Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwiatek_

Czy to objawy ciąży ?

Polecane posty

Gość Kwiatek_

Mam taki problem.Obawiam sie,ze jestem w ciazy - albo to moja wyobraznia.Do zaplodnienia moglo dojsc na poczatku sierpnia.Jednak zrobilam po miesiacu test -wyszlo,ze nie jestem w ciazy.Potem o 2 tygodnie spoznila mi sie miesiaczka ( ale byla ),za niecaly miesiac znowu skąpe krwawienie,zdziwilam sie,bo z reguly mialam regularnie wszystko,wiec zrobilam jeszcze jeden test - i wyszlo,ze znowu wszystko jest ok.Jestem generalnie osobą szczupla,ale ostatnio przyjaciolka mi powiedziala (nic nie wiedzac o moicth obawach),ze przytylam i brzuch mam jakbym byla w 3 miesiacu ciazy .... jeszcze bardziej mnie przerazila .... Mam wiec takie pytanie,czy 2 testy moga nie byc pewne?Czy takie dziwne krwawienie moze wystepowac w trakcie ciazy? (dodam,ze strasznie bola mnie piersi)... Nie chce jeszcze do ginekologa isc ... bo moze moje obawy sa zbedne... PROSZE,niech ktos mi cos podpowie ...

Gość miqnieczka
nabrzmialy brzuch i skompe miesiaczki moga byc spoodowane choroba:(:(:(:( 2 testy mogly cie oklamac ale powie tak. przed okreem tez mam nabrzmialy brzuch i bola mnie bardzo piersi a jestem dziewicą.. dlatego tez kup sobie jeszcze jeden tester i wykonaj test:] i sie okze tylko zmien irme.. ie kupuj takich jak tamte :) nie lam sie wsio bedzie dobrez:]

Gość Kwiatek_
dziekuje ... ale strasznie sie stresuje tym...Ja tez mialam nabrzmialy brzuch przed okresem,ale teraz jakos inaczej - zupelnie mnie nie boli - a zawsze bolal... ... Nie wiem,moze to moja wyobraznia ... W sumie 2 testy byly rozne : jeden to pre test,a drugi jakis inny,niemiecki...

Gość m.m.m
nie wierz w testy!! zrob sobie badanie krwi, ja dzisiaj ide po wynik :( trzymajcie kciuki , oby to nie byla ciąża :(

WIESZ CO TO JEST NIEMOZIWE ABY TEST NIE WYKRYL CI CIAZY PO 3 MIESIACACH !OBECNIE prawie wszystkie testy sa tak czule ze juz moga wykryc ciaze po 7 dniach od zaplodniena ! dla tego kupuj testy o czulosci : wykrywa czulosc hCG juz przy stezeniu 25mlU/ml !one sa nieza3wodne!sadze ze mozesz miec problemy z jajnikami (zapalenie przydatkow lub cos podobnego) sadze ze nie jestes w ciazy !ale np sa czeste przypadki ze pomimo ze kobieta ma okres to jest w ciazy bo krwawienie moze wystepowac nawet jeszcze 4 miesiace po zaplodnieniu!ale nie martw sie tak napewno nie jest w twoim przypadku za duzo czasu minelo zeby test nie wykryl obecnosci hCG!ja tez mialam takie problemy choc zawsze mialam regularne miesiaczki teraz mam wszystko pomieszane i nieraz sie stresowalam!KUP TEN TEST O KTORYM CI PISLAAM (TYLKO O TEJ CZULOSCI) I sprawdz!a jesli nawet nie bedziesz w ciazy to i tak idz do lekaza bo jesli chodzi o zapalenie przydatkow to nie mozna tego bagatelizowac!ja sobie olalam i wyladowalam w szpitalu!JAK MASZ JAKIES PYTANIA TO WAL SMIALO :)) POZDRO

dziewczyny te czule testy wykrywaja juz po 7 diach od stosunku nie stresujcie kwioatka skoro po miesiacu zrobila i wyszedl negatywnie to male prawdopodobienstwo! ja tez tak mialam i zawsze wychodzilo na to ze miesiaczka zatrzymywala mi sie ze stresu bo myslalam ze jestem w ciazy

dziewczyny te czule testy wykrywaja juz po 7 diach od stosunku nie stresujcie kwioatka skoro po miesiacu zrobila i wyszedl negatywnie to male prawdopodobienstwo! ja tez tak mialam i zawsze wychodzilo na to ze miesiaczka zatrzymywala mi sie ze stresu bo myslalam ze jestem w ciazy

