Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onkaaaa

Jakie tabletki są odpowiednikiem Diane35??

Polecane posty

Gość onkaaaa

No właśnie mam pytanie takie, jak zawarte w temacie. Ostatnio lekarz zapisał mi Dianę i po przeczytaniu Waszych opinii zastanawiam się, czy chcę faktycznie je brać. Jakie tabletki jako zamiennik przepisywali Wam lekarze?? Wiem, że pytanie powinno paść do ginekologa i tak będzie, ale chciałabym się wcześniej dowiedzieć od Was. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam.

Gość odświeżam

Gość Diane35....
jest lekiem hormonalnym, a nie pigułką anty. jesli w dostałś ją jako antykoncepcję, zmień lekarza bo Twój jest skorumpowany. jeśli na problemy z gospodarka hormonalną (recepta od dermatologa bądź ginekologa) to powinnaś skonsultować z to z endokrynologiem, ale prawda jest taka,że wśród tego typu leków diana jest chyba jednym z lepszych i nie znajdziesz zamiennika, który miałby np. mniej skutków ubocznych

Gość eeee
no jasne ze sa takze i anty!!

Gość onkaaaa
Proszę o więcej wypowiedzi. Diana też ma działanie antykoncepcyjne, dlatego chciałabym wiedzieć jaki jest jej zamiennik.

Diane35 to faktycznie jest lek hormonalny, a działanie antykoncepcyjne to skutek uboczny działania tej tabletki i zaden porządny lekarz nie przepisze jej jednynie w celu antykoncepcyjnym. Jeśli nie masz poważnych problemów z cerą, nadmiernym owłosieniem, itd. to nie powinnaś brać tych tabletek, bo są zbyt \"silne\". A odpowiednik...? To już powinien dobrać ten porządny lekarz, a tabletek antykoncepcyjnych jest dużo- logest, jeanine, marcilon, itp. i na pewno są lepsze dla zdrowej kobiety niż diane35.

Czesc. Dziewczyny,moglybyscie mi powiedziec-minimalnie zmieniajac temat,za co przepraszam- na listku Diane sa oznaczenia dni czy cyferki? Dzieki wielkie

Gość po diane puchna cycki straszne
to jest, a te z numerkami to nie sa iluś tam fazowe

Zadalam pytanie wyzej a pro pos dni tygodnia na opakowaniu.Otoz zalezy mi na tym,aby tych dni tygodnia nie bylo

Gość sybillka
Diane35 to faktycznie tabletki hormonalne lecznicze (na problemy hormonalne czyli, nadmierne owłosienie, trądzik), dodatkowym działaniem jet zapobieganie ciąży. To prawda, że są skuteczne. leczyłam sie nimi kiedyś 3 lata, potem po przerwie, rok. Ciązy nie było, cera super, włosy nietłuste, pryszczy zero (a mam 33 lata i mialam z tym straszne problemy). Ale... kiedy przestalam brać, wszystko wróciło do poprzedniego stanu :(. a gdy brałam przytylam jakieś 20 kg, pieri mam o 3 rozmiary większe, śą jak naturalne silikony, sterczące, krąglutkie i bardzo jędrne, jednak bardzo, bardzo wrazliwe. na owłosienie nie pomogło... pozdrawiam

Gość Kuracja tradzikowa
Ja też brałam Diane35 przez prawie rok. Trądzik wyleczyłam, wszystko było ok jak je brałam. Ale teraz już nie biore 3 miesiąc i wszystko wróciło do poprzedniego stanu. Najgorsze jest to że trądzik mam jeszcze bardziej niż przed tabletkami :( Nie wiem czym go teraz leczyć.

Gość eeeMILKA
A ja biorę Diane35 na zaburzenia hormonalne już ponad rok. Włosków duuużo mniej. Cera nie bardzo się zmieniła. Zadowalający efekt uboczny - powiększenie piersi o jeden rozmiar:) W sumie są ok:) Porównania jednak nie mam, bo to moje pierwsze anty.

Gość Oleńka1984
A ja też biorę Dianę i też mi się cera nie zmieniła, a niby miałam mieć buzie jak pupcia niemowlaka:( ale czuję się dobrze, a biust to mam D, więc nie chcę żeby był jeszcze większy:)

Gość cybilla
brałam Diane przez 3 lata,teraz własnie je odstawiam,musze przerwe sobie zrobic,ale prawda jest taka ze cera mi sie poprawiła,biust zwiększył,nic nie przytyłam a nawet schudłam :):):), brałam dużó tabletek tzn.cilest,harmonet,microgynon,minulet...i powiem ze te mi najlepiej podpasowały...aż sie boje co teraz bedzie,najwyżej wróce do nich znowu :):):) polecam je wszystkim,jako anty tez sie sprawdziły i to nawet bardzo;););)

Gość welll
Nie ma odpowiednika Diane 35. Tak jak piszą dziewczyny jest to lek antyandrogenowy , a sposród leków antykoncepcyjnych minimalne działanie antyandrogenowe ma tylko Yasmin, ale nie polecam, ma złą sławę i złe statystyki. Diane 35 nie polecam tym bardziej. Lek starej generacji o potężnej ( w porównaniu z innymi lekami) dawce hormonów. Prawie murowane żylaki (Prawie, bo są osoby które znoszą dobrze ten preparat)