Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Bartosz ..

Nic nie rozumiem

Polecane posty

Czy kobiece grono może mnie nieco oświecić, bo kompletnie nic nie rozumiem.

Przedstawię 2 sytuacje.
1. Chodzę na kurs tańca towarzyskiego. Od jakiegoś czasu w grupie było więcej facetów niż kobiet/dziewczyn. Przestrzał wiekowy jest różny. Instruktorka wpadła więc na pomysł, że spróbuje namówić dziewczyny z grupy indywidualnej, żeby dołączyły do tańca towarzyskiego. No i przychodzi blondynka, już wcześniej zwróciłem na nią uwagę i chciałem zaproponować te tańce, ale "czarną robotę" zrobiła instruktorka. Dziewczyna pojawia sie na 1szych zajęciach, zasada jest taka, że tańczy się nie tylko w swojej parze, ale każdy z każdym. Trafiamy na siebie, coś zaiskrzyło od razu. Tydzień później uśmiechy, jakieś zagadywanie, krótko bo krótko, bo co 3 min następuje text, zmiana partnerów i trzeba się rozejść do innej osoby. Widzimy się raz w tygodniu. Spojrzenia, kiedy tańczymy razem coraz dłuższe, uśmiechy, fajnie jest. Któregoś dnia wchodzę do szatni pierwszy raz przed czasem ,mówię ogólne cześć do wszystkich, ona jest już w środku, jedyne miejsce, żeby przebrać buty i usiąść na krześle jest dokładnie obok niej, więc podchodzę, i dostaje indywidualne cześć, ze szczerym uśmiechem. Podczas zmiany partnerów po tekście "zmiana", dalej trzymam jej rękę, dziewczyna ręki nie zabiera, nie wyrywa, w oczach widać smutek, że zawsze tak szybko to sie kończy. No super, tydzień później po rozgrzewce, pada text "dobierajcie sie w pary". Jej wyciągnięta ręka, skierowana jest w moja stronę, mówię do niej "stęskniłem sie trochę", i dostaję info zwrotne "ja też". Kumpele w robocie mówią mi, że jestem ...em, że do tej pory nie umówiłem się z nią na randkę i że mam to zrobić następnym razem. Więc tydzień później proponuje randkę, dostaję info, że jest zajęta (stawiam na 100%, że nie jest), i od tego czasu, czyli od około 2 tyg, jedyne co otrzymuję to zimna chłodna obojętność.

Syt 2. W tym samym dniu, kiedy proponuję randkę i dostaję zwrotkę "nie", idę z kumplem do knajpy. Wcześniej byłem tam może 3 x, nikogo nie zagadywałem, jedyne co robiłem to siedziałem sam ze swoimi myślami, upijając sie piwem 0%. W tym jednak dniu barmanka ma wolne, wygląda na to, że ustalają z innymi grafik, kiedy mnie widzi, posyła mi czarujący uśmiech i text dzień dobry, na co odpowiadam uśmiechem i słowem cześć. Jestem w lekkim szoku, bo tak jak wspominałem wcześniej nawet jej nie zagadywałem. Kumpel wychwytuje sytuację i pyta kto to jest. Kiedy wychodzimy, ona wychodzi z koleżankami z textem: "idziemy tańczyć, tańczyć, tańczyć".
Następnego dnia idę tam sam, kiedy mnie zauważa dostaję ten sam uśmiech, a przez wieczór tych uśmiechów i spojrzeń jest ponad 20. Myślę sobie, że musze być ...em jeśli jej nie zagadam. Więc zagaduję, mówiąc że skoro tak lubi tańczyć to może poszłaby na kurs tańca, bo w grupie potrzeba kobiet i że byłoby fajnie. Odpowiada, że sie namyśli, że teraz ma urwanie głowy z zamówieniami, i że da znać. Przez wspólną znajomą kontaktuję sie z nią na fb, odpowiedź zwrotna jest na nie. Tydzień później, kiedy tam wpadam, nie ma już uśmiechów, nie ma spojrzeń, jestem szklaną szybą.

Także o co wam do ku... nędzy chodzi? Tak z grubej rury spytam. Czy naprawdę jedyne czego potrzebujecie to ciągłej adoracji i atencji, żeby upewniać się w tym jak atrakcyjne jesteście??

24 minuty temu, Bartosz .. napisał:

Także o co wam do ku... nędzy chodzi? Tak z grubej rury spytam. Czy naprawdę jedyne czego potrzebujecie to ciągłej adoracji i atencji, żeby upewniać się w tym jak atrakcyjne jesteście??

