Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwt123

Co można dodac do ryżu żeby było smaczneoprócz mięsa

Polecane posty

Gość iwt123

macie jakieś dobre przepisy na danie z ryżu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JOHN
Cynamon , nieco cukru i masełko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Można ryż jeść z : rybą warzywa smażone na patelni kotlety sojowe surówki Ja jem często ryż, a przyprawić go możesz np. do gotującego się ryżu rozpuść kostkę warzywną, po ugotowaniu troszkę masełka i możesz dodać (jeżeli nie dałaś tej kostki) troszkę koperku. Tak w ogóle to smacznego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pyszny jest ryz z tuńczykiem
Przepis:ugotuj 3-4 torebki ryżu,weź otwórz tunczyka z puszki,wymieszaj go z 2 łżkami stołowymi majonezu.Wymieszany tuńczyk z majonezem połącz z ryżem(ale najpierw musi wystygnać,nie moze być gorący bo majonez sie zwazy od ciepłego ryżu!)Do tego ryzu z tuńczykiem można dodać puszkę słodkiej kukurydzy i wymieszac ja z ryzem i tunczykiem:-)Bardzo lubie to danie,mozna zrobic je zamiast tradycyjnej sałatki np na imprezę:-)Smacznego:-)Podrawiam🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fajne pomysły Asienka
hahahahahahahahaha :-D Pozdrówki:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
golabki z ryzem pieczarkami papryka czerwona zolta i z sosem pieczarkowym:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A ja bardzo lubię sałatkę
z ryżem i tuńczykiem: ryż, tuńczyk, puszka kukurydzy, czerwona pokrojona w drobną kostkę papryka i majonez, proporcje według potrzeb i uznania, można dodać oczywiście jeszcze jedną puszkę tuńczyka, żółtą i zieloną paprykę ogórek konserwowy i jajka na twardo, oczywiście doprawić wszystko solą i pieprzem. Uwielbiam ją i dużo majonezu!!! Mniam, mniam...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pomidory z czosnkiem, które należy poddusić na oliwie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fema - le
jarskie risotto 3 marchewki, 1 pietruszka mały seler, białą część pora drobno pokroić a marchewkę,seler i pietruszkę zetrzeć na tarce na grubybh oczkach- podsmażyć na oleju ok. 2o minut- dodać łyżkę przyprawy "jarzynka" i połączyć z ryżem ugotowanym na sypko (2 saszetki)bardzo smaczne, można zrobić wersję pikantną - dodać 2 pomidory obrane ze skórki i strąk papryki czerwonej i żółtej - zesmażyć z pozostałymi warzywami -

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
SZPINAKOWE RISOTTO .....PYCHA !!!!!!!! 50 dag mrożonego szpinaku (ja gotuje swiezy i potem ciacham na drobno) 5 dag masła 40 dag ryżu 1 duża cebula 750 ml bulionu warzywnego (kostka rosolowa rozpuszczona w wodzie) 8 dag parmezanu (może być inny) 50 ml śmietany oliwa, czosnek, oregano sok z cytryny, sól, pieprz PRZYRZĄDZANIE: Szpinak gotować 5 min, odcedzić. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i masło, włożyć posiekaną cebulę, czosnek , smażyć 4 min. Dodać ryż (ugotowany), smażyć 5 min. Wlać połowę bulionu i gotować, aż ryż go wchłonie. Dodać szpinak, śmietanę, łyżeczkę oregano i resztę bulionu. Gotować do miękkości. Przed podaniem dodać ser i sok z cytryny... Mnie osobiscie najbardziej smakuje z kurczakiem robionym a la schabowy i mizeria :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale ciemnogród
odświeżam bo super temat

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mój ryż do mięska
lub ryby Ugotowany gorący ryż mieszma z łyżką masła - pięknie pachnie i nadaje super smak, dodaję groszek z puszki. Ładnie wygląda i świetnie smakuje Polecam też soczewicę ugotowaną zamiast groszku - samo zdrowie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ach ten ryż...
ryż zapiekać z jabłkiem i cynamonem polać jogurtem naturalnym ryż do obiadku polać masełkiem i zeszklonom na nim cebulką np. do skrzydełek ryż do obiadku wymieszać z duszonymi warzywami marchew, pietrucha, brokuł, kalafior, kukurydza groszek itp. ryz zapiekac z warzywkami jw. posypac zółtym serem ryz wymieszać z podsmażonym mięskiem mielonym polać sosem pomidorowym z bazylią wg uznania posypać zółtym serem ryz podsmażyć na masełku dodac ziółka i jeść z surówkami mieskiem itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dwie torebki ryzu paraboleid, ugotowane oczywiscie > wrzucamy je na patelnię , dodajemy łyżke masła, łyzeczke curry < płąsciutką > oraz sos sojowy okolo dwóch łyzek . To idealny ryzyk w ładniutkim żółtym kolorku ... do sosu slodko -kwasnego pudliszki . A do tego kawałeczki piersi z kurczaka opieczone w ciescie nalesnikowym :)) Proste , smaczne a la kuchnai chińska :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Etam, ja uwielbiam tak: gorący ryż, na to cynamon, na to śmietan kwaśną, a na to cukier-PYCHA !! uwielbiam ten smak od dziecka... Z maslem nie lubię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×