Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

camelia

LOGEST - dobry wybór?

Polecane posty

Hej dziewczyny! Proszę o wpisy te z Was, które już długo biorą tabletki (ponad rok) bez robienia kilkumiesięczych przerw.

KUPIE OPAKOWANIE EW. 2 PIGUŁEK LOGEST!W WARSZAWIE OCZYWISCIE GG:125995 MAIL: KRASIAK@NEOSTRADA.PL

hej laski jak tam u mnie ok talencior zapomnial wziasc tabsy o 22 i przypomnial sobie o 8 rano hehe nie ma co ja to mam talet a teraz pyt moze nie zwiazanych z tematem aczkolwiek moze odp jak uniknac gdy kochacie sie z chlopakiem na jezdzca tego takiego pffff jak pierdzenie bo to troche zenujace mam nadzieje ze szybko odp papa pzdr ;*

Gość arvenn
hej dziewczyny :) u mnie wszystko dobrze - na wlasnej skorze przekonalam sie, ze mozna tabsy popijac wodka i brac z 1,5h opoznieniem ;)) pozdrawiam :)

Gość gwiadka**
czesc Logestowiczki! potrzebuje koniecznie Waszej pomocy! Biore logest juz od kilku miesiecy i jestem bardzo zadowolona ale dzis mam problem. Jestem poza domem, mam przy sobie listek tabletek ale bez opakowania i ulotki i nie moge przeczytac instrukcji! Zapomnialam wczoraj wieczorem 3-ciej tabletki (czyli pierwszy tydzien) Wiem , ze teoretycznie jesli przerwa jest krotsza niz 12h skutecznosc jest zachowana, ale nie jestem z tym nigdy spokojna - czy 15 minut cos zmienia? nie pamietam o ktorej godzinie dokladnie wzielam pigulke poprzedniego wieczora Czy ktos moze wziac do reki ulotke i przytoczyc mi co jest napisane w przypadku przerwy dluzeszj niz 12h? Trzeba zastosowac dodatkowe zabezpieczenie' przez 7 dni? MAM DODATKOWY STRES: pamietam info w ulotce o stosunku odbytym przed terminem wziecie zapomnianej tabletki. Kochalismy sie z moim chlopakiem w srode rano, w srode wieczorem zapomnialam wziac tabletke, wzielam ja dzis rano zaraz jak sie obudzilam. RATUJCIE!! Z gory dziekuje za pomoc i wyjasnienia Logestowiczki gora! Gwiazdeczka

Jeśłi to był 1wszy tydzień a spóźnienie powyżej 12 h to owszem ryzyko jest. Tak - zdecydowanie teraz musisz się dodatowo zabezpieczać przez 7 dni (conajmniej!). Cóż przerwa dość spora, jak chcesz to idź do lekarza po postinor albo zostaw to jak jest i podejmij ryzyko ;) Myślę, że jest spora szansa, że jednak nie wpadniesz. Ale to oczywiście jest tylko gdybanie. Więc sama zdecyduj czy wziąść postionor.

Gość kotunaplotu
Witam Was serdecznie babeczki, czytam i czytam Wasze forum, od teraz chyba też i moje... Kurcze mam mnostwo obaw... Brak skierowania od lekarza na badania jakieś dokładne (nie wiem czy to jest konieczne, pewnie by mnie troche uspokoilo); strasznie mnie zdziwilo, ze tak pewnie i zdecydowanie wypisał tabletki sponsorujace ten temat forum - Logest ;) Moze jestem nadwrazliwa, ale chyba na poczatku brania tabletek zawsze sie mysli "czy one sa skuteczne"? Potem przypominają sie te wszystkie skutki uboczne z ulotki wielkiej jak Gazeta Wyborcza. Czasami nękająca grzybice pochwy. Nie wiem, nie wiem. Pisze po to, zebyscie wsparły kotunaplotu i powiedzialy "nie przeginaj i wyluzuj, pamietaj tylko o regularnym przyjmowaniu, idz na kontrole po drugim listku i bedzie ok". Ok?

