Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
kasia189

Studia pedagogiczne.

Polecane posty

Cześć! Mam 35lat i  chciałam zmienić swoje życie. Mam kiepską pracę,bez perspektyw. Zawsze chciałam pójść na studia - nigdy nie starczyło mi odwagi. Czy któraś z Was studiowała pedagogikę wczesnoszkolną I przedszkolną? Bardzo boję się zrobić ten krok. Zanim skończę,  będę po 40, czy znajdę pracę? Czy ktoś zatrudni mnie w takim wieku? Na ten moment przeraża mnie samo wyobrażenie studiów- w najbliższym otoczeniu przedstawiane jest to jako rzecz prawie nie do osiągnięcia - trudne egzaminy, mnóstwo materiału, ciężkie studia.. I bez tych komentarzy strasznie się boję. Czy naprawdę jest tak trudno? 

Ja nie studiowałam tego kierunku, ale się wypowiem. To czy studia zaoczne są trudne to zależy od uczelni, z lepszych można wylecieć nawet na zaocznych, ale jest masa uczelni prywatnych, gdzie wszystko to pic na wodę i wystarczy się pojawić parę razy, żeby zdać.

Na lepszej uczelni i pedagogika będzie wymagająca, ale moja szwagierka skończyła pedagogikę na UW, zawsze była dobrą uczennicą, ale nie jakąś wybitną, czy niesamowicie inteligentną, nie obrażając jej 😄 mój narzeczony, który sam rzucił studia, pisał jej jakąś pracę na zajęcia, wykładowczyni zachwycona wypracowaniem, laska miała to omówić przed całą grupą, ale spanikowała i wzięła zwolnienie lekarskie na ten dzień, bo nie ogarniała, o czym jej to napisał. Jak ona skończyła dziennie na najlepszej uczelni w kraju, to myślę, że dasz radę, jeśli będziesz wytrwała. 

Co do wieku, ja mam w pracy koleżankę, która po latach w gastro poszła do pracy w przedszkolu, niestety mocno się tam rozczarowała i wróciła do gastronomii, a myślała, że będzie się tam spełniać. Ale pracę znalazła będąc po 30 bez doświadczenia w tym kierunku. 

Szwagierka też rozczarowana i myśli, na co się przebranżowić. Dostała po studiach dobrze płatną pracę jako asystent nauczyciela w prywatnej szkole, ale kompletnie nie czuje się dobrze w tym zawodzie i uznała, że dzieci za bardzo ją denerwują;) 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować