_RC+ 35 Napisano 8 godzin temu Nie tylko Wielki Wóz, ale cała Wielka Niedźwiedzica w swojej okazałości. Ile marzeń i westchnień te gwiazdy słyszały. Ile cywilizacji, ilu poetów, filozofów, ale też zwyczajnych ludzi przez tysiąclecia kierowało swoje oczy ku nim. Ilu z nas zgasło w ich nieustającym blasku. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nofap gang 1 Napisano 8 godzin temu tez dzis chlam i mi sie pierrdoli po lbie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Flatpak 36 Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, _RC+ napisał: Nie tylko Wielki Wóz, ale cała Wielka Niedźwiedzica w swojej okazałości. Ile marzeń i westchnień te gwiazdy słyszały. Ile cywilizacji, ilu poetów, filozofów, ale też zwyczajnych ludzi przez tysiąclecia kierowało swoje oczy ku nim. Ilu z nas zgasło w ich nieustającym blasku. U mnie nic nie widać niestety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_RC+ 35 Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, Flatpak napisał: U mnie nic nie widać niestety Pro tip: zawsze kieruj się jak najdalej od świateł lamp ulicznych - w dobrze oświetlonym środowisku zobaczyć gwiazdy bardzo ciężko. Im dalej od cywilizacji, oraz im mniej chmur tym lepsza okazja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 43 Napisano 7 godzin temu Niekoniecznie, mgła jak mleko niewiele widać : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_RC+ 35 Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, yeya napisał: Niekoniecznie, mgła jak mleko niewiele widać : ) No na mgłę i chmury nie ma rady. U mnie niebo czyste. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Flatpak 36 Napisano 7 godzin temu 3 minuty temu, _RC+ napisał: Pro tip: zawsze kieruj się jak najdalej od świateł lamp ulicznych - w dobrze oświetlonym środowisku zobaczyć gwiazdy bardzo ciężko. Im dalej od cywilizacji, oraz im mniej chmur tym lepsza okazja. A stacje kosmiczną ISS widziałeś kiedyś jak lata? Jak nie to polecam robi wrażenie szczególnie jak sie pierwszy raz to widzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_RC+ 35 Napisano 7 godzin temu 5 minut temu, Flatpak napisał: A stacje kosmiczną ISS widziałeś kiedyś jak lata? Jak nie to polecam robi wrażenie szczególnie jak sie pierwszy raz to widzi A wiesz, że nie. Ale kiedyś, parę lat temu, była noc spadających meteorytów, to czekałem do trzeciej, czwartej nad ranem i piękny był widok, co chwilę coś "spadało". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Flatpak 36 Napisano 7 godzin temu 5 minut temu, _RC+ napisał: A wiesz, że nie. Ale kiedyś, parę lat temu, była noc spadających meteorytów, to czekałem do trzeciej, czwartej nad ranem i piękny był widok, co chwilę coś "spadało". To polecam. Przy bezchmurnym niebie widać doskonale. Minus to godziny w których można to zobaczyć https://isstracker.pl/iss/godziny-przelotow/polska 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Flatpak 36 Napisano 7 godzin temu 6 minut temu, _RC+ napisał: to czekałem do trzeciej, czwartej nad ranem i piękny był widok, co chwilę coś "spadało". W tym roku w sierpniu/wrześniu też dużo spadało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_RC+ 35 Napisano 7 godzin temu 6 minut temu, Flatpak napisał: W tym roku w sierpniu/wrześniu też dużo spadało Jutro ma ISS przelatywać, rano, także może coś zobaczę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach