Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szefowa

Ludzie dlaczego się nie myjecie???

Polecane posty

Gość szkoda_słów
Ja mam w biurze taką "przyjemniaczkę', która celebruje w pracy drugie sniadanko kilka razy dziennie. Nie byloby w tym nic złego gdyby nie to, że zajada: - sałatke sledziową z cebulką - pomidorki posypane szczypiorkiem (kroi biurowymi nozyczkami!) - kanapeczki ze smalcem (plus oczywiscie cebulka) - ogórki kiszone - kanapki z jajkiem na twardo Po takim "lunchu" w całym pokoju wali nie do zniesienia.Uważam takie zwyczaje,za - delikatnie mówiąc - brak szacunku dla współpracowników, zeby nie powiedzieć chamstwo. Dodam jeszcze, że owa światowa dama na pięć minut przed wyjściem z pracy owiewa całe ciało, na ubranie rzecz jasna, dezodorantem lub wciska sobie pod nieumyta pachę kulkę i majstruje kilka sekund w ramach odświeżenia... Latem nosi klapki, od kilku lat te same, które wydają nieciekawy odgłos klejącej sie stopy - klip-klap klip-klap:D Plus te podróby perfum... tragedia. pachna przez 15 minut , po czym zamieniają sie smród nie do zniesienia. Oczywiście, pani ta uwielbia robic wykłady o higienie osobistej i jej rzekomym braku u innych.

Gość szkoda_słów
W czasie studiów byłam zmuszona mieszkac jakis czas na stancji u pewnej babki, która miała w chacie łazienkę - brodzik i wannę, ale nie korzystała z niej i mnie kazała korzystać z miski! Codzienny prysznic uważała za fanaberię. Ciagle rzucała aluzje o szkodliwym wpływie mydła na skórę, a tłuste włosy zamiast mycia polecała "przesypywac ziółkami" to znaczy na tłusty łeb wysypać jakieś suche ziółka np. szałwię i potem cierpliwie to wyczesywać:D

Gość ghjerqytyxhx
Nic wam nie da mycie jesli sie szybko pocicie moi drodzy. Czasem ktos ni eumyty codzienie bedzie ladniej pachnial od takiego umytego ktory wlasnie sie spocil idac gdzies.

Gość MjakMiłość
podciagam, bo topik zdycha:))

Gość Prędzej bym zrezygowała
z obiadu niż z mydła i dezodorantów.

Gość myć się
?!!!! za nic!!!!! za zimno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1może latem ale teraz brrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Szkolna Higienistka
Czas odswiezyc.

Gość meguś
na poczatku studiow pracowalam z sklepie wiec mialam stucznosc ze sporymi stadami ludzi.. potwierdzam wszystko co tu piszecie - polowa strasznie cuchnie.. najgorsi sa starsi faceci - cuchna jak bezdomni.. obrzydlistwo.. babki tez - wymalowane, wystrojone a piety popekane i czarne.. ostatnio mam obrzydzenie do przymierzania ciuchow w sklepach - jak pomysle sobie, ze to taki syfiarz mogl przymierzac wczesniej :/ a slyszeliscie o akcji ze swierzbem? w lodzi to niemal epidemia - a przeciez to choroba brudnych ludzi..

Gość o matko przenajświętsza
Meguś zaraz się pożygam... :o

Gość Linlig
mydło nie jest drogie , szampon też nie kosztuje dużo .... po świecie krąży opinnia - Polacy to brudasy ....

Gość do góry...
:P.....:P.....myjcie się ludzie....:P

Gość p-mk
wedlug mnie to sa skutki wychowania, bo "co skorupka za mlodu nasiaknie ..." - do tej pory na niektorych wsiach czy wstarych budownictwach w miastach nie ma lazienek i kapiel (w misce) jest raz na tydzien, w niedziele przed kosciolem! A swoja droga, nieprzyjemny zapach potu to czesto zachwianie pewnych receptorow w skorze - ale o tym powienien wypowiedzic sie demratolog. opowiem Wam dwie historyjki: 1 - mam dwie kolezanki - pedantki, bardzo czyste dziewczyny, zawsze ladnie i elegancko (!!!) ubrane... mieszkaja razem na stacji, ba spia w tym samym lozku, gdy jedna jedzie na weekend do domu, do drugiej w tym czasie przyjezdza chlopak ..wiadomo nie sa w tym lozku "grzeczni" (dziewczynka nie pozwala facetowi w sobie konczyc) ... konczy sie weekend - chlopak wyjezdza, kolezanka przyjdezdza i spi w tej samej poscieli - zmulilo mnie gdy o tym uslyszalam. 2 - bylam w akademiku w odwiedziny, noi bylam na tyle "niewychowana", ze potrzebowalam skozystac z toalety (boks - dwa pokoje, przedzielone wspolnym wc i prysznicem - zajmowany przez 4 eleganckie dziewczyny, po 2 w pokoju) ..by dojsc do toalety, musialam przejsc kolo prysznica - prysznic oklejony conajmniej centymetrowa warstwa jakiejs mazi - w srodku to samo, tylko na gorze widac, ze pod ta mazia sa ukryte kafelki... coz dochodze do wc .... postalam troche, spuscilam wode, coby "wgladalo", ze sie zalatwilam, szybko sie zmylam sie do domu.... bo pecherz nie wytrzymywal... Czy tak trudno w 4 osoby zrzucic sie na "domestos" ? jakis miesiac potem pojechalam w delegacje z uczelni do innego miasta i mialam nocleg w akademiku - na sama mysl o prysznicu w akademiku robilo mi sie niedobrze - oplukalam sie w zlewie...

Gość gość
W akademikach pod prysznicami najlpesze sa postawione klocki albo podpaski czy tampony:DDD

Gość Desperados szybkobiegos
Jest zasada ;czyjesz że sie ktoś mocno poperfumował -nie mył się !!! Najgorsze są dziewczyny 15-20 lat cipki myją sobie tylko od święta !

Gość ffffffffffffffffffffffffffffff

Gość i tak powiem
Ludzie myjcie się!!!!!!!!!

Gość Anyone
dziś na pewnym forum zostałam wyrugana bo powiedziałam ze chłopcy powinni golić pachy ... co Wy na to ??

Gość Anyone
to było bardzo złe forum ....i wyobraźcie sobie że to młodzi ludzi tam byli poniżej 20 roku życia ... jak napisałam że chłopcy też powinni siędepilowac i owłosionego bym nie dotkneła to mi kazali za kobietami się rozglądać .... prosze oto jak wygląda młodziez .. przyszłość narodu .... a niech ich kolka zeprze :|

Gość Anyone
Ale się usmiejesz jak Ci coś powiem ... oni stwierdzili że uwaga .... " takie poglądy są niedojrzałe i żałosne " i mam dorosnąc. Zdanie mludzi na tamtym forum dojrzałość przejawia się w uwielbieniu dla włochów ... komedia. Pewnie masz rację że oni jeszcze młodzi i myslą że jak włos pod pachą urośnie to prawdziwi mężczyźni ... aż mi wstyd za tą młodzież ....

Gość a feeeee
bo dla nastolatkow jest to cos nienormalnego/, a przede wszystkim mysla ze jesli sobie pachy ogola (juz nie mowiac o jajkach) to jak sie koledzy oprzypadkiem dowiedza to ich wysmieja. Oni musza chyba do tego dorosnac... Mam sasiada ktory ma 19lat, cala "paczka" stwirdzili, ze sie ogola w dowod przyjazni:D Teraz sobie wloski przykrucaja maszynka do golenia wlosow, regularnie. Czyli umawiaja sie na jeden dzien i maszynka wedruje z raczki do raczki:O

Gość Anyone
a weź .... masakra ... przecież golenie się powinno byc normą a nie jakiś rytuał ....jeszcze powinni te włosy spalić w ognisku trzy razy podskoczyć na jednej nodze i powiół zagotowac ze skrzydłem nietoperza. Wiecie naprawdę młodzi chłopcy uważają depilacje za pedalską, jak kiedyś wyśmiałam mego kumpla że ma włosy pod pachami a on na to z oburzeniem : Tylko pedały golą pachy ... a ja na to .. hahaha jestem córką pedała chłopcze bo mój Ojciec goli pachy .. ale chłopca ścięło hahaha....bo on miał wtedy 17 lat a mój Tato 50 ... a dziewczynek większość to wyżej kolana depilatorem chyba nie siega jakoś tak na wf widać było jak ćwiczyły w krótkich spodenkach na hali .... Zresztą gadałam z moimi koleżankami o depilacji intymnej i wyszło że tylko ja mam ją wykonaną .... :/

