Top kek 8 Napisano 11 godzin temu "Kiedy moja córka jest w Berlinie, często zdarza się, że na nią i jej przyjaciółki nieprzyjemnie gapią się ludzie i je seksualizują. Robią to mężczyźni z Bliskiego Wschodu, których przyjęliśmy tutaj i wynika to z patriarchalnych struktur i roli kobiet w krajach islamskich. Mężczyźni pochodzący z tych krajów nie akceptują obrazu i roli kobiet, jaką mamy w Niemczech. Jako ojciec i polityk nie mogę tego ignorować, ponieważ są to doświadczenia, które spotyka wiele młodych kobiet w dużych niemieckich miastach. Aby móc odpowiednio zareagować na ich odczucia, musimy przyznać przed sobą, że to jest rzeczywistość. Jeśli chcemy rozwiązać problemy ludzi w ich codziennym życiu, nie możemy dalej udawać, że problem nie istnieje. Musimy powiedzieć, jak jest naprawdę. Niestety, w mojej partii nieco się to zgubiło, ponieważ akceptacja faktów powoduje zaszufladkowanie jako nietolerancyjny prawicowiec, porzucający nasze wartości. Są to jednak sprawy, które poruszają ludzi i wobec których musimy podjąć działania. Najbardziej korzystne dla AfD jest to, że z powodu strachu i fałszywej ostrożności nie poruszamy rzeczywistych problemów, które skrajna prawica wykorzystuje politycznie, mimo że problemy te istnieją. Musimy przyznać, że polityka azylowa ostatniej dekady nie chroniła słabszych, tylko silniejszych. To nie osoby najbardziej bezbronne i wymagające ochrony przybywają z ogarniętych kryzysem regionów świata, ale w przeważającej większości osoby najsilniejsze, czyli młodzi mężczyźni. Taka sytuacja coraz bardziej podważa akceptację prawa do azylu i prowadzi do poważnych zaburzeń społecznych. To musi się zmienić, musimy znaleźć rozwiązania, bo tak jak jest teraz, nie może być dalej. Jeśli AfD będzie postrzegana jako jedyna partia, która może rozwiązać problem z osobami ubiegającymi się o azyl – a jeszcze raz podkreślam, że jest to problem, który naprawdę istnieje – to będzie się stawała coraz silniejsza.“ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***** moona i salowa 58 Napisano 11 godzin temu juz ci pisalem ze to pewnie jakis doradca dudy jak nie ma aby zamiast zeby to nie on sam pisal Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Top kek 8 Napisano 11 godzin temu 4 minuty temu, ***** moona i salowa napisał: juz ci pisalem ze to pewnie jakis doradca dudy jak nie ma aby zamiast zeby to nie on sam pisal Co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Top kek 8 Napisano 10 godzin temu 16 minut temu, ***** moona i salowa napisał: juz ci pisalem ze to pewnie jakis doradca dudy jak nie ma aby zamiast zeby to nie on sam pisal To cytat z Cema Özdemira, kandydata Partii Zielonych w na prezydenta landowego w Badenii-Wirtembergii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SeksownaSzlora 5 Napisano 10 godzin temu 17 minut temu, ***** moona i salowa napisał: juz ci pisalem ze to pewnie jakis doradca dudy jak nie ma aby zamiast zeby to nie on sam pisal Przecież to jakiś Niemiec pisze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***** moona i salowa 58 Napisano 10 godzin temu 4 minuty temu, Top kek napisał: To cytat z Cema Özdemira, kandydata Partii Zielonych w na prezyd enta landowego w Badenii-Wirtembergii wczesniej pisales cos o dudzie to po co to wklejales w dyskusje o aby i ogladac ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Top kek 8 Napisano 10 godzin temu Przed chwilą, ***** moona i salowa napisał: wczesniej pisales cos o dudzie to po co to wklejales w dyskusje o aby i ogladac ? Nic nie pisałem o Dudzie, a embedowałem film z posłem Szejną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach