Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnicha21

Studenci, co studiujecie, na którym roku, ciekawy kierunek?

Polecane posty

Gość Agnicha21

Ja studiuję Edukację Wczesnoszkolną, ale zastanawiam się nad drugim kierunkiem na czwartym roku. Moje studia są bardzo ciekawe, a co najważniejsze praktyczne. Co semestr mam inną pedagogikę i psychologię. Wiele z tych informacji przydało mi się i przyda w codziennym życiu. Nie jest to nauka o jak to się mówi " trawie", tylko o sytuacjach, które dzieją się wokół nas. A co wy studiujecie? Czy jesteście zadowoleni z wyboru kierunku?

3 rok geologii. Studia są chwilami dość trudne (pierwszy rok to matematyka, fizyka, chemia), ale dają dużo satysfakcji. To nie jest kierunek, gdzie wszystkiego można się nauczyć z książek. Mamy duzo zajęć praktycznych i co roku kilka tygodni praktyk terenowych (uwaga - za noclegi i jedzenie zazwyczaj płaci się z własnej kieszeni, bo uczelni nie stać na diety). Będąc na studiach licencjackich trudno podjąć studia na drugim kierunku, bo geologia to dość absorbująca dziedzina wiedzy. Ci, którzy trafili na te studia przypadkowo, albo \"wpadli po uszy\" i kochają, to co robią, albo odpadli już na 1 roku. Z tego, co zauważyłam, geologiem jest się przez cały czas - nawet po zajęciach, nawet przy piwie w knajpie (ooo!!! zobaczcie z czego jest blat tego stolika!!!), podczas wizyty w banku (słucham? przepraszam, przyglądałam się tym marmurom na podłodze, może Pani powtórzyć?), kiedy objaśnia się komuś drogę (idziesz ulicą X, mijasz taki wielki budynek obłożony labradorytem i to będzie zaraz za nim), podczas wycieczek w góry z kolegami studiującymi coś zupełnie innego (gdzie się podziała Y? Y!!!! Y!!!! - Sorry, musiałam wydłubać tego gnejsa...). Bycie zapalonym geologiem bywa niestety dość uciążliwe dla nieobeznanego w temacie towarzystwa... Generalnie - polecam ludziom, którzy lubią nauki przyrodnicze, wycieczki, rozwiązywanie zagadek, ale którzy potrafią tez zacisnąć zęby i wryć trochę wzorów i którym nie straszny pobyt na szczycie Śnieżki przy wietrze wiejącym z prędnością 100 km/h i temperaturze poniżej zera (a to mnie spotkało w LIPCU tego roku na praktykach).

Gość Anielica4
Ja studiuję Archeologię na Uniwersytecie Rzeszowskim i muszę powiedzieć, że to bardzo ciekawy kierunek. Polecam wszystkim, którzy lubią historię, geologię i grzebanie w ziemi. Fajna sprawa. P.S. Jestem na 2 roku.

Ja studiuje kosmetologie na I roku.. Duzo kontaktu z ludzmi.. Co prawda lekko nie jest ( anatomia i histologia-zmory) ale dla kogos kto chcialby w przyszlosci pomagac innym to wymarzony kierunek.. :) Zastanawiam sie czy od nastepnego roku nie zaczac lingwistyki... ALe mam jesczze sporo czasu zeby o tym pomyslec.. :)

Gość Brygada
Studentka AWFU się kłania. Zawsze lubilam uprawiac sport, wiec te studia sa dla mnie czysta przyjemnoscia. Ale zalozenie jest takie, ze trzeba byc wytrzymalym, wysportowanym, i z duzymi pokladami energii. Trzeba umiec plywac, u mnie ezgamin wstepny byl z plywania 3 stylami na czas. Ale studia nie sa przemeczajace jezleli chodzi o kucie. Mam czas spokojnie na imprezy. Jestem na 3 roku i jeszcze nie mialam poprawki, oby tak dalej.

Ja studiuje kosmetologie na I roku.. Duzo kontaktu z ludzmi.. Co prawda lekko nie jest ( anatomia i histologia-zmory) ale dla kogos kto chcialby w przyszlosci pomagac innym to wymarzony kierunek.. :) Zastanawiam sie czy od nastepnego roku nie zaczac lingwistyki... ALe mam jesczze sporo czasu zeby o tym pomyslec.. :)

Ja jestem na 2 Roku geoinformacji w Poznaniu. Studia jak dla mnie idealne, połączenie geografii i wszystkich związanych z nią zagadnien, z elementami informatyki, oprogramowań , logiki i statystyk :) Wielu miłych wykładowców, przesympatyczni ludzie :) Pozdrawiam ciepło :)

Gość A ja
też miałam co semestr inną psychologię i pedagogikę + masę innych rzeczy i co, jestem bezrobotna. Ale studia ciekawe.

Gość pippi
a ja studiuje gospodarke przestrzenna , 2 rok, na poczatku mi sie nie podobalo ale im dluzej sie tego ucze tym coraz bardziej mi sie to podoba:)

Gość kulturoznastwo
na UW. Przyjemne studia. Bardzo humanistyczne. Antropologiczne w dużym stopniu. Jestem na 2 roku. Malo zajec i mozna sobie sporo ustawic jak sie chce i co sie chce. tyle czsu ze 2gi kierunek nawet wskazany. albo praca.

