nie bierzesz pod uwage,  że ta kasa musi utrzymać wielu współpracowników, więc tak naprawdę nie jest już tak niewyobrażalna, jak się może na pierwszy rzut oka wydawać.

Może dla multimilionerów jak ty to ona jest wyobrażalna ale dla mnie, skromnego człowieka już nie 🙂

Nie rozumiem w ogóle całej tej nagonki na Kanał Zero. Jak ktoś nie lubi Stanowskiego, uważa że jest stronniczy albo że się brzydko ubiera to nie musi oglądać. Samo istnienie KZ już jest wartością bo poszerza nasze możliwości wyboru, zwiększa wachlarz poglądów z którymi możemy się zapoznać.

2 minuty temu, carewicz rzeczywistości napisał:

Może dla multimilionerów jak ty to ona jest wyobrażalna ale dla mnie, skromnego człowieka już nie 🙂

Przychod z reklam to szacunkowo między 16  a 253 tys. dolarów miesięcznie, wiem, że dochodzą jeszcze sponsorzy i inne źródła, ale serio czy naprawdę uważasz, że to jest niewyobrażalna kasa, skoro trzeba z tego opłacić cały sztab ludzi, studia etc.? 

1 minutę temu, carewicz rzeczywistości napisał:

Nie rozumiem w ogóle całej tej nagonki na Kanał Zero. Jak ktoś nie lubi Stanowskiego, uważa że jest stronniczy albo że się brzydko ubiera to nie musi oglądać. Samo istnienie KZ już jest wartością bo poszerza nasze możliwości wyboru, zwiększa wachlarz poglądów z którymi możemy się zapoznać.

Nie wiem jak Salix, ale ja nie chcę robić żadnej nagonki na Stanowskiego. Średnio go lubię, nie uważam, że to bezstronne medium aż tak jak sugerują, ale to nadal profesjonalny kanał i lepiej dla Polski żeby powstawały takie, niż jakieś wpolsce24 czy inni kamraci.

4 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Nie wiem jak Salix, ale ja nie chcę robić żadnej nagonki na Stanowskiego. Średnio go lubię, nie uważam, że to bezstronne medium aż tak jak sugerują, ale to nadal profesjonalny kanał i lepiej dla Polski żeby powstawały takie, niż jakieś wpolsce24 czy inni kamraci.

Od dawna zaprasza do współpracy poważnych dziennikarzy będących zwolennikami Platformy, zaprasza też samego Tuska... i nic. Tylko Żurek i Trzaskowski zgodzili się na długą rozmowę.

10 minut temu, salix napisał:

Przychod z reklam to szacunkowo między 16  a 253 tys. dolarów miesięcznie, wiem, że dochodzą jeszcze sponsorzy i inne źródła, ale serio czy naprawdę uważasz, że to jest niewyobrażalna kasa, skoro trzeba z tego opłacić cały sztab ludzi, studia etc.? 

Główne wyniki finansowe za 2024 r.:

Całkowite przychody: 26,75 mln zł (po odjęciu prowizji i wynagrodzeń dla pośredników).

Przychody z reklam YouTube (AdSense): ok. 6,4 mln zł.

Rekordowe miesiące: luty – 770 tys. zł, listopad – 729 tys. zł.

Najsłabszy: lipiec (nieujawniona dokładna kwota, ale najniższa).

Przychody od sponsorów: 20,35 mln zł (najwięcej we wrześniu – ponad 2,8 mln zł).

Na starcie (styczeń 2024): sponsorzy wpłacili ponad 3,38 mln zł (w tym RocketJobs.pl – 1,66 mln zł).

Koszty operacyjne: ok. 21 mln zł (głównie wynagrodzenia pracowników – ponad 50 osób, studio, produkcja).

Inwestycje: 2,94 mln zł (m.in. siedziba za 2 mln zł).

Zysk EBITDA (zysk przed odsetkami, podatkami, amortyzacją): 5,72 mln zł.

Podatki: ok. 1,3 mln zł.

