Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
drapieznik lasicowaty

ale fajne oponki mam ogolem mam dwa kompelty nowe

Polecane posty

mam ten samochod juz 10 lat bedzie w tym roku ale nigdy opon nowych nie kupilem.

bylo taK: kupilem go na oponach, pojezdzilem z 3 lata i kupilem felgi 17 z oponami uzywane

jezdzilem caly rok, zima lato,m zima lato na tych samych oponach xD

dopiero w zeszlym rou kupilem najtansze zimowki jakies barum czy cos chyba xD KUUUURWA nawet nie wiem co mam teraz zalozone xDDD

ale wiem co mam na lato i juz je sprawdzilem

pirelli p zero 225./45 17 cali

zapiierdalalem po kolalnej drodze, wyboje, krzywizny, 180 prulem i telepalo mna i sie dziwilem , ze tak mna rzuca a samochod sie trzyma drogi xD. 

220 kmh jak cos moj samochod idzie max. bo ma 5 biegow tylko

ogolnmie tak byklem sceptyczny czy oponki cos zmieniaja, tyle lat jezdzilem zima potrafilem przy 90kmh wcisnac gaz na prostej i mnie na bok znosilo, albo robilem drifta na rondzie i mnie obracalo bo samochod nie reagowal na ruch kierownica.. bo cale zycie na letnich uzywkach jezdzilem/

teraz jestem zarobiony w koncy sobie zimowki kupi;le m , i nie ma porownania tyle wam pwoiem, nawet po lodzie skreca. kooorwa jak sobie pomysle ile przez tyle lat stracilem. raz rozjeebalem zderzak i wygiolem podluznice, bo chcialem drifta zrobic z fajka w reku xD

drifty po lodzie rrobi i samochod reaguje na skrecanie, nigdy tak nie mialem, bo zawsze zydzilem na opony nie wierrzylem ze to cos zmieni a teraz a kuuurwa az mnie to dziwi, rzeczywiscie to cos zmienia

dzisiaj jade i tak. jade za peezdami jada 80 na ograniczeniu do 90 bo mgla lekka jest, nie przeszakddzalo by mi to gdyby trzymali dystans PRZEPISOWY 50 metrow, ale nie, jada od siebie 2-3 metry i tak 5 samochodow, jak chcesz wyprzedzic to musisz 5 na raz brac xD

jaj jechalem i sie nie spieszylem ale wkuuuuurwia mniue taka jazda to wyprzedzam i trabuie i macham kazdemu kogo mijam zeby wypieerdalal do tylu xDDD

teraz takie mam oponki ze jprdl, moge na rondziue skrecic kierownice za mocno, gaz na dwujce dac do konca i mnie zarzuca ale kontruje i kontroluje kiedy wyjde z driftu/ na sniegupamietam iesiac temu potrrafil;em na trojce wchodzic w zakret 180 stopni 60+ na godzine i samochod reagowal na skrety.

wczesniej zydzilem na opony nigdy zimopwek nie mialem, tylko letnie jakies zuzyte lyse xD i na rondzie mnie potrrafilo obrocic. jednak opona to opona 

a te pireeli co ma mto pozna jesionia zapiierdalalem po krajowce w okolicach 180-200 kmph to tak sie trzymal drogi ze mi az sie krecilo w glowie a on skrecal jak wscioekly.

kupilem oponyu premium po 400 zl za sztuke razek 1600 zl za komplet, to zdecydowanie overkill tak jak mi chat gpt powiedzial pod moj samochod i jego moc. ale dobrze bo wiem ze jak bym nie jezdzil to opony zawsze mnie uratuja, nie moge swoim samochodem przekroczyc ich granic przyczepnosci w obecnej formie, ale planuje zrobic swapa to wtedy sie przydadza.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować