Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia Tomusia

Poradzcie! jaka spacerówka dla wysokiego maluszka?

Polecane posty

Gość Mamusia Tomusia

Witam wszystkich. Poradźcie jaki jest najlepszy wózek spacerowy, dla wysokiego maluszka? mój Tomuś ma 1 i 8 mies. a mierzy już 95 cm., nasz wózek jest już powoli za mały (krótki), jaki teraz?? podobno Graco jest dla tych dłuższych maluchów. dzięki z góry za rady :-) :-)

Bebecomfort jest dosyć niska,i nisko ma przymocowany podnóżek.

Gość Malina 34
Witam serdecznie Mamusię Tomusia! Mam bardzo podobną sytuację. Mam słodkiego Piotrusia 21 miesięcy, 95 cm i 14,5 kg. To duże dziecię, więc i troszkę było problemów z wózkiem. Po długich objazdach sklepowych i kilkunastu matczynych opiniach zdecydowałam się na Graco - Quattro Tour. Jesem bardzo zadowolona. Jest naprawdę idealny. Kupiłam go 2 miesiące temu bardzo okazyjnie na stadionie w Warszawie za 1/2 ceny sklepowej. W sklepach ok.900 PLN. Ale byłam przygotowana i na taką cenę, dziś wiem,że było warto. Serdecznie Ci polecam. Posiada wszystkie funkcje, które są wygodne dla mamy i dla dużego dziecka. Jeżeli potrzeba ci więcej informacji to proszę napisz. Pozdrawiam!

Gość Mamusia Tomusia
Malinko 34 bardzo dziękuję za odpowiedź 🌼 :-) :-) też właśnie myślałam o tym wózku, bo jest fajny i chyba jednak najlepszy dla tych wysokich skarbów. napisz coś więcej o Piotrusiu, pewnie masz podobne doświadczenia jak ja. również pozdrawiam i całuski dla Piotrusia :-)

Gość Malina 34
Cieszę się, że odpisałaś Mamusiu Tomusia! Bardzo Ci dziekuję za słodkie całusy dla Piotrka - już śpi, ale w swoim i jego imieniu pozdrawiamy Was! No właśnie te doświadczenia... nic tak nie doświadcza jak nazbyt wyrośnięty skarb. Właśnie wpisałam moje wołanie o radę, możesz je znaleźć w spisie tematów. Chodzi o to, że Piotrek bardzo dużo pije. Mój mąż się śmieje, że zamiast od tego zardzewieć on wyrósł. Ale poważnie - pije ok. 3 l na dobę. Martwię się o jego ząbki bo pije również w nocy. Ja wiem on ma taki mechanizm, że zamienił sobie smoczka na butelkę! Więc kocha tą butlę, przytula ją, zasypia z nią i nie lubi kiedy jes pusta! Dla mnie to koszmar ale serce mi pęka jak mują zabieram bo jest straszna rozpacz!! Napisz mi kochana, czy słyszłaś o podobnej sytuacji i czy Tomuś jest smoczkowy? Jak sobie z tym poradziłaś?? Czekam na odpowiedż!

Gość mama Stasia
Ja osobiście odradzam Graco. Miesiąc temu po półrocznym używaniu zwróciłam do sklepu. Strasznie zaczął skrzypieć, był niestabilny, samoczynnie skręcał w lewo co było wielkim utrudnieniem przy prowadzeniu wózka. A muszę dodać, że wybieralismy bardzo długo i starannie, w końcu dokonaliśmy wyboru - Graco Sterling. Jedyne co moge poswiedzieć to to, że był śliczny i miał wiele wygodnych dla rodzioców funkcji. Poza tym kółka strasznie twarde, podskakujące na minimalnych nierównościach ( nie musze chyba dodawać, że dziecko tez okrutnie się męczyło ). Zdecydowanie odradzam! I nie jest to jak się okazuje odosobnione zdanie. Po prostu bubel za dużą kasę. Proponuję wybrac coś polskiego, na pewno tańszego i lepszego. Ja tak zrobiłam i jestem zachwycona! Pozdrawiam wszystkie mamuśki z bobaskami.

Gość Mamusia Tomusia
Witam Mamusiu Stasia!! dzięki za odpowiedź 🌼, to teraz jaki masz wózek? pozdrowionka

Gość Malina 34
Witam serdecznie Mamę Stasia! Rozumiem twoje rozczarowanie tym modelem wózka, ale - tylko się nie denerwuj - uważam, że trafiłaś jakiś paskudny egzemplarz. Na szczęście mój nie ma takich objawów, poza jednym, to fakt ma twarde zawieszenie, ale ja już przerobiłam całą plejadę różnych wózków. Piotrek jeżdził w polskim Baby Dream - w dwóch modelach i też były problemy. Jeden wytrzymał pół roku a drugi trzy miesiące. Cały problem polegał na tym, że jest za duży i za ciężki na większość dostępnych dla mnie modeli. Łamały się uchwyty, pękały sprężyny w zawieszeniu, no koszmar. Teraz jest twardo ale bezpiecznie. Gorąco pozdrawiam Twoje maleństwo!!

