Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darni

jak się robi cacyki???

Polecane posty

jogurt, ogórek starty na tarce, wyciśnięty czosnek, odrobina sera feta, sól, pieprz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A jaki ogórek
ŚWIEŻY CZY KISZONY

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jgol
TYLKO I WYLACZNIE SWIERZY I DUZO CZOSNKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prawdziwe tzatziki
ogórek świeży starty, jogurt naturalny, odrobina soli, wyciśnięty czosnek i MIĘTA, pieprzu się do tradycyjnego tzatziki nie dodaje...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość darni
dzięki wielkie!!!!zrobię dzisiaj do obiadu!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mizeria
pytanie czysto techniczne: ogorek starty jak na mizerie w talarki czy paseczki jak sie trze zołty ser? i prawdziwe to w koncu jak wygladaja? bo chce teraz na obiad zrobic a ni wim jak :|

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mizeria
pytanie czysto techniczne: ogorek starty jak na mizerie w talarki czy paseczki jak sie trze zołty ser? i prawdziwe to w koncu jak wygladaja? bo chce teraz na obiad zrobic a ni wim jak :|

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ogorek
czysto technicznie to starty w paseczki albi najlepiej jeszcze drobniej i powinien byc odcisniety z soku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaaaga
robię tak, serek homogenizowany naturalny, najlepszy jest Bieluch, ogórek świeży ścieram wcześniej na tarce w drobniutkie paseczki, solę i odstawiam żeby puścił sok, potem dokłądnie wyciskam i dodaję do derka a na koniec specjalna przyprawa chyba Prymatu do cacyków, nie trzeba bawić się z czosnkiem obierać wyciskać, przyprawka jest super, starcza na 3 serki mniej więcej i kosztoje 79 groszy. Polecam dziewczyny, u mnie mój mąż wcina cacyki do wszystkiego począwszy od obiadu na kolacjach skończywszy, a do grilla jest po prostu suuuuuuper. Podrawiam Aga

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kixa
a moja mama stosuje juz kilka lat troche zmieniony ten oryginalny przepis - a mianowicie zamiast odrobiny daje duzo fety (konsystencja wiec jest wtedy twarogowa taka) i wrzuca ful koperku. Pycha ! Zwlaszcza do grilla.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość filterka
raczej do mięsa z rusztu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×