Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po terminie

po terminie

Polecane posty

Gość po terminie

dziewczyny ,jestem po terminie,niby jakis czop zszedl jakis czas temu ale nic sie nie dzieje,co robic jak pomoc dziecku wyjsc>?

Nie zawsze dzidzia sie rodzi w terminie,daj mu jeszcze troszke czsu,napewno da znac jak bedzie gotowe

Gość Jak długo
jesteś już po terminie.Podobno 2 tyg różnicy w tę czy tamtą stronę to standart.Moje Słoneczko też sie nie spieszyło na świat.W 6 dzieień po terminie lekarz zdecydował się na wywołanie porodu.Nie było ciekawie,cały czas musiałam leżeć pod aparaturą która kontrolowała tetno dziecka a pozycja na wznak nie przynosiła żadnej ulgi.Najmniejszy odczuwalny ból dla mnie był w pozycji siedzącej lub kucznej, lecz aparatura wtedy nie spełniała swojej powinności.Dziecko urodziło się z oznakami przenoszenia tzn.skóra na jego ciele była bardzo sucha,połuszczona itp.Dziecko jest cudowne a skórkę ma gładką jak alabaster. Zyczę dużo radości z pociechy, szybkiego i bezbolesnego porodu.

Gość po terminie
jestem 5 dni po termin ie a czy chodzenie po schodach pomaga? przeczytalam to w jakims topiku?

Gość Ancyk
Czesc ja tez urodzilam po terminie bylo to 9 dni w 7 dobie lekarz kazal mi zglosic sie do szpitala dostalam kroplowke z oksycotyna i podlaczono do ktg . Na czas ktg lerzalam a z kroplowka chodzilami robilam przysiady.Moja siostra rodzila tydzien temu tez po terminie i w 4 dzien lekarz kazal jej przyjechac do szpitala siostra w przed dzien wypila 5 lyzek oleju rycynowego(daja w szpitalu na wywolanie czasami zamiast lewatywy) i pila tabletki z wiesiolka(na ulotce pisze zeby nie stosowac w ciazy ale wiesiolek wplywa na rozwarcie)Wszystko bedzie dobrze musisz tylko kontrolowac ruchy dzidzi i zycze ci powodzenia.

Gość mama Oliwii
moje dziecko urodziło się 10 dni po terminie bez żadnego wywoływania porodu po prostu się zaczęło, a jak chodziłam po terminie na ktg to połozne mi radziły pić mocną kawę (kawy nigdy nie piłam ale spróbowałam nawet mi smakowała) nic nie pomogło i olejek rycynowy na przeczyszczenie ( nie polecam) też nie pomogło tak, ze mususz sie uzbroic w cierpliwosc jak bedzie chciało to samo wyjdzie Powodzenia

Gość mama Oliwii
moje dziecko urodziło się 10 dni po terminie bez żadnego wywoływania porodu po prostu się zaczęło, a jak chodziłam po terminie na ktg to połozne mi radziły pić mocną kawę (kawy nigdy nie piłam ale spróbowałam nawet mi smakowała) nic nie pomogło i olejek rycynowy na przeczyszczenie ( nie polecam) też nie pomogło tak, ze mususz sie uzbroic w cierpliwosc jak bedzie chciało to samo wyjdzie Powodzenia