"Na podstawie ujawnionych danych finansowych (głównie z oświadczeń Krzysztofa Stanowskiego z stycznia 2025 r.) oraz porównań z podobnymi podmiotami medialnymi, jego całkowita wartość rynkowa (valuation) mogłaby wynieść od 50 do 150 mln zł, gdyby hipotetycznie wchodził na giełdę (np. NewConnect lub GPW). To szacunek oparty na metodach wyceny startupów medialnych – nieoficjalny, bo kanał nie publikuje pełnych sprawozdań KRS ani nie planuje IPO (brak takich informacji na listopad 2025 r.)."

Edytowano przez carewicz rzeczywistości

10 minut temu, carewicz rzeczywistości napisał:

Główne wyniki finansowe za 2024 r.:

Całkowite przychody: 26,75 mln zł (po odjęciu prowizji i wynagrodzeń dla pośredników).

Przychody z reklam YouTube (AdSense): ok. 6,4 mln zł.

Rekordowe miesiące: luty – 770 tys. zł, listopad – 729 tys. zł.

Najsłabszy: lipiec (nieujawniona dokładna kwota, ale najniższa).

Przychody od sponsorów: 20,35 mln zł (najwięcej we wrześniu – ponad 2,8 mln zł).

Na starcie (styczeń 2024): sponsorzy wpłacili ponad 3,38 mln zł (w tym RocketJobs.pl – 1,66 mln zł).

Koszty operacyjne: ok. 21 mln zł (głównie wynagrodzenia pracowników – ponad 50 osób, studio, produkcja).

Inwestycje: 2,94 mln zł (m.in. siedziba za 2 mln zł).

Zysk EBITDA (zysk przed odsetkami, podatkami, amortyzacją): 5,72 mln zł.

Podatki: ok. 1,3 mln zł.

"Na podstawie ujawnionych danych finansowych (głównie z oświadczeń Krzysztofa Stanowskiego z stycznia 2025 r.) oraz porównań z podobnymi podmiotami medialnymi, jego całkowita wartość rynkowa (valuation) mogłaby wynieść od 50 do 150 mln zł, gdyby hipotetycznie wchodził na giełdę (np. NewConnect lub GPW). To szacunek oparty na metodach wyceny startupów medialnych – nieoficjalny, bo kanał nie publikuje pełnych sprawozdań KRS ani nie planuje IPO (brak takich informacji na listopad 2025 r.)."

Poki co firma nie jest notowana na giełdzie i nie udostępnia pełnych raportów finansowych, ta wartość ma jedynie charakter orientacyjny i jest dynamiczna jeśli ludzie nie będą zainteresowani kupnem, może być znacznie niższa niż początkowe szacunki.

1 minutę temu, salix napisał:

Poki co firma nie jest notowana na giełdzie i nie udostępnia pełnych raportów finansowych, ta wartość ma jedynie charakter orientacyjny i jest dynamiczna jeśli ludzie nie będą zainteresowani kupnem, może być znacznie niższa niż początkowe szacunki.

Dlatego podane są szerokie, szacunkowe widełki 50 - 150 milionów, średnia wychodzi 100 milionów.

Po co płyty cd jeszcze wydają? Na czym tego słuchać jak nawet laptop nie ma wejścia?

3 minuty temu, Smerfetek napisał:

Po co płyty cd jeszcze wydają? Na czym tego słuchać jak nawet laptop nie ma wejścia?

Niektóre jeszcze mają napęd optyczny.

1 godzinę temu, The Circle's gone napisał:

Ja nic nie kasuje, nie jestem moderatorem

Na moim forum jak beda znowu ludzie, to sobie odbiore funkcje moderatora i admina, bo do tej pory mi brakuje Klaudii albo Elci

❤️

40 minut temu, salix napisał:

co to za avek jak zbroja na twarz szermierza ?

17 minut temu, Nie ma spania!!! napisał:

Niektóre jeszcze mają napęd optyczny.

W moim nawet adapter nie działa.

9 minut temu, Smerfetek napisał:

W moim nawet adapter nie działa.

Jak kupujesz sprzęt elektroniczny to warto zawracać uwagę na specyfikację.

2 minuty temu, Nie ma spania!!! napisał:

Jak kupujesz sprzęt elektroniczny to warto zawracać uwagę na specyfikację.

Za późno 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się