Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jala

nie chce jesc

Polecane posty

Gość jala

moj maluch ma 5 tygodni i musze go dokarmiac ( za malo przytyl tylko 200g) kupilam nan-a ale on nie chce tego jesc co mu dawac ja niestety mleka mam za malo pomozcie mamuski

postaraj się pić bardzo dużo herbatki na pokarm,kupisz w aptece.Pomaga.A co do dzidziusie to moż e p owinnaś iść do lekarza jak nie dojada i nie chce mleka z pudełka.Dostawiaj go jak najczęściej do piersi a pokarm sam się utworzy przy ssaniu.Powodzenia.

Gość jala
bylam u lekarza i z dzieckiem wszystko wporzadku , lekasz sam dziwi sie czemu nie chce jesc

Jeżeli karmisz piersią to może tylko ci się wydaje że masz mało pokarmu a dziecko się i tak najada.Jeżeli karmisz je piersią bardzo często w ciągu dnia to może tyle wystarczy.Pij pyszne herbatki(ble) na pokarm i będzie dobrze.

PRZECZYTAJ PROSZĘ Kochanie nie zniechecaj sie .Ja mala karmie juz 11 miesiecy prawie. Na poczatku to ja jej cyca na siłę wpychałam do ustek.Tyle co dzieciątko sciagnie z piersi tyle i przybiora one pokarmu-i tak non stop.Staraj sie malca nawet budzic w nocy w dzien o stałych porach co 2 godziny co 3 godziny i dawaj mu cyca (na siłe). Mysle ze tu nie chodzi o pokarm w piersiach. Mało napisałas. Napisz jak czesto je ile je ,bawi sie czy je, ile masz mleka leci ci pokarm w piersiach?. Ja miałam pokarmu a pokarmu a lekarz stwierdził--pani ma mało pokarmu niech pani pije mlekopedne ziołai ,wode 5l. No to ja piłam. Az dostałam zapalenia piersi bo miałam juz w tedy tyle pokarmu ze ona to juz wcale nie dawała rady sciagac. A zapalenie to jest gorsze od ..oooo wielu zeczy. A jesli juz napiszesz objawy jak prosiłam to podam ci nazwe jednego zioła ktore uratowało mi pokarm gdy byłam w wielkim stresie i omal nie straciłam pokarmu.

Gość tez matka
Jeśli masz mało pokarmu i lekarz zalecił dokarmianie to spróbuj podać inne mleko niż Nan.Możesz podać Bebilon Pepti (bardzo lubiany przez maluszki i polecany dla wcześniaków i dzieci z niską masą urodzeniową)lub innego Bebilonu dla dzieciaczków od 1 miesiąca zycia.Do piersi nadal próbuj przystawiac jak najczęściej może jeszcze jest szansa ,że Twój organizm zacznie produkować więcej pokarmu Pozdrawiam i życzę wytrwałości :)

Gość jala
moj maly raczej bawi sie cyckiem niz je noi okazalo sie ze ma anemie urodzilsie 4350 i przytyltylko 200g je na zadanie a pokarmleci marnie