Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cinderella

Robię śledztwo w pigułkach

Polecane posty

Mam już mętlik od tych topików i postanowiłam podzielić z wami pewnymi informacjami na temat składu i cen. zajrzyjdzie obowiązkowo i tu http://www.antykoncepcja.com.pl/ceny_oc.htm pigułki o zawartości 20 mcg etinylestradiolu Harmonet 28,02 100% 28,02 Logest 28,58 100% 28,58 Mercilon 26,07 100% 26,07 Novynette 24,83 100% 24,83 pigułki o zawartości 30 mcg etinylestradiolu Marvelon 23,33 100% 23,33 Minulet 26,16 100% 26,16 Femoden 27,16 100% 27,16 Rigevidon 14,43 30% 7,52 Minisiston 16,72 100% 16,72 Microgynon 15,98 30% 9,07 Stediril 9,58 30% 2,87 Regulon 18,60 100% 18,60 pigułki o zawartości ponad 30 mcg etinylestradiolu Cilest 26,75 100% 26,75 Gravistat 125 15,90 100% 15,90 Gravistat 250 18,35 100% 18,35 Loveston 2,48 100% 2,48 Restovar 5,70 100% 5,70 pigułki dwu i trójfazowe Anteovin 24,09 24,09 Triquilar 22,36 100% 22,36 Tri Regol 22,37 100% 22,37 Trinovum 24,01 100% 24,01 Trinordiol 20,64 100% 20,64 Trisiston 23,09 100% 23,09 TriMinulet 25,36 100% 25,36 Milvane 27,62 100% 27,62 lek antyandrogenny działający również antykoncepcyjnie Diane - 35 21,52 50% 10,76 pigułka po stosunku Postinor 38,94 100% 38,94 wkładka wewnątrzmaciczna Nova T 38,68 100% 38,68 system wewnątrzmaciczny uwalniający levonorgestrel Mirena 600,37 100% 600,37 Mój gin powiedział mi że Stediril który biorę ma dużo hormonów. a z tego co widze po tabeli są inne co mają więcej. przepisał mi Diane 35. zbyt wiele złego się o niej naczytałam i mam wątpliwości do jej zażywania.przetłuszczają mi sie włosy więc może by mi pomogła ale czy warto? nie wiem. mam nadzieje ze jakos to Wam pomogło drogie panie 🖐️

Gość a zatem
Z tego co piszesz Novynette (bo takie biore i one mnie interesują) maja mało hormonów?? A moze się myle, jak to z nimi jest? Mam juz mętlik w głowie i nie wiem czy one sa dobre czy juz "przestarzałe"

Gość a zatem
Z tego co piszesz Novynette (bo takie biore i one mnie interesują) maja mało hormonów?? A moze się myle, jak to z nimi jest? Mam juz mętlik w głowie i nie wiem czy one sa dobre czy juz "przestarzałe"

Gość a zatem

Gość a zatem

Gość a zatem

Gość a zatem

Gość czym
mniej hormonow tym lepiej. czyli te na samej gorze sa najnowszej generacji

Wiadomości skopiowałam ze strony Schering\'a. maja dużo produktów dla kobiet i tam tez można zamówić darmowe pudełeczka z lusterkiem na pigułki (aktualnie nie mają na stanie) mają progestageny III generacji i raczej mało tych hormonów. nie jestem lekarzem i tak naprawdę sama sie zastanawiam czy trzeciej generacji to nowsze czy starsze ;) Sama z chęcią posłuchałabym rad dobrego i BEZSTRONNEGO (nie przekupionego) ginekologa. Bo właśnie to mnie wkurzyło w moim lekarzu: widziałam pełno ulotek Diane 35 i nawet dostałam pieprzony długopis. ale czy faktycznie lepiej na tym wyjdę to nie wiem

Wiadomości skopiowałam ze strony Schering\'a. maja dużo produktów dla kobiet i tam tez można zamówić darmowe pudełeczka z lusterkiem na pigułki (aktualnie nie mają na stanie) te twoje mają progestageny III generacji i raczej mało tych hormonów. nie jestem lekarzem i tak naprawdę sama sie zastanawiam czy trzeciej generacji to nowsze czy starsze ;) Sama z chęcią posłuchałabym rad dobrego i BEZSTRONNEGO (nie przekupionego) ginekologa. Bo właśnie to mnie wkurzyło w moim lekarzu: widziałam pełno ulotek Diane 35 i nawet dostałam pieprzony długopis. ale czy faktycznie lepiej na tym wyjdę to nie wiem

po nazwie leku są ceny 100% i tylko trzy rodzaje sa odpłatne w 30% trzeba niestety wysilić wzrok

Chciałabym kupić we Wrocławiu MILVANE za podaną tu cenę. Niestety, odwiedziłam kilka aptek i wszędzie kosztują 33 z kawałkiem.

Gość Kilunia
Ja tak samo! Tu jest podana cena minuletu 27 z kawalkiem, a wszedzie w aptekach jest za ponad 33 zl! Skad sa wziete te ceny?? Ps> atraktywna my se juz hcyba poznalysmy na topicu dieta! pamietasz?? Pozdrawiam

Gość gosia19
Najnowszej bo IV generacji są Jeanine, generacja nie ma nic wspolnego z liczbą hormonów, a z zastosowanym progestagenem.

Właśnie się zastanawiam, czy te ceny nie są przeznaczone dla kupujących w internecie, czyli tzw, aptek internetowych. Ja za Regulon płace 25zł. tu jest ok.18zł. Albo stare ceny, albo o czymś nie wiem. Może założycielka topiku reklamuje i zacheca do zakupów w inter. aptekach? Proszę, wyprowadźcie mnie z błędu, bo przecież te tabletki są na recepty!

Właśnie się zastanawiam, czy te ceny nie są przeznaczone dla kupujących w internecie, czyli tzw, aptek internetowych. Ja za Regulon płace 25zł. tu jest ok.18zł. Albo stare ceny, albo o czymś nie wiem. Może założycielka topiku reklamuje i zacheca do zakupów w inter. aptekach? Proszę, wyprowadźcie mnie z błędu, bo przecież te tabletki są na recepty!

Gość *kwiatuszek*
Mam pytanko: po ile kupujecie Novynette? Bo ja płace ok. 34 zł a słyszałam, że ktoś kupuje za ok. 25.

Gość Kilunia
Do *Kwiatuszka*: jestes z wro?? Bo moja kumpelka kupuje tu je za 29-30 w jakiejs aptece!

Gość *kwiatuszek*
Tak jestem z Wrocławia. A mogłabyś się dowiedzieć gdzie jest ta apteka??

Gość *kwiatuszek*
Ach i jeszcze jedno. Podajcie namiary gdzie można dostać takie pudełeczko na tabletki. Byłabym bardzo wdzięczna. 🌼

Gość Kilunia
Dobnrze *kwiatuszku* spytam sie i juterko dam ci znac1! A z jakiej dzielnicy jestes jesli mozna wiedziec i ile masz lat??

Gość *kwiatuszek*
Wielkie dzięki. Będę czekać na wiadomość od ciebie. Jestem z dzielnicy fabrycznej i mam 22 lata. Na razie zrobiłam sobie przerwę od tabletek ale mam zamiar wrócić do Novynette. Dlatego pytam na zaś. Pozdrawiam 🌼🌼🌼🌼🌼

Gość Kilunia
ja 20!jestem ze srodmiescia! jutro dam ci znac!

Gość *kwiatuszek*
Do Kiluni: a studiujesz gdzieś?? Świat jest mały więc może się znamy :)

Gość Kilunia
Studiuje 2 rok ochrony srodowiska na uniwerku! a Ty?

Gość *kwiatuszek*
Ja jestem na 4 roku na polibudzie. Więc chyba się nie znamy :) Jak coś to zapraszam na gg: 4690703

Kilunia!!! jasne, że Cię pamiętam! Może się nawet minęłysmy na korytarzu na Cybulskiego albo Borna? III rok geologii :) Jaki ten świat mały :P Jak Ci się zajęcia u nas podobały? Napisz do mnie na maila, bo to forum o pigułkach, a nie o studiach: atraktywna@o2.pl Hello Jovanka! :) Ten wykaz cen jest dość stary, widziałam go kiedyś na jakiejś stronie. od tego czasu ceny poszły w górę. Ja sama jakis czas temu byłam świadkiem jak w tej samej aptece za mój pierwszy harmonet zapłaciłam 25 zł a za szóste pudełko ponad 30! A Milvane jeszcze więcej kosztuje... Ale cóż, sama chciałam brać pigułki... Pozdrawiam!

Gość luchna
Ja około 8 lat brałam Diane, potem odstawiłam i wypadła mi połowa włosów. Potem brałam Cilest. Przez cały okres brania Diane i Cilest odrzuciło mnie totalnie od sexu! Koszmar!!! Hibernacja! Teraz biorę Mercilon i jest ok, faceci nadal mnie ruszają :-) Diane nie polecam, pomaga na trądzik, nadmiar włosów itd. Pozdrawiam

Gość luchna
Aha, ostatnio płaciłam 29 zł za Mercilon.