Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LL.

zmiana pigułek anty.

Polecane posty

Gość LL.

byłam dzis u gin i zmieniłam novynette na mercilon o jedno tylko nie zapytałam KIEDY MAM WZIAC PIERWSZA PIGUŁKE NOWYCH TABLETEK? po 7 dniowej przerwie, pierwszego dnia miesiączki czy wogóle nie robic przerwy? czekam na szybką odpowiedz dzieki

Gość LL
??????????

Gość pf
LL. > odpisalam Ci na antykoncepcji. nie badz taka niecierpliwa ;)

Gość hmmmm
może ktoś jeszcze sie wypowie?

Gość hggh
normalnie zrób 7-dniową przerwę tak jakby to były te same tabletki, pozdrawiam:-)

Gość LL
dzięki

Gość aggggga
PIERWSZEGO DNIA MIESIĄCZKI !! ostatnio zmieniałam mercilon na harmonet i ginekolog powiedziala że 1szego dnia miesiączki,tak jak zaczynalas brac od poczatku pigułki

Gość LL
problem polega na tym ze zmieniam pigułki bo po novynette miałam plamienie i krwawienie od 16 pigułki Mozliwe ze miesiaczki wogóle nie bede miała i co wtedy?

novynette=mercilon, to ten sam sklad, co oznacza, ze mozna zrobic normalna siedmiodniowa przerwe (skrocenie jej, badz brak nie bedzie bledem). ja natomiast polecilabym ci zmiane lekarza, bo zmiana tabletek z powodu skutkow ubocznych na takie same to tak, jakby uczulonemu na paracetamol zamiast codiparu podac apap... bez sensu.

Gość iiiiiiiiiii
a jak zmieniam Diane35 na Novynette to tez mam zrobic ta 7 dniowa przerwe, co?

Gość iiiiiiiiiii

Gość iiiiiiiiiii

Gość dedede
a przy zmianie Diany na Novynette jak mam postapic bo zapomnikalam spytac lekarza a widze ze kazdy mowi cos innego

Gość amanta
ja mam taki sam problem - nie spytalam bo bylam pewna ze bierze sie po 7dniowej przerwie (strediril na novynette), jednak na ulotce od novynettu przeczytalam ze mam brac zaraz nastepnego dnia po skonczeniu tamtego opakopwania. no i psikus. bo skonczylam brac 5 dni temu...... :( co mam robic? z gory dzieki za odp

na ulotne każdych tabletek jest wyraźnie napisane, że przy zmianie pigułek na inne można wziąć następne opakowanie 1 dnia miesiączki lub później, jednak NIE PÓŹNIEJ NIŻ 8 DNIA czyli po tej tradycyjnej 7 dniowej przerwie. Tak samo opinie ginekologów są co do tego podzielone. Moja ginekolog mówiła że normalnie mam brać po 7 dniowej przerwie czyli 8 dnia. Zmieniałam już Cilest na Dianę, Dianę z powrotem na Cilest, potem na Logest, potem na trochę na Marvelon a teraz wróciłam do Logestu i za każdym razem brałam po 7 dniowej przerwie i jest OK, w ciązę nie zaszłam;) pozdrowienia 🖐️

a jeśli zmieniłam trójfazowe tri-minulet na novynette i wziełam pierwszą tabletkę po 7-dniowej przerwie to jestem zabezpieczona od pierwszej tabletki ?

Gość cilest21
ja tez zmienilam novynette z tego samego powodu, lekarz przepisal mi wtedy cilesty bo maja wieksza dawke hormonow i problem z takimi plamieniami zniknal.aha kazal mi zrobic normalnie 7 dniowa przerwe i 8 dnia zazywac juz cilesty

Gość ja tak uwazam
ja zminilam logest na novennete i robilam 7 dniowa przerwe lepiej zabezczpieczac sie 7 dni zeby miec pewnosc ja tego nie zrobilam...jak uwazacie...