Gość Kwiatek_
No wlasnie ... musze zrobic 3 test.... Ale bedzie jak zwykle pewnie - uspokoi mnie jego wynik na 2 dni,i potem znowu bede w nerwach - bo przeciez nawet jak dostane miesiaczke,to jeszcze nic pewnego,bo w ciazy tez zdarza sie krwawienie... Gdzies wyczytalam,ze podczas ciazy wydobywa sie dziwny sluz z pochwy i u mnie tak jest :( Mam bolace,obrzmiale piersi i wiekszy brzuch... ale to moze byc spowodowane tym,ze ostatnio przytylam - juz sama nie wiem ...Teraz to psychika mi plata figle,i sobie chyba troszke wmawiam,ale panicznie sie boje.

Gość Kwiatek_
Dodam jeszcze,ze jak pol roku temu bylam u lekarza to wykryla na jajniku torbiel,bardzo malutka,ale jednak... To ma jakis wplyw na plodnosc?

Gość jola_jolcia
Kwiatku, wydaje mi sie ze bez wzgledu na wszystko powinnas czym predzej pojsc do ginekologa z powodow ktore wymienie: a/ po badaniu ginekolog od razu stwierdzi czy jestes w ciazy czy nie, i nie bedziesz sie stresowac - chyba ze ty lubisz zyc w niepewnosci b/ jesli jestes w ciazy to i tak masz malo czasu na decyzje czy chciala bys urodzic dziecko czy nie (3 miesiac to ostatni dzwonek) c/ jesli nie jestes w ciazy to masz zaburzenia cylku i to powazne, ktore napewno trzeba leczyc (a nei znasz powodow tych zaburzen, czy to sa wahania hormonalne, czy miesniaki, czy cos innego) d/objawy o ktorych piszesz moga wlasnei wynikac z zaburzen hormonalnych e/ jesli ja bym miala takie objawy , to mysle ze uwazala bym ze jestem w ciazy, albo przypisywala bym sobie jakos chorobe, wiec czy tak czy siak to lekarz jest konieczny f/ testy ciazowe, sa bardzo czule, ale czasami niestety nei daja 100% pewnosci g/ to prawda czesto sie krwawi bedac w ciazy. h/ wazne ejst tez to ajk ty sie czujesz, bo wedlog mnie to kobieta po prostu czuje takie zeczy czy jest w ciazy czy nie. Dziewczyno na co ty czekasz? 3 miesiace nie wiesz co sie dzieje z twoim organizmem i to po prostu odwlekasz? Gdybys byla moja kolezanka , czy siostra, to normalnie przelozyla bym przez kolano i zaserwowala bym ci male lanie- to zart ,a le msyle ze adekwatny. Pozdrawiam i trzymam kciuki

Gość jola_jolcia
Kwiatku, wydaje mi sie ze bez wzgledu na wszystko powinnas czym predzej pojsc do ginekologa z powodow ktore wymienie: a/ po badaniu ginekolog od razu stwierdzi czy jestes w ciazy czy nie, i nie bedziesz sie stresowac - chyba ze ty lubisz zyc w niepewnosci b/ jesli jestes w ciazy to i tak masz malo czasu na decyzje czy chciala bys urodzic dziecko czy nie (3 miesiac to ostatni dzwonek) c/ jesli nie jestes w ciazy to masz zaburzenia cylku i to powazne, ktore napewno trzeba leczyc (a nei znasz powodow tych zaburzen, czy to sa wahania hormonalne, czy miesniaki, czy cos innego) d/objawy o ktorych piszesz moga wlasnei wynikac z zaburzen hormonalnych e/ jesli ja bym miala takie objawy , to mysle ze uwazala bym ze jestem w ciazy, albo przypisywala bym sobie jakos chorobe, wiec czy tak czy siak to lekarz jest konieczny f/ testy ciazowe, sa bardzo czule, ale czasami niestety nei daja 100% pewnosci g/ to prawda czesto sie krwawi bedac w ciazy. h/ wazne ejst tez to ajk ty sie czujesz, bo wedlog mnie to kobieta po prostu czuje takie zeczy czy jest w ciazy czy nie. Dziewczyno na co ty czekasz? 3 miesiace nie wiesz co sie dzieje z twoim organizmem i to po prostu odwlekasz? Gdybys byla moja kolezanka , czy siostra, to normalnie przelozyla bym przez kolano i zaserwowala bym ci male lanie- to zart ,a le msyle ze adekwatny. Pozdrawiam i trzymam kciuki

