Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam porad i opinii

Pomysl na wlasny biznes: restauracja

Polecane posty

Gość szukam porad i opinii

Witam. Nie wiem czy dobrze trafilam, ale chcialabym podyskutowac na temat swojego pomyslu. Mysle o otowrzeniu wlasnej restauracji. Nie teraz, ale za jakis czas. Chcialabym podejsc do tematu powaznie i byc dobrze przygotowanym. Dlatego zapytam czy w ogole w naszym kraju oplaca sie rozkrecac taki biznes? A jesli juz to czy warto postawic na restauracje eksluzywna (a o takiej wlasnie marze) czy raczej taka sredniej klasy? Doswiadczenie w branzy posiadam wiec mysle ze mysle, ze z prowadzeniem restauracji nie mialabym problemu. Gorzej natomiast z miejscem, bo nie wiem czy myslec o duzym miescie czy raczej takim sredniej wielkosci. Bede wdzieczna za rozne opinie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hmmm mogę powiedzieć z tego co wiem, ze jest to biznes wymagający ogromnych nakładów, które zwracają sie przez wiele, woele lat, o ile w ogóle :) znam osobę, która włożyła w restaurację polączoną z domem weselnym 2 miliony :) restauracja ma sie świetnie, działa dziesiąty rok, ale nie ma nadziei żeby te dwie bańki mialy sie szybko zwrócić. To raczej tak, jakbyś dala je komuś na przechoanie, żeby wypłacał ci c miesiąc kilka tysiaków, żeby szybko nie wydać calości...no i zawsze możesz próbować restaurację sprzedać i kasę w części odzyskać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szukam porad i opinii
wklad finansowy posiadam i wiem, ze zainwestowc trzeba jak w kazdy chyba biznes. Chodzi mi po prostu o to czy to jest oplacalne w sensie, ze czy da sie utrzymac z tego i na jaka restauracje postawic i gdzie. Bo niby w polsce coraz gorzej i ludzi nie stac na restauracje ale jakos wiele z nich swietnie prosperuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
2 miliony? Ha ha ha. Weź zejdź na ziemię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Według mnie gastronomia bardzo się rozwija w naszym kraju teraz i jest mega dochodowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zdecydowanie, jak się ma dobry pomysł to według mnie to super pomysł. Urządzenia gastronomiczne teraz można w dobrej cenie dostać, są polskie firmy które je produkują, takie jak GORT - http://www.gort.pl/kategoria/urzadzenia-grzewcze/ Tylko trzeba dobrą ekipę mieć bo to klucz do sukcesu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pytaj gesler

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
O ile nie jestes grubaska i nie bedziesz wyjadac wszystkiego, a porcje beda duze i smaczne to moze sie powiesc ten interes. Ja nigdy nie chodze do knajp prowadzonych przez grubasow. Poza tym to oznacza, zr jedzenue jest tluste i niezdrowe. Wlasciciel i kucharz musza byc zgrabni i zdrowo wygladac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×