Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dama szpinakowa

świeży łosoś i co dalej ?

Polecane posty

Gość dama szpinakowa

proszę o sprawdzone przepisy na danie ze swieżego łososia . W grę nie wchodzi smazona ryba :( ani pieczona w foli. chodzi mi raczej o rybkę duszoną w jakims fantazyjnym sosie, coś innego wykwintnego a zarazem nieskomplikowanego .Mam życzenie wiem , wiem ...ale moze jednak znajdzie się specjalista od rybnych smaczków.:))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dama szpinakowa
:)) cóż wszystkiemu podołać nie jesteśmy w stanie .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A może na surowo??? Łososia filetujesz i ściągasz skórę! Filet wkładasz na chwilę do zamrażalnika, dla łatwiejszego krojenia! Kroisz ukośnie w poprzek cieniutkie plasterki i układasz jeden obok drugiego na zakładkę (jak wędzonego lub wędlinę) na półmisku! Posypujesz drobno pokrojoną cebulką! Solisz! Lekko skrapiasz maggi! Zalewasz olejem, np.słonecznikowym lub jaki masz pod ręką, tak- by cebula na łososiu była przykryta. Wstawiasz do lodówki na godzinkę do przegryzienia! Wyjmujesz i......... zajadasz się pychotką! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dama szpinakowa
szelka :)) sweietny pomysł .. to coś a`la carpaczio nie wiem jak to się pisze , mniejsza z tym :(( wystarczy jeszcze garść wloskich orzechów i rybka pycha . Niestety to nie potrawa na obiad :)) cóż uduszę łobuza w jarzynach z szarlotką ..i podam z ryzem :)) a kawałeczek zostawie sobie na tatara :)) mniammmmm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość będziesz dusic z
szarlotką ?????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
filecik z łososia, na to szpinak i ser Roquefort, lub jakis inny plesniowy i zapiekasz w piekarniku. Pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w sosie koperkowym
udus go w z czosnkiem dodaj cytryny, naturalnego jogurtu gestego i posyp koperkiem, pycha mozesz zmielic i zrobic kotlety mielone z sosem jogurtowym albozmielic i nadziacv pierozki i na patelnie albo nadziac nim np. kabaczka z ryzem i papryka ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
damo szpinakowa - z szarlotka???????? jesli nie chcesz smazyz ani piec (czemu nie chcesz piec?), to wrzuc na wrzatek (b. malo wody), zmniejsz gas i pogotuje, az nie bedzie surowy, wyjmij, a na tej wodzie zrob sos (koperkow np.).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dama szpinakowa
dzieki za przepisy :)) w rezultacie upitrasiłam go na swój sposób. Udusiłam @ w warzywkach , dodałam szafranu i startej skorki z cytrynki , do tego ryż z kurkumą i bylo przepysznie :)) kawaladek ostawiłam na tatara :)) i stwierdzam , iż jest lepszy niż z wołowinki :))))) jeszcze raz dzięki :)))) można na Was liczyć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
czyli jak udusialas, damo szpinakowa w warzywkach? bo mnie to zaciekawilo, jako ze uwielbiam dania jednego garnka ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×