Gość milka22
3 rok biologia i geologia, faktycznie geologie,m jestsie caly czas nie tylkio blaty ale i kamienie,skały powinnam byla powiedzie c>wokolo. biologiem tez zwlaszcza jesli chodzi o wszelkie robactwo celowo uzylam takich słow , chodzi mi o bezkregowce sama poezja pajaki , owady mmm super jest

Studiuję na 2 roku Zarządzania i Marketingu. Studjuję przez internet na Polskim Uniwersytecie Wirtualnym. I tu uwaga ! Wcale nie jest łatwo i choć na początku zdawało mi się, że to tak jak sprzedaż wysyłkowa to są to trudne studia . Uczysz się przez internet, oddajesz zadania co tydzień, zdajesz testy, wpisujesz się na fora i uczestniczysz w czatach. Mało tego to język obcy też przez internet. A w sesji egzaminy z każdego przedmiotu i nie ma zmiłuj się. Jestem bardzo zadowolona, poznałam na studiach fantastycznych ludzi, których widuję na egzaminach w realu, a na co dzień na platformie. Jak na razie idzie całkiem nieźle. Zapraszam na stronę www.puw.pl tam dowiecie się więcej.

Gość ja21
J a studiuję Resocjalizacje 3 rok.studia dosc ciekawe.Dużo psychologii i pedagogiki.2 roki był trudny ale teraz są luzy.Polecam kierunki typowo pedagogiczne-dużo teorii ale sa naprawdę ciekawe

Gość marta_sz
technologia zywnosci na ar i musze przyznac, ze trafilam na ten kierunek raczej przez przypadek ale wciagnelo mnie. duzo duzo chemii i to jest piekne:) ale marzy mi sie jeszcze drugi kierunek - etnolingwistyka... w sumie dla niej chce sie przeniesc z wroclawia do poznania. bo tz mozna studiowac prawie wszedzie, a etnon niestety nie...

Stosunki miedzynarodowe, drugi rok :) Pierwszy rok srednio ciekawy - duzo historii a liczylam bardziej na jezyki, zagadnienia zwiazane z polityka, kultura... Ale na drugim roku wiecej jest juz przedmiotow specjalistycznych, ze tak powiem i jest znacznie ciekawiej :-)

Gość kororowa ****
a ja bardzo rozbiezne mam zainteresowania..:) studiuję 2 kierunki na 2-och uczelniach.. 1) MEL (Mechaniczny Energetyki i Lotnictwa) na PW -rok 4 :) 2) Prawo na UW - 2 rok :) duzo bieganiny, duzo kucia, ale znajduje jeszcze czas na sport ktory mie pasjonuje, zawzięcie trenuję judo, naleze do AZS-u na PW fascynują mnie samoloty, to pewnie nie dziwne.. chcialabym konstruować częsci do bardziej wymyślnych modeli, jako przyszla pani inzynier swa czesciowa przyszlosc kieruje w tą stronę.. poza tym ogromnie chciałabym być prawnikiem, teraz w ramach dorabiania trudnię się pisaniem pozwów dla ludzi których nie stać na pójście do prawnika, czasem udzielam małych porad prawnych jeśli mam taką wiedzę.. poza tym marzę o pracy w policji.. chciałabym zacząć jeszcze szkołę policyjną ale już zbrakło mi czasu na to, choć chęci są :) doba ma za malo godzin.. :(

Gość kororowa ****
a ja bardzo rozbiezne mam zainteresowania..:) studiuję 2 kierunki na 2-och uczelniach.. 1) MEL (Mechaniczny Energetyki i Lotnictwa) na PW -rok 4 :) 2) Prawo na UW - 2 rok :) duzo bieganiny, duzo kucia, ale znajduje jeszcze czas na sport ktory mie pasjonuje, zawzięcie trenuję judo, naleze do AZS-u na PW fascynują mnie samoloty, to pewnie nie dziwne.. chcialabym konstruować częsci do bardziej wymyślnych modeli, jako przyszla pani inzynier swa czesciowa przyszlosc kieruje w tą stronę.. poza tym ogromnie chciałabym być prawnikiem, teraz w ramach dorabiania trudnię się pisaniem pozwów dla ludzi których nie stać na pójście do prawnika, czasem udzielam małych porad prawnych jeśli mam taką wiedzę.. poza tym marzę o pracy w policji.. chciałabym zacząć jeszcze szkołę policyjną ale już zbrakło mi czasu na to, choć chęci są :) doba ma za malo godzin.. :(