Gość Mamuasia Tomusia
Kochana Malinko 34 ja mam ten sam problem!!! ale mamy dużo ze sobą wspólnego :-) mój Tomuś też pije ok. 3 litrów na dobę, smoczek jako niemowlak zamienił na pierś, a potem na butelkę, w nocy też pije jak smok, mam te same obawy co ty, a dodatkowo ma wadę szkliwa i bardzo brzydkie górne jedynki i dwójki (ma osad brązowy po antybiotyku, który nie chce zejść). byłam u dentysty i powiedział, że to nie próchnica - jeszcze nie - zalecił podawanie zwykłej przegotowanej wody. na początku jeszcze tę wodę pił, ale teraz rzuca butelką na koniec pokoju i woła: picie albo mlecko.... i co teraz?? sama nie wiem muszę zajrzeć na twój topik. podobno jak dzieci dużo piją to dobrze...... to podobno taki typ i nic nie poradzimy buziaki, też się cieszę z twojej odpowiedzi

Gość Malina 43
Moje ty Słońce! jAK SIĘ CIESZĘ, ŻE ZNALAZŁAM DUSZYCZKĘ PEŁNĄ ZROZUMIENIA! Właż koniecznie na mój topik, bo się nie rozerwę a bardzo chcę z tobą pogadać! K O N I E C Z N I E !! Czekam Mamusiu Tomusia......

Gość mama Stasia
Obecnie mam wózek polski, Baby Dreams typ Smart. Firma jest mi zupełnie obca, ale wózek spodobał mi się od pierwszego spojrzenia. Przede wszystkim jest bardziej miękki, absolutnie nie piszczy, leciutko się prowadzi, nie jest zbyt ciężki (a na to zwracaliśmy wielką uwagę-stąd Graco), jest ładny. Stas polubił spacerki w tym wózku, czasami nawet w domu chętnie do niego siada. Jedyna wada to to, że ma bardzo krótkie nakrycie na nóżki, ale i z tym sobie poradziłam, po prostu zrobiłam przedłużenie pasków. W dodatku posiada prawie wszystkie zalety Graco, a w dodatku ma przestawianą rączkę, co jest przydatne przy słońcu lub dużym wietrze. I jeszcze jedno-kosztował o 200 złotych mniej. Mam nadzieję, że to mój ostatni wózek i nie będzie sprawiał problemów. Jakby co, to jesteśmy gotowi ponownie reklamować w imię wygody i zdrowia własnego maluszka.

Gość mama Stasia
Dodam jeszcze, że mój Staś ma 17 miesięcy i jest lekki-waży troszkę ponad 10 kg.

Gość mama Stasia
Dodam jeszcze, że mój Staś ma 17 miesięcy i jest lekki-waży troszkę ponad 10 kg.

Gość mamusia Tomusia
Mamusiu Stasia - dzięki za informacje, i życzę Ci aby ten wózyczek się wam sprawdził na 100 % , bo nie ma jak spokojny spacerek, a nie wkurzanie się na tym spacerku na wózek. Buziaki dla Stasia i powodzenia 🌼 🌼 🌼

Gość mama Stasia
Dzięki i powodzenia w wychowywaniu małego Tomusia. Wszak bycie mamą to dar szczególny. Ja mam to szczęście już po raz drugi i chyba ostatni, więc chwytam każdy dzień. Pozdrawiam serdecznie!!!

Gość Angel Girl
Mamo stasia dlaczego mu dałaś tak wredne imię??? Przeciez dzieci w szkole będą sie z niego śmiały. Nie mówie tego złosliwie tylko mówie jak jest. Stanisław to okropne imię. Teraz ci sie podoba bo mozesz mówić zdrobniale Stasiu a jak bedzie starszy to jak? Staszek, Stachu ? No beznadzieja ludzie ne iróbcie krzywdy swoim dzieciom. Założe sie że jak Stasiu bedzie starszy to bedzie nie nawidził swojego imienia. Gwarantuje ci to.

Gość mama Stasia
A może Angelika czy Emanuel są piekniejsze? Stanisław to piękne imię polskie, zakorzenione w naszej tradycji od wieków. Ale cóż- nie wszyscy chyba znają historię Polski zachwycając się tym co obce i zachodnie. Na szczęście sama wybierzesz imię dla swej pociechy i gwarantuję, że zawsze znajdziesz osobę, której się nie spodoba. Ale o gustach się raczej nie dyskutuje........... Życzę udanej niedzieli.

Gość Angel Girl
Nie, ale jest wiele pieknych polskich imion jak na przykład Krzysztof czy Kamil

Gość Angel Girl
Nie, ale jest wiele pieknych polskich imion jak na przykład Krzysztof czy Kamil

Gość mama Stasia
I tutaj wkaraczamy w sferę gustu................... Nam podoba się Stasiu i nic tego nie zmieni.

Oczywiście że imię to kwestia gustu. Mnie np. Krzyś bardzo się nie podoba i cóż z tego, jeśli inna mama tak nazwie swojego brzdąca. Ja nie mówię jej że krzywdzi małego - po prostu dla niej jest to imię ładne. I dobrze że tak jest bo wyobraź sobie jakby co 2 dziecko miało na imię Krzyś :-P Ja mam małego Piotrusia i dla mnie to imię jest najładniejsze. :-D

Gość Mamusia Tomusia
witam! jeżeli chodzi o imiona to są różne tendencje, moim zdaniem polskie imiona z tradycją są lepsze niż te zaporzyczone z innych języków, które w pisowni się spolszcza, np. Dżesika itd. Staś jest ładnie, pewnie niedługo znowu przyjdzie moda na to imię. życzę wszystkim udanej i przyjemnej niedzieli!! zapraszam na spacer na sankach 🌼

Gość Malina 34
Macie dużo racji! Staś to piękne polskie imię, Piotruś jeszcze piękniejsze (mój skarb to też Piotrek), no a Tomuś! wspaniałe - słowiańskie imiona górą! Pozdrowionka ! Mamusiu Tomusia - witaj! Czekam na ciebie!

Gość Mamusia Tomusia
macie rację, słowiańskie imiona górą!!! a najdziwniejsze imię z jakim się spotkałam to : Kosmo, w szkole będą go wołać pewnie kosmita - to dopiero imię. ale maluszka pozdrawiam 🌼. jak wam minął dzień??? zaliczyliście sanki?? my z Tomciem zrobiliśmy już bałwana! buziaki i spokojnej nocki :-)

Gość Iwoncia
Co do imion to się w 100% zgadzam, że te zwykłe tradycyjne imiona mają swój urok. Ja mam dwie dziewczynki o prostych polskich imionach Ania i Kasia. Jak słyszę rodziców wołających swoje pociechy np. Dorian, Kevin, Sabrina, Jesika, Samanta itd to dostaję gęsiej skórki. Są tacy rodzice, którzy chcą aby ich dziecko miało wyjatkowe, nietuzinkowe i niebanalne imię. Suuper!!! Dodam tylko tyle moja starsza córa (ma 6 lat) gdy usłyszała imię Dorian, to zaczęła kombinować ze skrótem tego imienia. Wreszcie wymyśliła i mówi do mnie: "Mamusiu Dorian to Dorek tak jak pies". A tak a propos wątku spacerówki to i ja zastanawiam się jaką kupić, mam teraz Deltima, który przeżył już kolejne dziecko i nieco mu się kółka nadwyrężyły.

Gość sprostowanie
Stanislaw jest imieniem slowianskim ale Tomasz i Piotr - nie Tomasz to imie aramejskie, a Piotr - greckie tytulem sprostowania pozdrawiam

Gość kasiamamaanusi
Witam serdecznie, odświeżam temat, gdyż poszukuję wózka dla mojej dwuletniej córeczki, który posłuży nam jeszcze przez pół roku, może rok. Moja córeczka jest bardzo wysoka 100 cm (nosi rozmiar 104, a nawet 110), a dopiero skończyła 2 latka. Dotychczas używaliśmy wózka maxi cosi, który już po protu nie daje rady. Szukam czegoś solidnego, najchętniej na większych kółkach, nie parasolka żadnych dwóch rączek, bo miałam i nie znoszę :( Oglądałam Mamas&papas SYNC, ale on ma za niskie oparcie, patrzyłam na Baby Jogger City Mini, ale jak obejrzałam go w sklepie to już mi się tak nie podoba, jak on-line... Nie wiem już co robić. Dwuletnie dzieci bywają duże i wózek w tym wieku jest jeszcze niezbędny...

Gość gość
Ja znalazłam dla swojego synka Easygo Nitro. Dla wysokiego dziecka jest super :)

Gość melisa00
Ja mogę polecić Greentom z Pontipino. Naprawdę dobrej jakości, duże wózki. Jesteśmy z Maksiem zadowoleni, a mój maluch też jest dośc wysoki ;)