KWIATKU ZOSTAWILAM ci woadomosc na gg jak mozesz to wejdz! ja tez tak mialam ze miesiaczka mi sie zatrzymala ze stresu ze jestem w ciazy mialam napuchniety brzuch i bolaly mnie piersi (nie zawsze to objaw ciazy)! przechodzilam tez zapalenie jajniko (przytatkow i mialam torbiel ) a to sa wogole glowne przyczyny problemow z miesiaczkowaniem! i tak i tak powinnas isc do ginekologa

KWIATKU ZOSTAWILAM ci woadomosc na gg jak mozesz to wejdz! ja tez tak mialam ze miesiaczka mi sie zatrzymala ze stresu ze jestem w ciazy mialam napuchniety brzuch i bolaly mnie piersi (nie zawsze to objaw ciazy)! przechodzilam tez zapalenie jajniko (przytatkow i mialam torbiel ) a to sa wogole glowne przyczyny problemow z miesiaczkowaniem! i tak i tak powinnas isc do ginekologa

Gość Kwiatek_
Aaliah,ale ja nie podawalam tutaj nr gg na forum ...Nie chcialabym tego robic,jesli chcesz,to podaj @,wysle Ci nr.Mam sporo znajomych na necie,i z takim problemem wolalabym pozostac anonimowa... Eeehh wiem,ze powinnam isc do ginekologa...,jesli bym szla,to tylko prywatnie,ale ile moglaby taka wizyta kosztowac? :( a jesli (odpukac) okazaloby sie,ze jestem w ciazy,to jak moge "nie urodzic"?Czy w gre wchodzi tylko aborcja?Czy sa moze jakies tabletki poronne? Jak to wyglada?

ja ci podam moj adres @ zaraz mi wyslij numer gg ! woidze ze moge ci pomoc i to bardzo ! aaliyah22@buziaczek.pl

Gość nie wiem
Cześ c dziewczynMoj przypadek jest chyba odosobniony:(.Pewnego dnia poszłam do ginekologa.Powiedział mi że prawdobopobnie jestem w ciąży.stosunek miałam 14 stycznia.Miesiaczke kilka dni pozniej , normalna , zadna skąpą tylko noramlna.Lekarz zapytalczy urosły mi piersi.Ja nic takiego nie zauwazyłam , lecz po tym zdarzeniu codziennie zaczełam je macac i teraz wydaje mi się że urosły,albo sobie tak wkrecam.Dużo czytałm na temat pierwszych objawów, dużo wypowiedzi itd. Robiłam test 3 razy,i wyszedł negatywnie.Wprawdzie to było przed miesiaczka , a został mi do niej tydzien , ale jesli jestem to przeciez test powinien pokazac.Ciekawe czy Wam tez zdarzyło sie coś takiego.Ja strasznie panikuje i sie boje.....

Gość do _nie wiem_
Na jakiej zasadzie lekarz stwierdził ciążę ?? Uzasadnił to jakoś ?? Który to ewentualnie mógłby być tydzień ciąży (wtedy gdy Cię badał) ?? Napisz po kolei, bo na razie jest chaotycznie. Zrozumiałam że lekarz stwierdził to jeszcze przed miesiączką czyli zaraz po stosunku?...

Gość głupia baba
No wlasnie. Na jakiej podstawie to stwierdzil?? Napisz to moze Ci pomozemy. Jak robilas trzy testy i wyszly, ze nie to nie powinnas byc. Szczegolnie, ze od stosunku minelo 4 tygodnie. W takim stadium ktorys z testow musialby cos wykazac.