Gość rookie
Studiuje IBA (International Business Administration) na European university Viadrina we frankfurcie nad Odrą. Jestem na 2 roku(to jest licencjat, konczy sie tytulem Bachelor of Science) Trzeba znac angielski i niemiecki dobrze. Nie narzekam, trzeba sie uczyc, ale tez bez przesady. W ciagu studiow najgorsze sa tzw block seminar na czas ktorych, jezeli to mozliwe, przerywane sa pozostale zajecia i ma sie tylko jeden przedmiot od poniedzialku do piatku od 9 do 17 przez 3 tygodnie. Taki przyspieszone kursy podstawowe. wtedy mozna naprawde zwariowac... Ma sie wolna reke odnosnie wyboru przedmiotow - mozna chodzic z grupa albo samemu zrobic sobie plan zajec. Ja chodze z grupa i mamy w kazdym semestrze po 4 przedmioty. Idzie sie wyrobic, ale jak ktos mysli ze sie nie przemeczam to jest w bledzie, bo jest akurat balans pomiedzy nauka i odpoczynkiem od tego wszystkiego. zawsze mialem tak, ze piatki mialem wolne:) Nie ma egzaminow wstepnych:) Ale trzeba zdac TOEFL na 240 punktow, a w trakcie studiow takze DSH. Wykladowcy sa z calego swiata(USA, Holandia, HongKong, Niemcy, Polska) a studenci to juz w ogole - tylko 50 na roku, a mieszanka miedzynarodowa(Filipiny, Kazachstan, Ukraina, Rosja, Korea Pn, Niemcy, Polska, Dania, Wegry, Rumunia, Wlochy, Hiszpania, Szwecja, Paragwaj, Argentyna, Urugwaj) Jest fajnie!

Gość the best
a ja studiuję anglistykę ( V rok), która nadal cieszy się renomą i jest bardzo prestiżowym kierunkiem (oczywiscie mam na myśli uczelnie państwowe). a jaki jest ten kierunek? rewelacyjny!!!! fakt, pięć lat jest wyjęte z życiorysu gdyż jest mnóstwo nauki dlatego studia te przeznaczone sa dla osób pracowitych, rzetelnych i otwartych. Polecam anglistykę na UŚ z wydziałem w Sosnowcu albo I NKJO w Sosnowcu, które jest uczelnią o jednym z najwyższych poziomów w Polsce o czym zaświadcza wiele nagród i wyróżnień jak i wybitni wykładowcy tej uczelni. Naprawdę polecam!!

Gość Allana
Ja studiuje wshgit w w-wie,jest ok.Dokladniej wyzsza szkola hotelarstwa gastronomi i turystyki.Pozdrawiam

Gość OKI
2 rok masażu i rechabilitacji.najzabawniejsz są praktyki ale co ja bende piać o mojej pracy ,jest ok

III rok geogtafii na Uniwerku Gdańskim...ściezka społeczno-ekonomiczna... bozki kierunek...swietne praktyki...extra ludzie...i w sumie nie jest bardzo drogi (nie licząc praktyk ale mozna sięstarać o dofinansowania) Polecam...bo i wykładowcy w miarę ludzcy a niektórzy z prawdziwym powołaniem:) papapa p.s.Geologie miałam jako przedmiot na I roku...fajna ale jakośmnie nie zaraziła obsesją na jej punkcie:)

umrę ze śmiechu: \"Z tego, co zauważyłam, geologiem jest się przez cały czas\" :D:D:D:D:D:D:D:D:D (socjologia z komunikacją społeczną i dziennikarstwo, trzeci rok)

Gość studentka22
3 rok politologii na AP w Kraku

Gość kasia ktoras z kolei
a ja studiuje administracje(choc przede mna jeszcze trzy egzamiyny), to jestem zadowolona. Jednak troche nas za duzo na jednym roku (250 0osob) i ciezko jest sie poznac, nie mowiac juz o tym ze dla wykladowcow jestem w takim tlumia tylko kolejna ,nic nie znaczaca twarza. Ale mysle ze studia sa przyszlosciowe, biurokracja w Pl byla jest i bedzie i takich osob od wypelniania druczkow zawsze bedzie brakowac :-)

Gość kasia ktoras z kolei
a ja studiuje administracje(choc przede mna jeszcze trzy egzamiyny), to jestem zadowolona. Jednak troche nas za duzo na jednym roku (250 0osob) i ciezko jest sie poznac, nie mowiac juz o tym ze dla wykladowcow jestem w takim tlumia tylko kolejna ,nic nie znaczaca twarza. Ale mysle ze studia sa przyszlosciowe, biurokracja w Pl byla jest i bedzie i takich osob od wypelniania druczkow zawsze bedzie brakowac :-)

Gość w goooore

Gość koncze powoli
2 roczek psychoogii na SWPS( szkoła wyzsza psychologii spolecznej)Jesze tylko 3 lata i koniec..szkoda troszeczkę ze te studia tak szybko lecą... Świetny kierunek mimo z ę jest cieżko, ale tochyba jak na kazdych studiach...zawsze znajdzie sie cos ciezszego i lzejszego:D Pozdrawiam cały studencki światek:)

Gość Ewerytime
A ja studiuje sobie fizjoterapie... chyba jeszcze nie bylo na tym studenta z tego kierunku... studia bardzo ciekawe, chociaz pracochlonne, anatomia to zmora, ale da sie przezyc. Pozdro