Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sally

Pigulki a tradzik

Polecane posty

Gość Sally

Generalnie mowi sie, ze pigulki antykon. lecza tradzik. Zaczelam brac piguly majac 20 lat. Bralam je bez przerwy jakies 3 lata i wszystko bylo ok. Potem byly dwa lata przerwy (naturalna rzecz: rozstalam sie z facetem). Zwiazalam sie z innym mezczyzna i po roku uprawiania seksu, zabezpieczajac sie np. prezerwatywa, postanowilam wrocic do pigulek. Lekarz przepisal mi Minisiston. Niestety wywolal u mnie reakcje tradzikowe. Zmienilam go na Logest i nadal jest zle. Teraz postanowilam odstawic pigulki, ale nadal nierozwiazywalny jest problem antykoncepcji, bo moj partner nie lubi prezerwatyw. Macie jakis pomysl?

Gość Biedronka1687
Ja brałam przez prawie rok Diane 35 i trądzik zginął, teraz juz jest 3 miesiąc jak ich nie biore i trądzik od nowa wraca. Beznadzieja

Gość bejbe1
ja biore logest od 2 miesiecy i pogorszyl mi sie stan cery niestety😡

Gość Sally
Czyli jednak nie jestem odosobniona? A może jednak są pigułki, które wyleczą ten problem do końca? Najgorsze, że u mnie cera zrobiła się taka fatalna właśnie po Logeście. A piguły są jednak najskuteczniejszą metodą i to mnie martwi, bo nie mogę sobie pozwolić na wpadkę. A w związku z tymi kłopotami z cerą, też nie macie ochoty na seks? Bo ja się czuję po prostu brzydka i wstydzę się przed moim facetem!

Gość sss
Sprubój Diane 35 , te tabletki przepisywane sa czesto przez lekarzy wlasnie ze względu na zly stan skóry a nie jako srodek antykoncepcyjny..powodzenia

Gość kant
ja miałam trądzik po harmonecie, teraz mam microgynon i od dwóch lat nic na twarzy:) polecam

Każdy ma inaczej, trzeba próbować. Walczę z trądzikiem już kilka lat. Ja najpierw miałam Novynette - pogorszyło się. Zmieniłam na Cilest - jeszcze gorzej. Odstawiłam na pół roku w ogóle tabletki bo mnie to wkurzyło. A teraz mam Harmonet i pryszcz się zdarzy tylko od czasu do czasu (ale przy mojej cerze to normalne). Nie ma czegoś niezawodnego co działałoby jednakowo na każdego.

Ja po Logescie tez mialam straszne syfy :/ Najlepszy dla mnie byl Microgynon, ale ma za duza dawke hormonow i niezdrowy :/ I tak zle i tak niedobrze

Gość a czy komuś po Cileście
zniknął lub zmniejszył sie trądzik? Jeśli tak to po jakim czasie?

Gość Zabezpieczona
Jeżeli Twój partner nie chce używać prezerwatywy natomiast Ty nie mozesz zażywać tabletek ze względu na swoja cere uważam iz najlepszym sposobem zabezpieczenia w Waszym przypadku sa czopki dopochwowe przed stosunkiem(np Patentex Oval).

Gość Zabezpieczona
Jeżeli Twój partner nie chce używać prezerwatywy natomiast Ty nie mozesz zażywać tabletek ze względu na swoja cere uważam iz najlepszym sposobem zabezpieczenia w Waszym przypadku sa czopki dopochwowe przed stosunkiem(np Patentex Oval).

Gość Zabezpieczona