Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaasiaaaaaaaaaaa

Jaki polecacie krem przeciw rozsrępom?

Polecane posty

Gość aaaasiaaaaaaaaaaa

Panicznie boję się rozstępów, jestem w 5tym m-cu, używam teraz jednocześnie kremu sanosan i avon, a jakich wy używałyście i działały (albo nie)?

Gość Beataa 19
Pojawianie się rozstępów jest zależne przede wszystkim od uwarunkowania genetycznego przyszlej mamusi. Jeżeli Twoja mam miała je to Ty tez ich nie unikniesz niestety. Wszystko, nawet co do miejsca w którym się pojawiają jest podobne. Ja jestem w 7 miesiącu, przytyłam 7 kilo i rozstepy mam tylko na piersiach. Moja mam w ciąży przytyła prawie 30 kilo i też rozstepy pojawiły się tylko na piersiach. Używanie specyfików na tą "przypadłość",że tak powiem może tylko troszkę pomóc strukturze skóry walczyć z rozstepami. Ja stosuję oliwkę bambino, od jonsona dostalam uczulenia, więc nie polecam. Znam też Fissan, Mustellę, Penaten. Najlepiej tez kup parę opakowań Rutinoskorbinu, maja działanie obkurczające, więc też wspomagaja walkę z rozstępami. Kup rękawicę silazową i podczas prysznica masuj miejsca narazone na rozstepy. Pomagaja też prysznice naprzemian ciepłe i zimne. Zaczynasz od goracej wody ( 5 minut), potem zimna (też 5 minut) i tak na zmianę pare razy. Ostatnia kuracja niestety bardzo nieprzyjemna jest, ale bardzo ujedrnia skóre. Polecam!! ok, koncze, papa, pozdrawiam.

Gość Beataa 19
AAA! Zapomniałam, jezeli stosujesz oliwkę to parę razy dziennie, będziesz miała miękką skórę i będzie jej łatwiej się rozciagać, zwłaszcza na brzuszku. papa

Stosowałam Fissan kiedy byłam w ciąży, rozstępów nie mam przynajmniej w tych miejscach, gdzie smarowałam. :)

Gość ccccc
W ciązy uważaj na masaże... A żaden krem nie gwarantuje, że nie wystąpią u Ciebie rozstępy. Delicjo, tu nie chodzi tylko o rozciąganie skóry, podatność odziedziczoną w genach, ale o zmiany hormonalne, zaburzenia itd. Możesz mieć rozstępy z zupełnie innych powodów, niż przypuszczasz. Ja mam rozstępy po odchudzaniu, ale po ciąży- ani jednego... Asia, smaruj się czymkolwiek, co dobrze nawilża i uelastycznia I MA INFORMACJĘ, ŻE MOŻE BYĆ STOSOWANE PODCZAS CIĄŻY (albo olejem z oliwek lub migdałów), szczyp brzuszek i zdrowo się odżywiaj, bez przejadania. Co ma być, to będzie ;) a na pewno najważniejsze, by było zdrowe maleństwo :)

Gość Zosia1989
Witajcie:) Jestem Zosia i mam 25 lat. W sierpniu dowiedziałam się, że będę mamą. Rodzę w kwietniu. Mojej ciąży towarzyszyły różne przygody np. testy ciążowe a byłam w ciąży itp. Postanowiłam założyć kanał na youtube.com o ciąży. Będzie to miejsce zarówno dla kobiet oczekujących maleństwa, jak i starających się o swojego bobaska. Proszę o komentowanie i dzielenie się swoimi doświadczeniami. Możemy się wiele od siebie nauczyć. Będąc w ciąży brakowało mi takiego miejsca i filmików o tej tematyce. Oto link do mojego ostatniego filmiku: http://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=-sCcyEW5NVg. Jest o moich objawach i potędze kobiecej intuicji. Jeśli się Wam spodoba subskrybujcie, by być na bieżąco i razem tworzyć kanał. Mam nadzieję, że każda kobieta znajdzie tam coś dla siebie:) W kolejnych filmikach pojawią się informację dotyczące pierwszej wizyty u ginekologa oraz mitów związanych z ciążą. Buziaki:*