Pomijając już to że na 90% to trollowanie to zadajac w ten sposób pytanie zapewne dotaniesz mnóstwo odpowiedzi. 🤣

Przed chwilą, Еlciаа napisał:

Pomijając już to że na 90% to trollowanie to zadajac w ten sposób pytanie zapewne dotaniesz mnóstwo odpowiedzi. 🤣

Wbrew podejrzeniom o trolling autora, faceci zadają sobie takie pytania. Niestety tak jest, facet odwala całą robote od 1szego kroku, przez urabianie i mysli, ze moze kiedys ona zacznie sie starac.. i to kiedys najczesciej nie nadchodzi ..😄

Przed chwilą, Ali Baba napisał:

Wbrew podejrzeniom o trolling autora, faceci zadają sobie takie pytania. Niestety tak jest, facet odwala całą robote od 1szego kroku, przez urabianie i mysli, ze moze kiedys ona zacznie sie starac.. i to kiedys najczesciej nie nadchodzi ..😄

Jeżeli nie troll to i tak nie bardzo rozumiem te sytuacje bo jeżeli te dziewczyny które opisuje przez jakis czas są tak pozytywnie nastawione a potem nagle zmieniają calkowicie nastawienie to cos tu jest nie tak...

Przed chwilą, Еlciаа napisał:

Jeżeli nie troll to i tak nie bardzo rozumiem te sytuacje bo jeżeli te dziewczyny które opisuje przez jakis czas są tak pozytywnie nastawione a potem nagle zmieniają calkowicie nastawienie to cos tu jest nie tak...

Elcia, kto to jest? 😄😂🤣 https://wpcdn.pl/kafeteria-forum/monthly_2025_12/1880032619_IMG-20251127-WA00045.thumb.jpg.55e96bd712c82bb941459ea2de934db2.jpg

Chodzi o to samo w obu sytuacjach – przeskoczyłeś z „fajnej, lekkiej chemii” od razu na „umówmy się na randkę” albo „przyjdź na mój kurs, będzie fajnie ze mną”, nie budując po drodze żadnego komfortu i prywatnej przestrzeni poza kontekstem, w którym się spotykacie.Obie dziewczyny najprawdopodobniej naprawdę Cię lubiły i czuły iskry, ale:

Blondynka z kursu
– przez kilka tygodni macie super chemię, ale tylko na tych 3 minutach tańca raz w tygodniu
– nagle facet, z którym widziała się może łącznie 40–50 minut w życiu, proponuje jej randkę
To dla większości dziewczyn za wcześnie. Ona nie wie prawie nic o Tobie poza tym, że fajnie się z Tobą tańczy i że jesteś miły. Jak mówi „jestem zajęta”, to w 90 % przypadków oznacza „za szybko, za mocno, nie jestem gotowa”.
Po odmowie Ty się najprawdopodobniej zamknąłeś/obraziłeś/zacząłeś traktować ją chłodno – ona to wyczuła i teraz jest lód z obu stron.

Barmanka
– uśmiecha się, bo jesteś stałym gościem, miło jej, lubi jak facet jest pewny siebie
– Ty od razu: „to może na kurs tańca ze mną” – czyli znowu zaproszenie na coś, co jest Twoim terenem i Twoją pasją
Dla niej to też za szybko i trochę jakbyś chciał ją „wciągnąć w swój świat”, zanim w ogóle pogadaliście normalnie.
Odmowa + później kontakt przez wspólną znajomą na FB = znowu poczucie presji. Efekt: wycofanie uśmiechów.

Czy kobiety potrzebują „ciągłej adoracji i atencji, żeby czuć się atrakcyjne”?
Nie. One potrzebują czuć się bezpiecznie i mieć wrażenie, że facet nie leci od razu na łeb na szyję, tylko najpierw je pozna i da im czas na decyzję.Co konkretnie poszło nie tak:

Za szybkie przejście przechodzili z „fajna chemia” do „chodźmy gdzieś we dwoje”.

Zaproszenia brzmiały trochę tak, jakbyś chciał je „przypisać” do siebie (kurs tańca, randka), zamiast najpierw zbudować normalną, luźną relację.

Po odmowie (nawet grzecznej) większość dziewczyn czuje się winna i skrępowana – stąd zimno potem.

Brzmisz jak Ksenia z Wirtualnej Polski

Co możesz zrobić inaczej następnym razem:

Zamiast od razu proponować randkę/kurs/inne spotkanie – pogadaj normalnie 5–10 minut po zajęciach albo przy barze.

Zaproponuj coś zupełnie neutralnego i niskociśnieniowego, np. „hej, idziemy po zajęciach z grupą na piwo bezalkoholowe obok, wpadniesz?” albo „robimy małe afterek w [knajpa], chodź na chwilę”.

Dopiero jak kilka razy spędzicie czas poza „Twoją aktywnością” i będzie luz – wtedy zaproponuj coś we dwoje.

Jak usłyszysz „nie” albo „mam dużo na głowie” – uśmiechnij się, powiedz „okej, bez stresu” i dalej bądź normalny i miły. Zero focha. To właśnie wtedy najczęściej dziewczyny później same wracają.

Podsumowując: nie chodzi o to, że „one tylko chcą adoracji”. Chodzi o to, że dałeś za dużą presję za wcześnie, a potem się wycofałeś, kiedy usłyszałeś „nie”. One to wyczuły i też się wycofały.Następnym razem – wolniej, luźniej i bez obrażania się po odmowie. To naprawdę działa o wiele lepiej.

2 minuty temu, Dirty Sanchez napisał:

Elcia, kto to jest? 😄😂🤣

Nie mam pojęcia, a czemu mnie o to pytasz?

33 minuty temu, Bartosz .. napisał:

Odpowiedź jest prosta, jak ostatni desperat zwykłą uprzejmość postrzegasz jako zainteresowanie. Dxiewczyny gdy się orientują, że desperat przez tą zwykłą uprzejmość się napalil,  to przestają być miłe. 

Barmanka to w ogóle z de przykład, baba pracuje z ludzmi wiec wiadomo ze z grubsza otwarta, umie zagadać itd. To ze wymieniła 3 zdania nie oznacza ze zaraz pójdzie z tobą na kurs tańca 😂 Trochę kejs lezaka i kasjerki z lidla.

ta od tańców mogła lubić po prostu z tobą tańczyć (może inni byli brzydcy i śmierdzieli i wolała z toba), a te argumenty które przedstawiasz jako dowody wielkiego zaangażowania typu ‚indywidualne cześć’ (😃) to może być rownie dobrze paranoja.

tak wiem, ze trolling 😉

Edytowano przez paprykarz szczecinski

9 minut temu, Ali Baba napisał:

Niesamowite i bardzo ciekawa teoria 😁😄Ale ty gardzisz kobietami, więc ja to rozumiem 😉

4 minuty temu, Еlciаа napisał:

Bo to jest gra, a później już tej gry nie ma i nie ma tej miłej kobiety tylko jest inna chociaż ta sama .

Przed chwilą, Get Out napisał:

Bo to jest gra, a później już tej gry nie ma i nie ma tej miłej kobiety tylko jest inna chociaż ta sama .

Temacik zablokowany i tu zes przylazł? Wypad stalkerze i blokerze 

1 minutę temu, Słaby laser tak napisał:

Nie chce mi się czytać 

Mam ptasie mleczko i sobie zjem kawałek 😜🙂

Przed chwilą, Get Out napisał:

Inna ale ta sama tak jak fajny ale jednak inny albo razem a jadnak osobno. 

6 minut temu, Еlciаа napisał:

Nie mam pojęcia, a czemu mnie o to pytasz?

To chyba malowany i myślałem, że potwierdzisz 😄 

1 minutę temu, paprykarz szczecinski napisał:

Temacik zablokowany i tu zes przylazł? Wypad stalkerze i blokerze 

Popieram eliminacje takich zyepów jak ty lecz to nie ja jak zwykle. 😆

Przed chwilą, Dirty Sanchez napisał:

To chyba malowany i myślałem, że potwierdzisz 😄 

Nie wiem kto to a z malowanym jest koniec znajomości.

• Haha 1

2 minuty temu, Onaaaa napisał:

Inna ale ta sama tak jak fajny ale jednak inny albo razem a jadnak osobno. 

Coś jak demo gry ale bez kontynuacji dalszej. A po co to robią, bo lubią. 😅

1 minutę temu, paprykarz szczecinski napisał:

Won stad. Zero tolerancji dla peedo

Ciśnienie puszcza wiem i jeszcze trochę zdrowia stracisz jak nadal będziesz zyepem. 😆

6 minut temu, 250GodzinTak napisał:

Mam ptasie mleczko i sobie zjem kawałek 😜🙂

A ja kupiłem dzisiaj 5 pączków i wszystkie zjadłem 

Mam jeszcze jabuszka i jakieś liscie bo za zeta byly

2 minuty temu, Get Out napisał:

Ciśnienie puszcza wiem i jeszcze trochę zdrowia stracisz jak nadal będziesz zyepem. 😆

Na śmianiu się z ciebie czy przypominaniu twoich zboczeń zdrowia się raczej nie straci, spokojnie.

Edytowano przez Śliwka z Grójca
  • Haha 1

2 minuty temu, Get Out napisał:

Koniec z cackania sie z ohydnym piewca peedo i kazirodztwa. Wyp…

• Haha 1

Liście laurowe? 😄

3 minuty temu, Get Out napisał:

Coś jak demo gry ale bez kontynuacji dalszej. A po co to robią, bo lubią. 😅

Demo jest słabe bo chce się więcej a nie ma dalej. Jak niespełnione marzenia senne.

To liście kupujesz? Będzie taniej zerwać 😅

Przed chwilą, Onaaaa napisał:

To liście kupujesz? Będzie taniej zerwać 😅

Tak tylko jeśli som po zeta zamiast 5 ai mówi że to dobre dla diety 

3 minuty temu, Słaby laser tak napisał:

Efekt + 40000 ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto