Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Caryca z kawusią

Jak się robi sos śliwkowy pierwsze słyszę

Polecane posty

No wjęc ja robie tak. Obsmażam karkówkę na patelni, po niej podsmażam cebulę. Ładuję do brytfanny, dodaję suszone śliwki, podlewam winem i wodą i do pieca na długo. Potem wyciągam mięso a resztę blenduję na srakę. Można sobie jeszcze doprawić wg gustu np.dosolić albo włożyć łyżeczkę musztardy. Tylko dla wielbicieli mięs w wersji słodko-kwaśnej. Podaję z pyrkami i kapustą z grzybami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Czesi to lepsze rzeczy ze śliwek robią. 😉

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
16 minut temu, Caryca z kawusią napisał:

No wjęc ja robie tak. Obsmażam karkówkę na patelni, po niej podsmażam cebulę. Ładuję do brytfanny, dodaję suszone śliwki, podlewam winem i wodą i do pieca na długo. Potem wyciągam mięso a resztę blenduję na srakę. Można sobie jeszcze doprawić wg gustu np.dosolić albo włożyć łyżeczkę musztardy. Tylko dla wielbicieli mięs w wersji słodko-kwaśnej. Podaję z pyrkami i kapustą z grzybami.

Sos powinno robić z wywaru z mięsa. Karkòwka dużo puszcza  w piecu. 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
39 minut temu, _RC+ napisał:

Czesi to lepsze rzeczy ze śliwek robią. 😉

W sensie bimber? 😄

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, 250GodzinTak napisał:

W sensie bimber? 😄

W Morawach są specjaliści od śliwowicy... kopie jak bimber nasz swojski. 😆 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×