Do KOTUNAPLOTU: OK, OK.:D Jako założycielka tego topiku witam Cię serdecznie w gronie Logestowiczek.:) Jak czytałaś poprzednie posty, to na pewno wiesz, że wiele dziewczyn ma na początku różne obawy związane z pigułkami (gdybym i ja ich nie miała, to nie byłoby tego tematu na forum ;) ). Tak naprawdę branie tabletek jest sprawą wybitnie indywidualną, więc sama musisz się przekonać, czy te akurat będą Ci pasowały. Oczywiście początki bywają różne, bo organizm potrzebuje czasu, aby się dostosować. Natomiast kiedy tak się już stanie i tabletki będą Ci pasować, to nie powinnaś czuć, że w ogóle coś bierzesz. A co do skuteczności, to przy regularnym przyjmowaniu i połknięciu pierwszej pigułki pierwszego dnia okresu - nic nie ma prawa się stać, zapewniam Cię. Trzeba tylko uważać na przestrzeganie danej pory, zatrucia, branie antybiotyków. Pozdrawiam serdecznie, życzę powodzenia i zadowolenia z tych tabletek! No i liczę, że podzielisz się swoimi odczuciami razem z nami.:)

Gość Ciekawaaa
Jak wiadomo w trakcie brania tabletek rosną piersi. Chcialabym wiedzieć, czy którejś z was po ich odstawieniu biust wrócił do stanu wyjściowego?

ciekawaaaa może nie do końca wrócił do normy, ale na pewno jest nieco mniejszy niż w czasie brania tabletek.

Gość kotunaplotu
witam was babeczki, wpadam znowu na nasze forum, bo wiem ze gdy sie zle poczuje zawsze ktos sie znajdzie zeby mnie uspokoic. Wzielam dzis siodma tabletke. Pierwsza wzielam pierwszego dnia miesiaczki ( jestem poczatkujaca w tym temacie). Okres powinien mi sie skonczyc 2 dni temu a niestety ciagle jeszcze sa plamienia. Wiem wiem, organizm sie musi przyzwyczaic... tylko jak dlugo to moze trwac... brzuch mnie troche pobolewa, jest spuchniety jak przy miesiaczce. Wracajac do tych plamien... biore tabletki zeby nie zajsc w ciaze... no a jak zajde w ciaze jak nie bede sie kochac przez te nieszczesne plamienia. wiem ze to moje poczatki ale z tego co tu piszecie wcale to szybko nie ustepuje. Chyba juz bardzo bardzo chce sie cieszyc z milosci i nie chce juz dluzej czekac. A jeszcze bardziej denerwuje mnie mysl ze moge czekac jeszcze dlugo. dziele sie z wami moimi spostrzezeniami. na tym sie one nie koncza. zachecam do wspolnego dzielenia :) z pewnoscia tu niebawem wpadne. pozdrawiam goraco.

Gość Ela87
hej dziewczyny, mam pytanko, w ktorym dniu w czasie przerwy od tabletek dostajecie okres? ja zawsze dostawałam w trzecim, a dziś przypada ten dzień, a okresu nie widze :( wiem, że jestem panikarą :P w tym miesiącu, zresztą tak jak w poprzednich, a biorę już tabsy od 5 miesięcy , brałam tabletki regularnie, nie zapomniałam o żadnej, różnica w odstępach czasowych brania tabletek wynosiła max 1,5godziny......więc nie powinnam mieć obaw przed ciążą....co o tym myślicie?? proszę o odpowiedź

Gość natalkka
Ela ja teez zawsze dostaje w dniu po odstawieniu.zwykle zawsze rano ale raz kiedys musialam czekac do 18-tej...i sie doczekalam.nie denerwuj sie.do wieczora na pewno bedzie luz. ja mam pytanko do was dziewczyny.biore tabletki-od poczatku logest-od miesiecy.nie chce ale musze odstawic tabletki.ginekolog powiedzial mi ze beda teraz przeszkadzac w leczeniu,ale potem bede mogla do nich wrocic.i wlasnie wiecie moze ile moze trwac najkrutsza przerwa w odstawieniu?czy moge wrocic do tabletek juz po pierwszym cyklu??

natalkka Przynajmniej 4 cykle powinno trwać odstawienie? A z czego sie leczysz? czyzby candida? Jeśli tak to i masz to jeszcze przewlekle to cię nie pocieszę i powiem że to się leczy długotrwale.

Gość natalkka
dzieki malice. mialam zaczac leczenie nadżerki, ale okazało sie ze wyleczyła sie sama:| dziwne co,ale lekarz zapewnia mnie ,że tak sie czasami zdarza przy takiej mini nadżerce. no i powiedział,ze jeden cykl przerwy i juz mogę wrócić do logestu.tylko przypomnijcie prosze bo nie mam ulotki a zapomniałam:kiedy powinno się najlepiej przyjąć pierwsza tabletke?żebym nie przegapiła i zaopatrzyła się w opakowanie w odpowiednim momencie:]

Nie radze robić przerwy na jeden miesiąc tylko. Oba jajniki muszą \"ozyć\" i do tego potrzebują więcej czasu niż 1 miesiac. 1 wsza tab. w 1wszy dzień okresu.

Hej dziewczyny! Co tu taka cisza zapadła... Piszcie jak tam Wasze logestowe życie.;) Ja w przyszłym tygodniu zaczynam 12-te opakowanie. Czuję się bardzo dobrze i jak narazie zdecydowałam się jednak nie robić dłuższej przerwy. Niedługo zrobię badania i jeśli wszystko będzie w porządku, to zostaję przy Logeście jeszcze jakiś czas. Podczas ostatniej moja ginekolog zaproponowała mi przejście na Yasmin, bo podobno ma bardzo nowoczesny progestagen (IV generacja). Jakoś sceptycznie do tego podchodzę, bo Logest mi pasuje, a po zmianie tabletek różnie to może być. A z drugiej strony Yasmin ma większą dawkę estadiolu, a to ten hormon odpowiada za zwiększone ryzyko raka piersi itd. Także u mnie na zmiany raczej się nie zanosi.;) Co o tym sądzicie? Pozdrawiam serdecznie!

Lepiej zostan przy Logesie. Bierzesz juz go rok i nie masz skutkow ubocznych wiec po co zmieniac?? nigdy nie wiadomo jak mozesz zareagowac na inne tabletki. Moim zdaniem zmiana ma sens kiedy tablety Ci nie pasuja :)

Do O MAJN GOD: Też tak uważam, dlatego zdziwiła mnie taka propozycja lekarki. Pewnie znów sponsoring się odzywa... Ja tam nie zamierzam zmieniać Logestu, skoro dobrze mi służy.:)

Gość toyota1983
Wg mnie wszystkie rozmowy na temat tabletek są bez sensu. Nie mozna komuś doradzić ani powiedzieć jak zareaguje. Badania hormonalne też nic nie dadzą. Z tego co mówiła mi moja ginekolog to trzeba by je robić regularnie np przez pół roku żeby ustaliś średni poziom hormonów, potem dobrać tabletk a mimo to i tak dziewczynie nie bedą pasować. To jest tak szalenie indywidualna sprawa, każdy organizm reaguje inaczej i nikt nie jest w stanie doradzić jakie lepsze. Ja biorę harmonet czyli to samo co logest ma ten sam skład tylko inna firma produkuje. czułam sie od początku super przytyłam 3 kg ale po 2 latach więc to napewno nie od niego, poprawiła mi się cera, urosły piersi. Ale teraz musze zmienić na logest bo harmonet wycofują, firma ma jakieś problemy upada albo coś. Mój wniosek i rada nikogo nie słuchać. Sprawdzić jedne tabletki jak nie pasują to inne. Pozdrawiam

hej laski cods tak cicho sie zrobilo oto ja z kolejnym problemem no coz bylam chora i przez ok 7 dni bralam antybiotyk o nazwie augmentin czy cos w tym stylu kiedy bede mogla bez obaw i dodatkowych zabezpieczen wspolzyc?bez obawy ze zajde w ciaze

& dni po skończeniu antybiotyku zabezpieczaj się dodatkowo. Jeśli dopiero zaczełaś opakowanie to lepiej zabezpieczaj się do końca. A ja wziełam w czwartek ostatnią tabletke logestu i teraz odstawiam. Pomijając to że spadło trochę libido był absolutnie dla mnie idealny i dobrze się po nim czułam.. A odstawiam z powodu problemów z candidą... No i też dlatego, że mężczyzna w wojsku. Jeśli za parę miesięcy zdecyduję się znów stosowac tabsy, to pewnie dalej logest, bo sprawował się bez zarzutu ;) To tyle pozdrawiam. Napisze jak to jest po odstawieniu.

Gość hmmm1234
przecież tabletki to indywidualny wybór każdej kobiety, można pytac inne o opinie na temat danych tabletek ale broń boże nie odnosić tych opinii do samej siebie.wypróbuj logest, jak ci bedzie pasował to go zostaw a jak nie to poproś gina o inne, piguł na rynku mnóstwo,jest w czym wybierac... ps.ja logest brałam i bardzo sobie chwaliłam, zero skutków ubocznych...no tylko cena...powyżej 34zł troszke za duża:))

Gość Ela87
hej dziewczyny, biore Logest od 6 miesięcy, w tym miesiącu pojawiło się u mnie plamienie, nawet troche obfite, a do okresu mam jeszcze5 dni ?? Nie zapomniałam zadnej tabletki, nie wymiotowałam ani nic z takich rzeczy, czy nie wiecie skąd mogło sie pojawic to krawienie????

Gość arvenn
Ela - ja w pierwszym cyklu miałam plamienie cały czas. Może to u ciebie jakaś reakcja organizmu na staly doplyw hormonów? Pytanie ogólne: przy tym opakowaniu (nr 4) zaczęły mi wypadać włosy, myślicie, że to od logestu?

Gość jaomie
hej dziweczyny, logest biore juz 9 miesiac, mam do was pytanie, czy macie moze przyspieszone bicie serca przy tych tabletkach? ostatnio bylam u lekarza i dowiedzialam sie ze to wcale nie musi byc od nich tylko od tarczycy, a cisnienie mam bardzo bardzo niskie,tylko ten puls. A drugie pytanie, chodzi mi o zylaki,czy ktorejs z was sie zrobiły? Mam ostatnio jakiegos bolesnego guzka na nodze,i nie wiem,nie pamietam zebym sie stukneła, i tak sie zastanawiam czy to mi sie jakis zylak nie robi, albo moze za bardzo histeryzuje?? Juz sama nie wiem, podzielcie sie swoimi spostzrezeniami, pozdrawiam:)

pytanie znowu nie do tematu moze ktos mi odpowie wspolzyje od marca a mimo tego nadal odczowam bul dlaczego ;/?????????

Gość meeg
Cześć Wam :-) Moja przygoda z Logestem dopiero się zacznie ale pani doktor zapewniła mnie że ma on taki sam skład jak Harmonet, który brałam wcześniej. Hmmmmm brałabym go nadal ale niestety wycofano go :-/ co zaniepokoiło mnie ale cóż. Nie lubie zmian szczególnie w tabletkach, po Harmonecie, jak to zazwyczaj bywa, miałam ciężki pierwszy miesiąc. Co do gapiostwa na ulotce było napisane że jest tolerancja do 12h i z całą odpowiedzialnościa moge potwierdzić. Hihi nie jednokrotnie zapominam o odpowiednije godzinie :-/ ups noooooo nic sie nie stało jak na razie i mam nadzieję że do momentu mojej świadomości rodzicielskiej nie ulegnie to zmianie. Pozdrawiam papa aaaaaa za Harmonet płaciłam 34 PLN - Warszawa co do Logestu jeszcze nie wiem ale niebawem sie dowiem :-).

Gość meeg
Co do wypadania włosów :-/ tez to miałam i oczywiście nie podobało mi sie to ale na szczęście ustało :-) zapewniam ze mam co układać. Nie rozumiem waszych obaw każdy ma inny organizm więc i rózne są reakcje!! To że jednej osobie odpowiada czy tez nie odpowiada nie oznacza że coś jest niedobre czy tez idealne. Jeśli coś bedzie nie tak zawsze można zmienić tabletki na inne :-) Pozdro pa