Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMCIA

ZA TYDZIEN RODZE A NIE MAM JESZCZE IMIENIA DLA CHLOPCA- POMOCY!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Mama Oskarka
Powiem Ci szczerze że ja wiedziałam z badań USG ze bedzie chlopczy a mimo to nie wybralismy imienia. Ja chcialam inne imie mąz inne...nie moglismy sie dogadać! I dziecko było bez imienia przez jakiś czas.... Dopero polożna która do mnie przychodziła powiedziała ze musi coś wpisac do kartoteki i muszę sie zdecydować. Wiec pomyslalam sobie ....ze bedzie OSKAR....jak oskar nagroda....nagroda za moję męki na porodówce :o) I tak zostało ... Osi...bo tak nazywamy go zdrobniale ma dziś już 6 lat. A pamietam to wszystko jakby było wczoraj :o)

Gość 35u789
Damian to piękne imię

droga mamciu, wybierzcie imie takie, jakie wam obydwojgu sie podoba. Ciagle slysze, ze dziecko bedzie mialo w szkole trudnosci, jesli nada mu sie imie nie bedace w spisie imion polskich. To jakas wierutna bzdura. Przezylam juz troche lat, i nie spotkalam drugiej osoby o imieniu takim jak ja. W calym zyciu nikt nigdy sie ze mnie nie smial ani nie komentowal mojego imienia na \"nie\". Wrecz przeciwnie, wszyscy pytali skad takie imie i jak rodzicom udalo sie je zarejestrowac a tym bardziej ochrzcic (a uwierz mi, ze w tamtych czasach bylo to o wiele trudniejsze niz dzisiaj). Moja corka tez ma niespotykane imie, i tez nie ma zadnych problemow z tym zwiazanych (jedyny problem, to fakt, ze nie ma go w polskim kalendarzu). W przedszkolnej grupie miala kolege o imieniu Iwo. I tez nie zauwazylam, zeby ktokolwiek smial sie z tego powodu. Pozdrawiam i zycze powodzenia w wyborze wlasciwego imienia dla synka

Gość tammy
Ja bym dala -RAFAL!

Gość agnes1
Erwin.Mój syn ma tak na imię.

Gość Mamcia
Dziekuje wszystkim za podpowiedzi..... maz upiera sie przy Piotrusiu..... syn chce Tomka...... tesciowa Tadzia...... mama Krzysia..... tata Grzesia...... kurna chyba osiwieje zanim wybiore...... mi wciaz podoba sie Oskar ale cala rodzina robi skwaszone miny jak tylko o tym wspomne.... jeszcze pare dni do rozwiazania a wdomu wojna..... Maz teraz jeszcze wymysla jakies dziwne imiona dla dziewczynki, jego ostatnie pomysly to Atena albo Gloria...... Ide sie przewietrzyc bo mi czacha dymi.....

Ja dam jesli bedzie chlopiec to Piotrus - wierz mi Piotrusie sa takie slodkie....a imie tez swoje znaczy......i jest bardzo ladne

Proszę nie dawaj imienia OSKAR, wstyd się przyznać ale mój psiak tak się nazywa, dodam iż jak mu nadawałam to imię to 15 lat temu nie słyszałam o żadnym ludzkim oskarku, teraz jak slyszę jak wołają dzieci to aż mi głupio zawołać moją starowinę po imieniu :( bo w sumie jest to imię ludzkie. Jest tyle pieknych imion meskich może Maksymilian, albo Alexander kurcze też będę miała problem :) powodzenia :)

Proszę nie dawaj imienia OSKAR, wstyd się przyznać ale mój psiak tak się nazywa, dodam iż jak mu nadawałam to imię to 15 lat temu nie słyszałam o żadnym ludzkim oskarku, teraz jak slyszę jak wołają dzieci to aż mi głupio zawołać moją starowinę po imieniu :( bo w sumie jest to imię ludzkie. Jest tyle pieknych imion meskich może Maksymilian, albo Alexander kurcze też będę miała problem :) powodzenia :)

Gość misiaaaaaaaaa
a ja proponuje Alan:)...to bardzo sliczne imie:)

mam takie \"niejasne przeczucie\", że Adam, Jan, a nawet Franciszek, ani Rafał, ani Grzegorz, ani Michał, nie są wcale polskimi imionami... zwłaszcza Adam, który jakoś tak w Raju żył i Żydzi go tym imieniem nazwali, a Rafał toż to Archanioł, też z Biblii... inne podobnie, F typowo polskie imiona są raczej mało używane, bo dziwacznie brzmią dla ogółu... u nas przez przypadek synkowie mają imiona dwóch najwazniejszych Apostołów: Jana i Piotra, a nawet ich jeszcze nie ochrzciliśmy Jaś nam się od zawsze podobał, zreszta moj tata tak ma na imie... Piotruś :) też ładne imię, a tym razem po najlepszym meża przyjacielu... może to jest jakaś metoda nawybranie imienia?/ a Oskar może mieć na drugie przecież, możesz do synka mówić i drugim imieniem :) U mojego Brata nastąpiła nawet zamiana drugiego imienia na pierwsze, bo każdy nawywał go właśnie drugim imieniem :)

