Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość principessa23

PORÓD NA STOJĄCO?

Polecane posty

Gość principessa23

Mam pytanie do mam które chodzą bądź chodziły do szkoły rodzenia. Czy to prawda, że teraz rodzi się na stojąco albo kucając? Podobno do samego momentu rozpoczęcia porodu spaceruje się po porodówce, a kiedy czuje się że już czas to się kuca, albo rodzi na stojąco, jak wygodnie. Czy to żeczywiście prawda? Czy mamy które już urodziły w ten sposób mogłyby mi to mniej więcej opisać. Czy to nie jest bardziej krępujące?! A co z tą lewatywą?

ja przy bliźniaczym porodzie kucałam i ból był mniejszy, ale potem i tak jedno maleństwo urodziło się w wodzie (chyba najmniej bolesny poród) polecam szkołę rodzenia !!! dowiesz się wszystkiego co Cię czeka

ja przy bliźniaczym porodzie kucałam i ból był mniejszy, ale potem i tak jedno maleństwo urodziło się w wodzie (chyba najmniej bolesny poród) polecam szkołę rodzenia !!! dowiesz się wszystkiego co Cię czeka

Gość gość
:D

Gość gość
ja nie polecam na stojaco prawie zemdlalam jak byl mocniejszy bol urodzilam normalnie na lezaco ale to moje doswiadcznie musisz sprobowac co tobie bedzie pasowalo

Gość gość
Tez sie upieralam na porod wertykalny. Fakt lazilam caly czas po porodowce.nawet z podpieta oksy,skakalam na pilce. Na czas ktg lezalam tylko. Koncowke rozwarcia nie dalam rady chodzic,przyjelam pozycje kolankowo lokciowa i w niej poczulam parte. Wcale lzej nie bylo bo prpbowalam i lezacej i bocznej. W koncu i tak zrobili cc wiec nie wiem czy wypieralo by sie lzej,bol byl w kazdej nie do zniesienia.

Gość gość
daj spokój, kto ma siłę stać jeśli skurcze trwają dobę.