Gość a feeeee
te porownanie do pedalow jest czeste.... Moj facet sie nie golil, wystarczylo ze powiedzialam jego siostrze( on siedzial z nami;)) ze lubie ogolonych facetow, no i nastepnego dnia juz gladki;) To bylo na samym poczatku naszej znajomosci. Od tego czasu nie widzialam wlosow pod jego pachami... W pracy zaczal sie pozniej wrecz tym szczysic, na poczatku mu glopio bylo, ale jak zobaczyl, ze nikt sie z niego nie smieje to inaczej na to patzyl. Mamy 21 wiek i to jest estetyczne,niestety nasz kraj jest troszke zacofany;) Wspomniany wczesniej juz sasiad, gdy sie wkoncu ogoli to wszem i wobec to ropowiada.. "Dzisiaj sie ogolilem". To jest dopiero zabawne. Tez chyba zachce rozpowiadac kiedy to robie, bo to musi byc dla innych bardzo interesujace;)

Gość ja ja ja ja
Haha ... rzeczywiście póki chłopakowi nie będzie zależało na dziewczynie bardziej niż na zdaniu kolegów to chyba będzie chodził zarośnięty jak małpka. Mądrze Swego amanta urobiłaś :D wyszło na to jakby on sam wpadł na to żeby Ci się podobać a Ty nie musiałaś bezposrednio do niego tak mówić bo wiadomo ... męska duma .. łatwo urazić :D

Gość Anyone
Zgadzam się z Tobą że mimo że mamy dwudziesty pierwszy wiek to mimo wszystko ludzie jakoś nie dbają o higiene i przyznam ze sprytnie swego chłopka podeszłaś :D

Gość a feeeee
na facetow sa sposoby;) Teraz mowi ze sobie nie wyobraza miec tam wlosow.. Podobnie ma sie temat kulek pod pachy. Nieznaczna czesc facetow ich uzywa bo to takie niemeskie;) Moj watpil w dzialanie tego wynalazku, a wiadomo ze facet sie bardziej poci niz kobieta (przewaznie), no wiec sama mu taka kulke kupilam:P Teraz ma zawsze dwie. Jedna w zapasie jakby z druga sie cos stalo;) Faceta trzeba takich rzeczy nauczyc bo malo ktory sam to robi.Sa oczywiscie wyjatki...

Gość jak to naturalne
gdyby natira (bog, sila wyzsza, itd) chciala aby ludzkosc byla bez wlosow to tak by bylo! Skoro tak nie jest tzn. ze to jest SZTUCZNE a skoro jest sztuczne to nie moze byc naturalne! TO chyba logiczne ? no nie ? P.S. swoja droga - po co facetowi zarost ?

Gość /heklaka
odświerzam!!!!!!napiszmy cos o brudasach jeszce

Gość pierce
Ja tam wlosy pod pachami przycinam. Moze kiedys ogole :)

Gość tomik
Ja tez niestety mam podobny problem z zapachem ciala. Mam 21 lat i nawet zaraz po kompieli przejdac pare metrow spoce sie i czuc ode mnie pot.Tak jak wspominalem w kwestii higieny nie mam sobie nic do zarzucenia kapie sie minimalnie 2 razy dziennie zmieniam i piore koszulki codziennie uzywam roznych anyperspirantow perfumow (ale one daja niekiedy tragoczny rezlutat). NIe wiem co mam z tym zrobic.Lekarze nic nie radza a ja mecze sie z tym juz ponad 2 lata. Juz mi psycha od tego kleka powoli.Na studiach tyle ludzi a ja przemykam gdzies jak najdalej od nich byle by tylko nie poczuli ze jestem spocony. przeciez to jakas paranoja horror.Stosuje antidral fakt pod pachami poce sie mniej ogolnie malo sie poce ale ten pot i tak jest nieprzyjemny.A na dodatek ludzie niektorzy mysla ze sie chyba nie myje.NIgdy nie mialem takiego problemu zawsze bylem otwarty bezposredni spontaniczny a teraz jestem niemal zamkniety w sobie.Co robic dalej? Przeciez z tym sie nie da normalnie na tak beztrosko zyc jak nie ma godziny zeby o tym nie myslec??? Prosze o pomoc... i pamietajcie ludziska pozory najczesciej myla peace