Gość spinka
Mamciu - szczęśliwego rozwiązania życzę! Może z tym imieniem poczekacie do narodzin dziecka - może skojarzy Wam się z jakimś imieniem Jego wygląd, może tego dnia w kalendarzu będzie jakieś fajne imię, może od imienia położnej , która będzie przy porodzie. Ja myślę nic na siłę. I jeszcze jedno - nie dajcie się rodzinie - to Ty i Twój mąż macie podjąć decyzję. My wymyśliliśmy Maję jescze przed porodem, ale gdy mąż miał iść zarejestrować dziecko, to się zastanawialiśmy, czy dobrze robimy, bo rodzinie (zwłaszcza babciom) się nie bardzo podobało, ale jak popatrzyliśmy na Małą...to już nie mogliśmy inaczej - to taka mała pszczółka. A po jakimś (króciótkim) czasie rodzinka się przyzwyczaiła i nie wyobrażała sobie, że ta mała dziewczynka może mieć inaczej na imię :D

Gość słoenecznica
Michał Olaf Krzysztof Paweł Dawid...

ja mam córkę ale na początku ciąży mieliśmy już imiona dla chłopca i dziewczynki. Chłopcu chcieliśmy dać DOMINIK i pewnie tak będzie, bo nie zamierzam poprzestać na jednym dziecku, no i mam nadzieję, że drugie to będzie chłopiec... :) Pozdrawiam wszystkie mamuśki.

ja mam córkę ale na początku ciąży mieliśmy już imiona dla chłopca i dziewczynki. Chłopcu chcieliśmy dać DOMINIK i pewnie tak będzie, bo nie zamierzam poprzestać na jednym dziecku, no i mam nadzieję, że drugie to będzie chłopiec... :) Pozdrawiam wszystkie mamuśki.

Hej Delicja 👄 Ja mam syna o imieniu Tymoteusz :)

Gość Za 3 miesiące
urodzi się moje pierwsze dziecko. Jesli to bedzie chłopczyk to damy mu na imię NIKODEM, a jesli dziewczynka bedzie miała na imie EMILKA...

Gość mumumka
czesc ja w 5 miesiacu dowiedzialam sie ze bedziemy miec chlopca wiec zaczelismy z mezem poszukiwania imienia wybralismy (ja wybralam) IGOR(igorek ,igus) bardzo mi sie podobalo i do 8,5 miesiaca tak bylo ale maz jednak stwierdzil ze bardziej mu sie podoba PATRYCZEK i tak zostalo (mielismy umowe na poczatku ciazy ze jak bedzie chlopak to maz wybiera imie) z gory mowie ze PATRYCZKI to rozbujniki znam kilku i to sie potwierdza .Moj Patrys to zywe sreberko.POZDRAWIAM I ZYCZE POWODZENIA

Gość Kasia 25
Mój synek ma na imię Kamil i tak słodko na niego mówimy Kamiś, Kamisiek,Kamyczek, Kamilek, Kamiluś.

Gość a mi sie podoba
Daniel i Damian, ale Piotruś wcale nie jest takie złe =)

Gość ale jak ma na imie to dziecko
na, ktorego czesc zalozono temacik?!

Gość hej Mamcia
urodziłaś wreszcie ? :D

Gość Nana nm
No, chyba urodziła....

Mamcia,pewnie już urodziłaś... ja też miałam taki problem. dla chłopca podobały mi się imiona Oskar,Olivier,Maksymilian. i w końcu stanęło na Maksie:-) nie przejmuj się tym co powie babcia,wujek,teściowa czy nawet mąż!!! to TY nosisz to dziecko w sobie przez dziewięć miesięcy i to TY je rodzisz, więc chyba w nagrodę możesz wybrać takie imię jak ci sie podoba! u mnie też było kilka sprzeciwów, ale to jeszcze nic! jak urodziłam pierwsze dziecko(dziewczynkę) i dałam na imię Michalina to pół rodziny zemdlało;-) teraz,po kilku latach,każdy się przyzwyczaił i nie wyobraża sobie, że mógłby inaczej wołać niż Misia,albo Michasia:-) pozdrawiam serdecznie! P.S. daj znać na czym stanęło!

Mamcia,pewnie już urodziłaś... ja też miałam taki problem. dla chłopca podobały mi się imiona Oskar,Olivier,Maksymilian. i w końcu stanęło na Maksie:-) nie przejmuj się tym co powie babcia,wujek,teściowa czy nawet mąż!!! to TY nosisz to dziecko w sobie przez dziewięć miesięcy i to TY je rodzisz, więc chyba w nagrodę możesz wybrać takie imię jak ci sie podoba! u mnie też było kilka sprzeciwów, ale to jeszcze nic! jak urodziłam pierwsze dziecko(dziewczynkę) i dałam na imię Michalina to pół rodziny zemdlało;-) teraz,po kilku latach,każdy się przyzwyczaił i nie wyobraża sobie, że mógłby inaczej wołać niż Misia,albo Michasia:-) pozdrawiam serdecznie! P.S. daj znać na czym stanęło!