Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JOVAN

TESTY CIĄŻOWE

Polecane posty

Gość Olusiek
Ostatnio maja koleżanka zrobiła test ciążowy ... swojemu mężowi... Wypadł pozytywnie!!! :) :) :)

Gość 14 tydzień
Nie warzne jaki wyjdzie wynik zawsze trzeba go potem potwierdzic bo testy potrafia kłamać :)

Gość 14 tydzień
tzn nie ważne (wolę sie poprawic niz słuchać znowu od jakiejś yyyyyyyy ze błedy robie a za dzieci sie biorę :)

powiedzcie mi na ile te testy sa wiarygodne? bo juz dostaje na glowe....zrobilam test bo ciagle nie mam miesiaczki i widzialam delikatna kreske, tyle ze byla tak delikatna, ze tylko ja ja widzialam i nie wiem czy idzie mi juz na glowe bo tak bardzo chce ja zobaczyc. Czy wyniki testow sa tak pewne?i jaka musi byc intensywnosc tej cholernej kreseczki zeby byc pewna? pozdrawiam i prosze o odpowiedz ktoras z Was DZIEKI :)

powiedzcie mi na ile te testy sa wiarygodne? bo juz dostaje na glowe....zrobilam test bo ciagle nie mam miesiaczki i widzialam delikatna kreske, tyle ze byla tak delikatna, ze tylko ja ja widzialam i nie wiem czy idzie mi juz na glowe bo tak bardzo chce ja zobaczyc. Czy wyniki testow sa tak pewne?i jaka musi byc intensywnosc tej cholernej kreseczki zeby byc pewna? pozdrawiam i prosze o odpowiedz ktoras z Was DZIEKI :)

Gość 14 tydzień
Kasienka moze poprostu kup innej firmy test i sproboj jeszcze raz :) Pamietaj ze testy kłamią mozesz wedlug testu byc w ciazy a tak naprawd nie byc i na odwrot dlatego lepsze sa wizyty u gina niz te wszystkie testy :)

Gość Ewik
Testy z siusiów są bardziej zawodne niż z krwi. Proponuję, abyś poszła do pracowni analitycznej i wykonała sobie (odpłatnie, niestety) test ciążowy z krwi. One są bardzo dokładne. Zamiast kupować innej firmy test zrób test z krwi!

Gość Ewik
To odnośnie Kasieńki oczywiście

Gość poirytowana/
co wy mówicie??!! ile wy wszystkie macie lat??!!..Jesli testy z apteki były by aż tak zawodne, topo co by je w ogole produkowali?! zastanówcie sie nad tym co mówiecie!! Faktem jest, ze zaden produkt nie jest doskonały, tak jak np. prezerwatywa..jedna na 100 peknie, ale czy to znaczy ze wszystkie sa zawodne?? no chyba nie..

Gość arkanta
rany... testy zawodza, mozna miec okres w ciazy, ginekolog nie jest w stanie rozpoznac... rany.,.. to w takim razie po czym poznac ze jestesmy w ciazy? ;) dziewczyny- bez przesady testy zawodza jak sa za wczesnie przeprowadzane :)

Gość mama fionkasia
wiarygodne. NIGDY natomiast (A BYŁAM W CIĄŻY 3 RAZY) nie wychodziły przed datą spodziewanej @. zawsze w dniu jej rzekomego wystąpienia lub 2-3 dni po. ostatni wyszedł wczoraj i jestem w ciężkim szoku, bo starlismy się półtora roku i juz nie wierzyłam, że się uda i ZERO objawów.

ja uważam, że testy ciazowe sa wiarygodne wtedy, kiedy zrobi sie je ZGODNIE Z INSTRUKCJA, czyli rano, czyli w dniu a najlepiej pare dni po spodziewanym nadejsciu @, czyli że odczyta sie wynik nie pozniej niz 5 min po zakropieniu, czyli ze test bedzie w temperaturze pokojowej, czyli ze nie bierze sie w tym czasie zadnych lekow itd. Jesli ktos spelni te proste i podstawowe warunki do tego, zeby test byl wiarygodny, to czemu ma nie byc? Uwazam zreszta, ze test pozytywny jest niemal zawsze wiarygodny, no bo skad w moczu ludzka gonadotropina? Test mozna powtorzy jesli wyszedl niegatywny, mozliwe, ze byl zrobiony za wczesnie albo po prostu dla sprawdzenia. wteyd ma sie pewność jako-taką. I nie nalezy sobie wkrecac jakis niewidocznych kresek-widmo. Jesli jest sie w ciąży i zrobi test w dniu spodziewanego okresu (bo wczesniej nie ma sensu) to ta druga kreska wyjdzie, moze blada ale wyjdzie bez patrzenia przez lupe czy godzinnego wpatrywannia sie. Ja tak uwazam bo mi sie tak sprawdzilo a w swoim zyciu testow zrobilam sporo.

Gość gryczka
Nie ma testów 100% pewnych, ale mnie nie zawiodły nigdy. Zawsze gdy nie byłam w ciąży, wychodziły negatywne, natomiast gdy zaszłam, wyszedł mi pozytywny jeszcze przed spodziewana miesiączką (i to nie żaden drogi, tani paskowy z allegro). Co do testu pozytywnego u mężczyzny - przeczytałam, że u mężczyzny hormon Hcg może być imitowany przez hormon przysadki LH. Byc może test wykrywający stężenie Hcg w moczu, reaguje też na podwyższony poziom LH?... Stąd pozytywny test u faceta.